Teraz jest 16 lis 2024, 21:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 253 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 gru 2011, 14:05 

Ja czekam na poprawienie rakiet w Heli. Trzeba celować 3-5 metrów nad celem żeby trafić :stupid:

PostNapisane: 27 gru 2011, 14:12 

Jurand napisał(a):
Bardziej rozbudowana forma kampienia to soflam skierowany na ruską bazę na gulfie, mechanik z javelinem i support z amunicją na najwyższym budynku na placu budowy

Jeśli potrzebne są do tego trzy osoby to to nie jest kampienie tylko temaplay :)

PostNapisane: 27 gru 2011, 14:22 

Jak dla mnie najważniejszą rzeczą do poprawienia jest ginięcie po schowaniu się za przeszkodę. Niemal zawsze spotykam się z sytuacją, że ktoś do mnie wali, ja wbiegam jakieś 3 metry za róg budynku, ale i tak ginę. Sam nawet obserwuję to z drugiej strony - strzelam do typa, on wbiega za przeszkodę, ja w tym momencie przestaję strzelać, a koleś sekundę później ginie z mojej ręki. WTF? Chyba, że to lagi, ale nie spotkałem się dotąd z czymś takim w sieciowych fpsach.

PostNapisane: 27 gru 2011, 15:00 

Grievous94 napisał(a):
Ja czekam na poprawienie rakiet w Heli. Trzeba celować 3-5 metrów nad celem żeby trafić :stupid:

Jak wisisz w powietrzu to tak jest. W przelocie trzeba celować środkiem krzyża.

PostNapisane: 27 gru 2011, 17:53 
Redaktor Battlefield.pl

jonek napisał(a):
Jak dla mnie najważniejszą rzeczą do poprawienia jest ginięcie po schowaniu się za przeszkodę. Niemal zawsze spotykam się z sytuacją, że ktoś do mnie wali, ja wbiegam jakieś 3 metry za róg budynku, ale i tak ginę. Sam nawet obserwuję to z drugiej strony - strzelam do typa, on wbiega za przeszkodę, ja w tym momencie przestaję strzelać, a koleś sekundę później ginie z mojej ręki. WTF? Chyba, że to lagi, ale nie spotkałem się dotąd z czymś takim w sieciowych fpsach.

To chyba przez to, że hitboxy są liczone nie do serwera ale do drugiego gracza, czy jakoś tak. Wtedy ty widzisz, że przeciwnik nie wbiegł za przeszkodę i go zabijasz, ale on zdążył wbiec - różnica pingów.

PostNapisane: 27 gru 2011, 18:24 

To bardzo dziwne, bo w innych grach też są hitboxy przecież, a tutaj to jest bardzo mocno widoczne i irytujące czasem -.-

PostNapisane: 27 gru 2011, 18:33 

Ale inne gry nie mają tak obszernych map i tak skomplikowanego silnika jak ostatnie BFy.

PostNapisane: 27 gru 2011, 19:12 

Krecik napisał(a):
To chyba przez to, że hitboxy są liczone nie do serwera ale do drugiego gracza, czy jakoś tak. Wtedy ty widzisz, że przeciwnik nie wbiegł za przeszkodę i go zabijasz, ale on zdążył wbiec - różnica pingów.

A dokładniej przez to, że detekcja trafień przeniesiona została (w stosunku np. do BC2) z serwera na klienta (czyli Twój komputer).

Wygląda to mniej więcej tak: Informacja o strzelaniu do Twojej postaci wysyłana jest z serwera do Ciebie. W tym czasie Ty szybko biegniesz by schować się za przeszkodę. Twój komputer znajduje czas by wykonać detekcję trafień. Ty widzisz, że trafienia dosięgają Cię ZA przeszkodą.

PostNapisane: 27 gru 2011, 19:17 

Ale ja to zauważam nawet ze swojej strony - tzn koleś u mnie wbiegł za przeszkodę, ja przestałem strzelać, a on po sekundzie ginie.

PostNapisane: 27 gru 2011, 20:16 

Przyłączam się do postulatu zlikwidowania przemieszczania się na MAVach. Obecnie robią one za taksówki dla domorosłych snajperzyn, a to baaardzo denerwuje, gdy na Karkandzie w oknach siedzi więcej ludzi, niż u mnie na osiedlu.

PostNapisane: 28 gru 2011, 17:25 

Wg mnie powinni zmienić otwieranie się spadochronu. Jak dla mnie za wolno się otwiera, praktycznie nigdy nie mogę go otworzyć. Jak próbuje zeskoczyć z tych nowych budynków w B2K zawsze tracę od 40% do 50% życia. Jak jestem na ziemi zaraz dostaję kosę z M9 albo innej pukawki. Wale w spacje cały czas i nic. Próbowałem otwierać też po jakimś czasie lotu... Bez skutku. W BC2 było to dobrze zrobione. Może nie było realistyczne otwierać spadochron z 5m, ale zawsze zostawało ci 100% życia.

A mogli by również przywrócić dawny wygląd kamuflażu spec ops dla szturmowca US, bo to co teraz jest wygląda beznadziejnie. Te białe kieszenie wogóle nie pasują do czarnej reszty :(

PostNapisane: 29 gru 2011, 14:37 

Z tego co wiem te "białe kieszenie" to chyba bug graficzny.

PostNapisane: 29 gru 2011, 21:59 

Mnie najbardziej przeszkadza migotanie tekstur. Karta się nie grzeje, sterowniki najnowsze i niby dedykowane pod BF3, a mimo to celując snajperem z lunety wszystko miga jak w stetoskopie. Nie wiem po czyjej stronie leży wina, czy po stronie DICE czy po stronie Nvidii, ale dla mnie jest to obecnie sprawa wymagająca największej uwagi.

Vuko napisał(a):
Z tego co wiem te "białe kieszenie" to chyba bug graficzny.

Ja też widzę te białe kieszenie. Co to za bug? Wina gry czy sprzętu/systemu/sterowników etc? Jak to naprawić?

PostNapisane: 29 gru 2011, 22:58 

fido2801 napisał(a):
Jak to naprawić?

Czekaj na patcha.

PostNapisane: 15 sty 2012, 01:09 

http://battlefieldo.com/threads/next-bf3-patch-to-be-huge.3278/ :omg:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 253 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2