Teraz jest 21 lip 2025, 12:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 gru 2011, 01:51 

Siema.

Mam prawie wszystkie części bfa (według mnie najlepsze :D 1942,2,bc2 i ostatnio właśnie kupiłem 3 :)) Najwięcej grałem właśnie w bf2 a bardzo często helką i jetem latałem, zarówno jako pilot i gunner. Dlatego też jak pierwszy raz odpałiłem bf3 wsiadłem do heli żeby zobaczyć czy w miare "fajnie" się lata. Nie powiem że jestem jakiś uber pro graczem ale potrafiłem latać w bf2 jak i bc2. Więc po 2-3 min ogarnąłem i w trójce. I moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne tylko co do heli. Jet to jakaś masakra według mnie. Niby mam tylko 2 możliwości ustawienia kamery co mnie trochę ucieszyło, ale na miłość boską dlaczego te samoloty tak wolno mogą latać? Nie wiem dokładnie dlaczego tak zrobili, ale wydaje mi się to troche nie naturalne.
Wystarczy z 3-5 sec przytrzymać S i jet ma prędkość czołgu :/. Więc narazie samolotów nie tykam.
Natomiast latanie helikopterem to mi narazie "wychodzi". Tylko mam pewien problem. Nieraz chciałem ubić przeciwną helkę naprowadzaną rakietą i podlatywałem do wroga. On zajęty walką z czołgiem/ piechota itp. po pierwszym pikaniu wypuszczał flary/ ecm. Wówczas traciłem sygnał, ale wciąż leciałem w jego stronę i czekałem aż znowu mi będzie namierzał. Wtedy on zmniejszał pułap i leciał przy ziemi. Wtedy nie mogłem go wogóle namierzyć. Obczaiłem może ma jakiś dodatek który to utrudnia. Zobaczyłem w origin "Below radar" - poniżej radaru w Attack Heli... Więc zacząłem dążyć do tego ulepszenia. Miałem ustawienia: Maskowanie, flary i naprowadzana, a w gunnerze - Autoładowanie, termowizja i rakiety p-z. Więc w miare szybko zdobywałem te ostatnie, ale Poniżej Radaru nie dostałem, pomimo że mam ostatni dodatek -TV missle. Mam właśnie pare pytań.
Dlaczego ja tego nie mam? W którym powinienem to mieć miejscu (tam gdzie maskowanie?)? Warto z tym latać?

Pozdrawiam.

PostNapisane: 30 gru 2011, 02:21 

Po ostatnim patchu nie można ożywać tego dodatku

PostNapisane: 30 gru 2011, 10:19 

To dlaczego nie można go namierzyć jak leci nisko, blisko ziemi? Dlaczego to zlikwidowali? Mają to wprowadzić?
Bo to bardzo by mi pomogło, bo lubię latać na niskim pułapie, a nie trzymać się nieba i nawalanie rakiet do pplot z kilometra, bo inaczej się nie da tego rozwalić :/.

PostNapisane: 30 gru 2011, 10:40 

Ale below radar dalej działa.Tylko trzeba lecieć jeszcze niżej niż przed patchem.Nie działa on tylko kiedy namierza nas laser.Co do TV to ja jakoś nie moge tego ogarnąć.Zawsze chybiam.No i eksploduje przy starcie jak to było przed patchem.

PostNapisane: 30 gru 2011, 11:14 

badejx napisał(a):
Wystarczy z 3-5 sec przytrzymać S i jet ma prędkość czołgu :/. Więc narazie samolotów nie tykam.

Czy to czasem nie był F-35... bo ten akurat myśliwiec zwalnia zupełnie inaczej od pozostałych. Po za tym trzymanie "S" na stałe sprawdza się tylko gdy nurkujesz strzelając do celów naziemnych lub nisko lecącego heli. Gdy lecisz poziomo, bądź w górę trzymając ciągle "S" zwolnisz do tego stopnia, że stracisz sterowność i przepadniesz. Najlepsza prędkość do skręcania wynosi około 290, żeby ją utrzymać trzeba wciskać "S" z odpowiednią częstotliwością.

Obejrzyj sobie filmiki tego gościa - daje moim zdaniem cenne porady, także na temat heli:
http://www.youtube.com/watch?v=elMGVXka ... ure=relmfu

PostNapisane: 30 gru 2011, 16:17 

Nie mam B2K. Napisałem, że ma prędkość czołgu ale w przenośni. Nieraz widziałem jak Su atakował heli z taką prędkością że to realnie nie było możliwe (nie uważam że ta gra powinna być realna ale dlaczego tak to zmienili) Teraz praktycznie z dobrym pilotem myśliwca nie ma szans. Jak gramy z jakimś "nieogarniającym" składem i pplot jest w ogóle nie używane to Jety koszą wszystko. Zwłaszcza heli. Jedynie można zmniejszyć pułap, ale to też nieraz nie jest gwarancją sukcesu. Ewentualnie można latać przy samej ziemi ale wtedy Tanki i piechota nas jedzie.
A przed laserem jedyne wyjście to uciekanie w przeciwną stronę i skrycie się za jakąś przeszkodą ale i to nieraz nie pomaga....
Jednym słowem Helikopterem jedynie można coś ugrać będąc koło bazy, na średnim pułapie i strzelanie do pplot min. z 1000 m.

PostNapisane: 30 gru 2011, 19:05 

Co do lepszej taśmy do jetów, wie ktoś o ile wzrasta skuteczność strzałów? Jest to gdzieś podane? :)

PostNapisane: 30 gru 2011, 19:11 
Moderator forum

Jacaaa napisał(a):
Co do lepszej taśmy do jetów, wie ktoś o ile wzrasta skuteczność strzałów? Jest to gdzieś podane? :)

nie wzrasta skutecznosc tylko szybsze ladowanie...

PostNapisane: 30 gru 2011, 19:15 

To 'S' w F35 jest po prostu boskie :DD juz kilka razy zrobiłem kobre puchaczowa czestując wrogi samolot serią z działka na koniec akcji

PostNapisane: 30 gru 2011, 23:35 

Po pierwsze to Kobra Pugaczowa, po drugie każdy ogarnięty pilot ucieszy się na widok takiego manewru bo to jest free frag. Wystarczy zwolnić, krótka seria i f35 rozpada się na kawałki

PostNapisane: 30 gru 2011, 23:57 

dedoha napisał(a):
Po pierwsze to Kobra Pugaczowa, po drugie każdy ogarnięty pilot ucieszy się na widok takiego manewru bo to jest free frag. Wystarczy zwolnić, krótka seria i f35 rozpada się na kawałki

HMM, kolejny fachowiec / znafca z zakodowana we łbie negacją wszystkiego ? Mi sie to jakoś udało kilka razy i nadal praktykuje.

PostNapisane: 2 sty 2012, 12:54 

mrufkojat latając w ten sposób f35 jesteś teoretycznie łatwym celem ale tak naprawdę innego sposobu nie ma na skuteczne niszczenie heli i piechoty f35 bo ten jet jest do tego stworzony niestety oprócz zalet to znaczy mocnego działka i możliwości zatrzymania sie w powietrzu ma on wielka wadę w kontakcie z SU nie mamy dużych szans mówię tu o ogarniętym pilocie ponieważ f35 ma raz mniejszy promień skrętu i nie da się nim zawrócić hamując tak jak SU no chyba ze ja nie umiem latać albo coś robię złe co do latania heli jeżeli się lata w teamie to dobrze żeby pilot maił zakłócanie a guner flary i jak dla mnie to helka najlepiej mi się lata na niskim pułapie a i latam jetem jaki helka na samej klawiaturze czyli wsad i strzałki

PostNapisane: 2 sty 2012, 17:29 

hey co daje przed ostatni perk do smiglowca szturmowego "naprowadzanie" on jest do tych podstawowych pocisków rakietowych pilota , i co on im daje ?

PostNapisane: 2 sty 2012, 22:11 

Wszystko jest w battlelogu...

PostNapisane: 3 sty 2012, 00:08 

o rly ?

tylko ze prosilem o szczegolowa odpowiedz tzn dokladnie ze leca dalej ? jesli tak to o ile w stosunku do zwyklych bez perka itp.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2