Teraz jest 25 lis 2024, 16:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 gru 2011, 11:06 

Panowie... mam taki problem.
Mianowicie od jakiegoś czasu (dokładnie od czasu aktualizacji B2K) po jakimś czasie grania pojawia mi się bluescreen of death :shock: no i komp się resetuje. Nigdy wcześniej nie pojawiało mi się to zwłaszcza, że mam nowiutkiego kompa z dobrą specyfikacją.
Macie pomysły co może być nie tak ??

PostNapisane: 22 gru 2011, 11:18 

Jaki jest kod blue screena?

PostNapisane: 22 gru 2011, 11:48 

SNiP3R napisał(a):
Panowie... mam taki problem.
Mianowicie od jakiegoś czasu (dokładnie od czasu aktualizacji B2K) po jakimś czasie grania pojawia mi się bluescreen of death :shock: no i komp się resetuje. Nigdy wcześniej nie pojawiało mi się to zwłaszcza, że mam nowiutkiego kompa z dobrą specyfikacją.
Macie pomysły co może być nie tak ??

Niech zgadnę, karta dźwiękowa Realtek?
Sam mam taki problem na mapach z B2K (zacina się <brrrrrr>, BSoD), nie jesteśmy jedynymi, ponoć to z powodu właśnie Realteka, dam znać czy wymiana na Xonara da cokolwiek.

PostNapisane: 22 gru 2011, 12:09 

Miałem to samo w moim przypadku pomogło wywalenie sterów od realteka i kupno nowej audio

PostNapisane: 22 gru 2011, 13:22 

Posiadam płytę główną ASUS P8Z68-V PRO i kartę dźwiękową Realtek® ALC 892 8-kanałowe Kodek High Definition Audio.
Czy to może być wina karty dźwiękowej ??

PostNapisane: 22 gru 2011, 14:56 

na początek wyłącz kartę audio w ustawieniach urządzeń jeżeli problem ustąpi to znaczy ewidentnie że to wina karty, jeżeli nie będziesz musiał szukać powodów gdzie indziej

PostNapisane: 22 gru 2011, 20:50 

Na sam początek nadmienię tylko, że nie mam całkowitego pojęcia czy to, co tu napiszę, jest rzeczywistym rozwiązaniem tegoż problemu.
Praktycznie od początku przygody z BF3 miałem problem w postaci przycięcia się gry wraz z akompaniamentem wspaniałego 'brrrrr'. Męczyłem się długo, naczytałem się różnych ciekawostek na temat kart Realteka, 'fochów fermiego' w przypadku grafiki, itp.. Ostatecznie, niemalże godząc się już z koniecznością czekania na jakiś cudowny patch, postanowiłem spróbować pobawić się programem MSI Afterburner. Najpierw skontrolowałem nim temperatury - 80'C w stresie to chyba nie najlepsza temperatura dla 560Ti. Następnie zamówiłem i zamontowałem w obudowie PeCeta potężny wentylator od AAB o średnicy 250mm, w w/w programie ustawiłem prędkość wentylatora grafiki na 75%, i - co najważniejsze - przestawiłem taktowanie fabrycznie kręconej grafiki z 900MHz do 800Mhz. Początkowo nie sądziłem, że takie zmiany mogą przynieść jakieś efekty, ale była to ostatnia rzecz jaką mogłem w tym momencie zrobić. Odpaliłem BFa wraz z włączonym programem od MSI, nie dość, że mogłem w końcu pograć dłużej niż 20 minut bez kopania do windy, to jeszcze uzyskałem temperaturę na poziomie 50-55'C. Spróbuj, może tobie również pomoże :)

PostNapisane: 23 gru 2011, 09:45 

SNiP3R napisał(a):
Posiadam płytę główną ASUS P8Z68-V PRO i kartę dźwiękową Realtek® ALC 892 8-kanałowe Kodek High Definition Audio.
Czy to może być wina karty dźwiękowej ??

W jednym z kompów w biurze, na którym też gram w BF3 mam właśnie taką płytę i też był problem. Rozwiązanie było banalnie proste i dojście do niego zajęło mi 5 minut. Wystarczyło w ustawieniach audio w menu gry wyłączyć "tryb rozszerzonego stereo" - u mnie pomogło.

PostNapisane: 23 gru 2011, 10:51 

Tylko wiecie...
U mnie ten problem pojawił się dopiero od czasu wgrania dodatku B2K.
Wcześniej nie było takich sytuacji - "brrrrr" :wink:
No chyba że był to zbieg okoliczności że akurat po wgraniu dodatku.
Spróbuję wyłączyć te rozszerzenie stereo... zobaczymy.
Ale dzięki za podpowiedzi.

PS: Marry Christmas for Everyone :D

PostNapisane: 23 gru 2011, 11:12 

Mnie problem też zaczął częściej męczyć od B2K.
Dam znać, może jutro uda się dorwać tę kartę.

PostNapisane: 23 gru 2011, 20:44 

problem z realtekiem wystepuje na serwerach PB.
To wina realteka i punkbustera. Każda gra z taka kombinacja tak ma. BSy nie powinny wyskakiwać z tego powodu.

Podaj kod błędu BSa i wklej screen podczas nic nie robienia z programy HWmonitor i po obciążeniu 5-minutowym.

PostNapisane: 29 gru 2011, 18:04 
Moderator forum

Kup oryginalny Windows.
Przypominam że nie pomagamy złodziejom.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2