Siema.
Mam prawie wszystkie części bfa (według mnie najlepsze

1942,2,bc2 i ostatnio właśnie kupiłem 3

) Najwięcej grałem właśnie w bf2 a bardzo często helką i jetem latałem, zarówno jako pilot i gunner. Dlatego też jak pierwszy raz odpałiłem bf3 wsiadłem do heli żeby zobaczyć czy w miare "fajnie" się lata. Nie powiem że jestem jakiś uber pro graczem ale potrafiłem latać w bf2 jak i bc2. Więc po 2-3 min ogarnąłem i w trójce. I moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne tylko co do heli. Jet to jakaś masakra według mnie. Niby mam tylko 2 możliwości ustawienia kamery co mnie trochę ucieszyło, ale na miłość boską dlaczego te samoloty tak wolno mogą latać? Nie wiem dokładnie dlaczego tak zrobili, ale wydaje mi się to troche nie naturalne.
Wystarczy z 3-5 sec przytrzymać S i jet ma prędkość czołgu :/. Więc narazie samolotów nie tykam.
Natomiast latanie helikopterem to mi narazie "wychodzi". Tylko mam pewien problem. Nieraz chciałem ubić przeciwną helkę naprowadzaną rakietą i podlatywałem do wroga. On zajęty walką z czołgiem/ piechota itp. po pierwszym pikaniu wypuszczał flary/ ecm. Wówczas traciłem sygnał, ale wciąż leciałem w jego stronę i czekałem aż znowu mi będzie namierzał. Wtedy on zmniejszał pułap i leciał przy ziemi. Wtedy nie mogłem go wogóle namierzyć. Obczaiłem może ma jakiś dodatek który to utrudnia. Zobaczyłem w origin "Below radar" - poniżej radaru w Attack Heli... Więc zacząłem dążyć do tego ulepszenia. Miałem ustawienia: Maskowanie, flary i naprowadzana, a w gunnerze - Autoładowanie, termowizja i rakiety p-z. Więc w miare szybko zdobywałem te ostatnie, ale Poniżej Radaru nie dostałem, pomimo że mam ostatni dodatek -TV missle. Mam właśnie pare pytań.
Dlaczego ja tego nie mam? W którym powinienem to mieć miejscu (tam gdzie maskowanie?)? Warto z tym latać?
Pozdrawiam.