Zakupiłem Ano zakupiłem. Znudzony Codem 4 i pamiętając kontakt z BF2 liczyłem na grę dojrzalszą oczywiście nie od razu Americas Army 2,5 i pojazdy ale na pewno produkt wymagający czegoś więcej niż tylko durnego biegania i walenia do wszystkiego co się rusza.
1. Instalacja PORAŻKA mega faul.
2. Przeglądarka Serwerów PORAŻKA
Tak się zastanawiam czy to jest jakaś choroba producentów gier, a może zmowa już tyle powiedziano na temat jak powinien wyglądać efektywny interfejs, przeglądarka serwerów w takiej grze. Omówiono to w milionach słów na tysiącu forach setkach gier i co ? I gówno. To jednak chyba jest prawda ze ilość inteligencji na ziemi jest stała ale ludzi przybywa. Trzeba być kim, żeby popełnić jak wielu wcześniej te same błędy ? Idiotą czy może leniem. A może tak z wyrachowania wszak ludzie to osły i tak to kupią
3. Pierwsza rozgrywka.
Niestety trafiłem na metro i od razu przypomniał mi się MW2. (Tego nie kupiłem cale szczęście nie byłem jeleniem) Ta mapę to chyba specjalnie zrobili pod debili, Jeszcze przy mniejszej liczbie ludzi ujdzie ale na serwerach 64 lol !
4.Im dalej w las......
-Szukałem namiętnie opcji wychylania się jeżeli można przyciąć glebę to czemu nie ma wychyłki ?
-PotrafiĘ wysiąść z samochodu przy 100 na godzinę i nawet się nie przewrócę
-Szyby w hummerach robią naprawdę solidne wytrzymują atak z RPG nie wiedziałem.
-Hedy z pistoletów na 25metrach wchodzą zajebiście. Broń długa jest na tym dystansie o dziwo mniej efektywna.
-Jedna głowica od od RPG7 około 4,5 kg ile tam taszczymy z sobą 4 sztuki 5 nie pamiętam to już okolu 20, 25 lilo plus rura 7 kilo klama amunicja do klamy słowem cale oporządzenie to będzie jakieś lol ze 60 kilo jak nie lepiej. A technik napiera z tym całym majdanem jak sprinter w slipach na stadionie
Aż zal wspominać o stronie amerykańskiej jedna głowica od javelina 11,5 kg tych głowic 4 rura 4,5 kg. brrrrr przestałem liczyć. Wojaki maja po 6 płuc, innego wyjścia nie ma to nowoczesne modyfikowane genetycznie wojsko. A tak na serio to trochę k... powagi. Ja rozumiem ze należy przyciągnąć młotów rozsmakowanych w MW 23456. Ale czy naprawdę tylko o kasę chodzi.
- Nie jestem w stanie namierzyć samolotu z 300 metrów
- Abrams pod względem pancerza zatrzymał się na 2 wojnie światowej to kropka w kropkę tygrys walisz z przodu nic walisz z tyłu efekt piorunujący. Tam zaoszczędzili i zamontowali mu karton.
- No nareszcie dorwałem znienawidzony celownik noktowizyjny. Ciekawostka w metrze kiepsko działa. Przeceniany
- Nie wiedziałem ze myśliwce potrafią latać tak wolno i 50 metrów nad ziemią kręcić ciasne kółka, takie trochę latawce
- Na drugim końcu mapy kampi 4 snajperów nie jestem w stanie ruszyć się z bazy, pełznę do czołgu czołg wybucha umieram.
- Snajperzy usadowili się na antenie nie widzę drabinki ........ Co ich nie zdejma znowu tam są...... a cha mają magiczną antenę
- Paru kolesi biega w kamuflarzu w ciężkim hełmie policyjnym i uniesioną płytą przednią,:D Kto to wymyślił ?
- Utracono połączenie z EA online.........
- Zawias.....
- Utracono połączenie z EA online.........
- Zwiecha....
- Zawias.....
- Crash......
- O wszedłem na serwer gram. 40s....Utracono połączenie z EA online.........
- Odpalam Skyrima
5. Raczej B2K nie kupie poczekam.
W moim odczuciu BF zawsze był gra dla większych chłopców teraz mam wrażenie że ktoś uparł się zrobić grę dla targetu MW2
Takie trochę gówniarskie klimaty, oczojebna grafa miliard dodatków. Niektóre elementy są ok ale większość kuleje.
Trochę jednak gram wszak coś nowego i zapłaciłem
6. Poszedłem do sklepu kupiłem BF2.