Teraz jest 23 lis 2024, 22:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 gru 2011, 11:55 

Granadier napisał(a):
Mecz SPQR vs PTS

Będzie gdzieś retransmisja?

PostNapisane: 19 gru 2011, 02:54 

Szkoda, że nie było transmisji z meczu, ale może śladem wątku z Memo liderzy bądź też zawodnicy, którzy grali podzielą się swoim opisem meczu. Fajnie się to czytało wtenczas i pewnie teraz będzie podobnie. Propozycja dotyczy oczywiście także naszej drugoligowej drużyny jaką jest PLFF. Zachęcam raz jeszcze i czekam z niecierpliwością na pierwsze opisy licząc, że staną się one stałym elementem tego wątku bo przecież stanowi on o meczach w lidze na ten sezon. Pozdrawiam all. Aldo Apacz

PostNapisane: 19 gru 2011, 14:39 

Wyszedłem z pracy o 20:50 odpaliłem auto (ledwo co), mieszałem wszystko po drodze ( mało silnik nie wyskoczył), przyjechałem do domu. 21:10 Włączyłem komputer była połowa bocage, posiedziałem na teesie w oczekiwaniu na drugą rundę bocage. Po pierwszej rundzie się okazało się, że nie ma drugiej. Zostałem na teesie.

Jeden z szybszych meczów w moim życiu :P. A na Tobruku nie grałem więc nie wiem co się działo.

To tak moimi oczami wczorajszy mecz :D

PostNapisane: 19 gru 2011, 16:42 
Moderator forum

Aldo Apacz napisał(a):
... którzy grali podzielą się swoim opisem meczu. Fajnie się to czytało wtenczas i pewnie teraz będzie podobnie.

Jak to "wyglądało" z naszej strony zawsze można przeczytać na naszej stronie :arrow: www.pts1939.pl .

PostNapisane: 19 gru 2011, 17:15 

Wykorzystam sytuację że Panowie są zajęci "sobą" i zużyciem nadmiaru testosteronu, ja tu sobie po cichutku wpisze wynik PL.FF z DDW, niestety ku naszemu ogólnemu zdziwieniu przegraliśmy 0:4, bo przeciwnika uważaliśmy za jednego ze słabszych. Mam tylko nadzieje że oni byli tak dobrze przygotowani a nie my tak słabo graliśmy :? Nie będę wdawać się w szczegóły bo nawet nie chce się o tym pisać, wystarczy że morale czołga się po ziemi. Pewnie to wasza wina bo za bardzo byliście zajęci meczem kolegów zamiast trzymać za nas kciuki. :wink:

PostNapisane: 19 gru 2011, 17:21 

A kto u Was dowodził?

PostNapisane: 19 gru 2011, 17:31 

Artih napisał(a):
Jak to "wyglądało" z naszej strony zawsze można przeczytać na naszej stronie http://www.pts1939.pl .

Dzięki za wskazówkę :P . To jest opis meczu, który można znaleźć na stronie PTS1939:
"Proszę nie wklejać artykułów ze strony zewnętrznej bez zgody autora artykułu/Artih"

Może ktoś ze strony SPQR opisze jak oni to widzieli lub doda jakieś ciekawe uwagi i spostrzeżenia?
A do Seni i PLFF-u ... może jednak po okresie smuty opiszesz w podobny sposób wasz mecz.
Co do tej całej awantury...to no coments....

PostNapisane: 19 gru 2011, 17:52 

Tomecki, u nas od dłuższego czasu nic się nie zmieniło, mecze prowadzi Narkisos, ja go tylko czasami nieudolnie zastępuje ale na mało znaczących sparingach. Co do sugestii Alda - kurcze kup sobie jakiś "świerszczyk" i pooglądaj obrazki, będzie dużo ciekawiej i przyjemniej od czytania jak to PL.FF dostało w dupę od jakieś pierdoły z III Ligi, nie każ mi na nowo przeżywać tej traumy :omg:

PostNapisane: 19 gru 2011, 18:56 

Chcialbym podziekowac graczom z PTS1939 za dobry mecz. Podobnie jak u Was, bojowe nastroje i pelna mobilizacja.Wielka szkoda, ze pierwszy mecz tego sezonu musielismy zagrac ze soba. Dla nas sporym wyzwaniem bylo zebrac sie do kupy po dlugiej przerwie. Ostatnie mecze na powaznie gralismy w After League Cup co bylo pol roku temu. Nie mowie o indywidualnych zawodnikach, raczej o calym klanie.
Sparing za sparingiem by wyeliminowac freeplayowe zagrywki. Ja do konca nie bylem pewien o wynik meczu przy starcie. Mogl byc to remis, rownie dobrze zwyciestwo PTSu.
Na nasze szczescie, wiekszosc meczu udalo sie kontrolowac co pozwolilo zdobyc zdumiewajacy wynik 4:0.

Przejdzmy do startu. Gramy Bocage od allied. Spawny w miare ok, jedyne co mnie zdziwilo, ze nie ma jeepa PTS na srodku.Widze tylko jadace tygrysy i nagle glos Darka "jeep od drugiej strony".., lapiemy granaty i koniec. Spada B17, ogolnie miernie to wyglada. Udaje nam sie zajac 1 PTS. Tiger ze srodka sie cofa co pozwala powalczyc o flage na srodku. Wymiana flagami, w koncu udaje sie zajac 3 flagi. Uginamy sie pod naporem atakow PTS na ich fladze. W koncu ktoras proba ataku na nasza 1 udaje sie PTS, przez co tracimy tickety. Ostatecznie udaje sie ogarnac "ziemie". Miny na srodkowej fladze rozwalaja kolejny atak PTS. Runda wygrana 75:0. Taka zaliczka to malo, dlatego dosyc sceptycznie podeszlismy do 2 rundy.

Oczywiscie pelne skupienie, mobilizacja. Start tym razem lepszy dla nas. Z ataku jeepami na srodek to nikt nie przezyl, ale to nam udaje sie zajac flage. Bronimy, PTS coraz mocniej atakuje az w koncu flaga srodek upada. M10 dobrze obstawiala flage, przez co nasza piechota za bardzo nie mogla sie wystawiac. Dobre zgranie infanterow PTSu pozwolilo im utrzymac flage. Dopiero gdy wjechal nasz czolg cos sie ruszylo. Ponowne zajecie flagi, punktowanie by jak najwiecej ugrac przed utrata flagi. Wymiana o srodek odbywa sie jeszcze pare razy. Decydujaca faza rundy, ostatnie 5 minut. Wiemy, ze mamy 2 pkt za mape, dlatego chcemy jeszcze dobic PTS. Niestety tracimy czolgi, podobnie z lotnictwem. Wtedy dzieje sie zaskakujaca rzecz.. Tygrys i Bomber zderzyli sie w powietrzu (w Team Poland to norma :D). Darko bohatersko broni flagi jako anti-tank. Sciaga infanterow PTS z zooki/colta/noza. Dwa pierwsze fragi widzialem na kill camie. Szok!
Ta akcja zadecydowala o tym czy PTS zdobedzie 1 pkt. Czolgi zostaly bez wsparcia i w miare szybko udalo nam sie uporac. Dopiero przy drugiej probie odpuszczamy srodek.
Zostaje nam ponad 40 ticketow przewagi i poltorej minuty do konca. Przestajemy atakowac. Runda wygrana minimalnie 29:15

Pora na Tobruk, mala rotacja w skladzie. Wchodza halki oraz Meskalero. Zaczynamy allied, start tak jak zwykle. Troche w szoku, ze padaja 3 informacje odnosnie ataku czolgow PTS. Jak sie okazalo, z poludnia i polnocy zostaly puszczone natarcia. Udaje sie rozbic. Drain dziala na nasza korzysc. Udaje nam sie zrownac ticketami co juz jest duzym sukcesem na tej mapie. Jeszcze pare minut i mamy juz ponad przewage 30 ticketow. PTS zdobywa 1 linie, w miedzy czasie proba zajecia glownej sie nie udaje. W pewnym momencie mialem jedyny czolg od allied, ale i tak PTS nie planowal zadnej szarzy na glowna. Wygrywamy 100:73.

Zostaje jeszcze strona axis, jeden dobry atak i 4 punkty nasze. Nasz atak mozna zaliczyc do udanych, udaje sie zajac 1 linie, przy ataku tracimy 2 czolgi. Atak na 2 linie tez wychodzi raczej sprawnie. Do tej pory malo czolgow widzimy od PTS. Okazalo sie, ze zbyt szybko cofneli sie do glownej. Byly tam 4 czolgi. Pierwsze dwie proby ataku mozna zaliczyc do srednio udanych. PTS traci 1 czolg, ostatnia flaga jest tylko szara. W miedzy czasie infanterzy PTSu odbijaja flagi 1 lini. Jak sie okazalo na krotko. Zbieramy sie do kupy na jeszcze 1 atak. Tym razem wychodzi sprawnie.
Myshaq wjezdzajac od tylu zmusza czolgistow PTSu do kapitulacji. Ginie Nadro, Tomecki odslania do mnie tyl. Zostaje Artih w M10. Niestety ja trace tigera, ale na szczescie chlopaki z Panzerow poprawiaja. Wszystkie flagi nasze, zostaje 2 infanterow z PTS. Wszystko mialo miejsce na ponad minute przed koncem, zaczyna sie drainowanie alliedow. Udaje sie znalezc pozostalych graczy. Runda konczy sie wynikiem 136:1.

Podsumowujac (dla leniwych.. :D). Ciezko nam sie gralo na Bocage, PTS dwoil sie i troil by utrzymac przewage. Uwazam ten mecz za jeden z lepszych w historii meczy SPQR vs PTS. Moze nie kazdy jest zadowolony ze swoich akcji/statow. Mecz stal na wysokim poziomie. Rozumiem, ze na Tobruku moglo brakowac juz checi do grania, jednak brawa za walke do konca.
Jak juz wspomnialem - wielka szkoda, ze musielismy zagrac w 1 kolejce. U obu druzyn troche mobilizacji teraz spadnie (napewno u nas),
tak grajac mecz w koncowce sezonu ludzie sie nakrecali do samego meczu derbowego.

Teraz pauzujemy, ale dwa najblizsze mecze beda dla nas prawdziwym wyzwaniem. pas42 z ktorym co najwyzej zremisowalismy w oficjalnym meczu, oraz LegioX.
Nie mozna tez lekcewazyc GUN.BF, TnS oraz tamplierow. W GUN rewolucja, podstawa squadu znowu gra i nie sa tacy latwi jak w ostatnich miesiacach. TnS gra rowno, maja swoje mocne mapy.
Ku mojemy zaskoczeniu tampliery tez prezentucja calkiem wysoki poziom. Oczywiscie duzo placzu od Svena i kolegow ale co poradzic :).

Jeszcze raz dzieki PTS1939 za dobry mecz, powodzenia w kolejnych! Mozna czasem zagrac jakis sparing.

PL.FF 0 pkt, ale jak to? Przeciez DDW nie gra az tak dobrze? Musialo cos sie posypac w grze, bo to nie mozliwe, zeby az tak zdominowali.

PostNapisane: 19 gru 2011, 19:10 
Moderator forum

Mace Windu napisał(a):
....

Fajny opis - w zasadzie prawie nic dodać.

Także dziękujemy za mecz - byłem pod wrażeniem motywacji i determinacji ze strony SPQR.
Śmiało można powiedzieć, że jeśli utrzymacie jedno i drugie to powalczyć z wami może tylko LegioX, i wiem co mówię bo graliśmy tydzień temu z LegioX Bocage przygotowując się do wczorajszego meczu (więc mamy bezpośrednie porównanie - z nimi wygraliśmy 2:1 a było blisko 2:0).
Fakt, że może trafiliśmy wczoraj na swój trochę słabszy dzień, ale jak mawiają - "gra się tak, jak przeciwnik pozwala", a tego wieczoru na zbyt dużo nie pozwoliliście.
Team-play o klasę lepszy od naszego.
Zgadzam się, że to jeden z ciekawszych meczów w ostatnim czasie.

Powodzenia w kolejnych spotkaniach, sparingi - chętnie.

PostNapisane: 19 gru 2011, 19:26 

No cóż, wygrał po prostu zespół lepszy. Nie będę się długo rozpisywał bo cały przebieg zdarzeń bardzo dobrze opisuje post Mieszka :) Muszę, jednak stwierdzić, że Bocage grało się naprawdę fajnie (Tobruk w sumie bez większej historii), myślę że z przebiegu meczu ten 1 pkt na naszej mapce nam się należał, aczkolwiek świetna gra SPQR + trochę pecha po naszej stronie (akcja ze zderzeniem się pilotów) przesądziły sytuację.

Powodzenia w kolejnych meczach i dzięki za grę!

PostNapisane: 19 gru 2011, 19:58 

Pogratulować SPQR, i dzięki za dobry meczyk, bo można było na prawde powalczyć ;)

PostNapisane: 19 gru 2011, 21:04 

Artih napisał(a):
Mace Windu napisał(a):
....

Fajny opis - w zasadzie prawie nic dodać.

Także dziękujemy za mecz - byłem pod wrażeniem motywacji i determinacji ze strony SPQR.
Śmiało można powiedzieć, że jeśli utrzymacie jedno i drugie to powalczyć z wami może tylko LegioX, i wiem co mówię bo graliśmy tydzień temu z LegioX Bocage przygotowując się do wczorajszego meczu (więc mamy bezpośrednie porównanie - z nimi wygraliśmy 2:1 a było blisko 2:0).
Fakt, że może trafiliśmy wczoraj na swój trochę słabszy dzień, ale jak mawiają - "gra się tak, jak przeciwnik pozwala", a tego wieczoru na zbyt dużo nie pozwoliliście.
Team-play o klasę lepszy od naszego.
Zgadzam się, że to jeden z ciekawszych meczów w ostatnim czasie.

Powodzenia w kolejnych spotkaniach, sparingi - chętnie.

Moim zdaniem LegioX znowu będzie niepokonane.
Trochę więcej spodziewałem się po PTS na tobruku, przynajmniej po stronie axis jak jeszcze wynik nie był przesądzony.
GG

PostNapisane: 19 gru 2011, 22:00 

Świetny opis Mace :P . Naprawdę dobrze się to czyta. Temu ze strony PTS-u też niczego nie brakuje i szkoda że Artih nie wkleił go tutaj. Tak czy siak można a nawet warto przeczytać oba bo każdy z nich zawiera spojrzenie na mecz przeciwnych sobie stron. Czekam tylko na podobne opisy w przyszłości przy okazji kolejnych meczy.
P.S. Senia "świerszczyki"? a co to takiego? :D

PostNapisane: 20 gru 2011, 14:18 
Moderator forum

W dotychczasowych naszych sparingach z LegioX (a trochę ich było) wygraliśmy z nimi tylko 3 mapy: Aberdeen (2:1), Warschau (2:0) i Bocage (2:1).
Widać więc, że da się ich zaskoczyć ...
Może to wam coś pomoże.

My liczymy teraz na to, że po takim pierwszym meczu (0:4) może GUN nas trochę zlekceważy i da się zaskoczyć ...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2