Teraz jest 26 lis 2024, 13:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 gru 2011, 14:29 

Cóż częściowo jest to wina EA i DICE, bo to się stało nagle po pierwszym patchu. W dodatku na tej samej sieci, ale na drugim kompie też wywala. Generalnie jednak, skoro to się zaczęło po pierwszym patchu, to jest to do naprawienia przez DICE i PB. A nie uśmiecha mi się formatowanie kompa, czy partycji.

PostNapisane: 30 gru 2011, 12:54 

Ton wyższości Pana "Sokar44" tylko mnie denerwuje? Co to w ogóle za teksty "Jakoś u 2 milionów użytkowników działa", "to nie wina DICE tylko wasza". Moja wina? Czy Pana Wolf'a? A jaki my mieliśmy wpływ na programowanie tej gry? Battlefield 3 jest najgorzej działającą grą na moim komputerze, i to nie z mojej winy, tylko właśnie programistów wymienionego wyżej studia... Jeżeli ktoś kupił oryginalny produkt, który działa przez dajmy na to tydzień, a potem bez żadnej ingerencji - przestaje działać. Nie trzeba mieć zaawansowanej wiedzy w dziedzinie oprogramowania jako takiego, żeby wiedzieć że wina leży w złym kodzie / optymalizacji whateva, na pewno nie po stronie użytkownika.

Bf3 jest po prostu spier***ny, i trollowanie Pana fanboy'a tego nie zmieni. DICE jest WSZYSTKIEMU winne a biedny konsument niech się męczy, kupił produkt, więc czemu ma nam na nim zależeć?

Ps. Pozdrawiam wszystkich którzy pod naporem błędów, czarnych ekranów, wyrzucaniem z serwerów i tym podobnych, dali sobie z tą grą spokój. Nie jesteście sami!

PostNapisane: 30 gru 2011, 14:57 

MrM napisał(a):
Ton wyższości Pana "Sokar44" tylko mnie denerwuje? Co to w ogóle za teksty "Jakoś u 2 milionów użytkowników działa", "to nie wina DICE tylko wasza". Moja wina? Czy Pana Wolf'a? A jaki my mieliśmy wpływ na programowanie tej gry? Battlefield 3 jest najgorzej działającą grą na moim komputerze, i to nie z mojej winy, tylko właśnie programistów wymienionego wyżej studia... Jeżeli ktoś kupił oryginalny produkt, który działa przez dajmy na to tydzień, a potem bez żadnej ingerencji - przestaje działać. Nie trzeba mieć zaawansowanej wiedzy w dziedzinie oprogramowania jako takiego, żeby wiedzieć że wina leży w złym kodzie / optymalizacji whateva, na pewno nie po stronie użytkownika.

Bf3 jest po prostu spier***ny, i trollowanie Pana fanboy'a tego nie zmieni. DICE jest WSZYSTKIEMU winne a biedny konsument niech się męczy, kupił produkt, więc czemu ma nam na nim zależeć?

Ps. Pozdrawiam wszystkich którzy pod naporem błędów, czarnych ekranów, wyrzucaniem z serwerów i tym podobnych, dali sobie z tą grą spokój. Nie jesteście sami!

Cóż muszę się zgodzić, bo niestety, "panie moderatorze Sokar", pański wywyższający się ton, typu "jakie to wy jesteście technologiczne lamy, co nie potraficie gry zaktualizować" niestety, ale jest to denerwujące. Wyobraź sobie, ze ja nie jestem żadnym komputerowym ignorantem, robiłem bardziej złożone rzeczy, niż w tych wszystkich solucjach naprawy PB w Battlefield 3. Powtórzę jeszcze raz. Gra działała dobrze od premiery, a przyszedł patch i nagle połowa społeczności nie mogła grać, bo nie szło naprawić PunkBustera. Na dowód film:

http://www.youtube.com/watch?v=raUapfKo ... plpp_video

U 2 milionów działa? A w takim razie co z pozostałymi 6-8 milionami graczy? Ilu wśród nich nigdy nie doświadczyło tego problemu, a ilu wciąż się z tym męczy? Zmienić dysk i wszystko hula? To może od razu zmienię całego kompa? Jak mi ktoś za sponsoruje, to ja bardzo chętnie. Sokar, może i masz status moderatora, ale jak masz wyskakiwać z takimi mało pomocnymi i konstruktywnymi tekstami, to lepiej się wcale nie odzywaj.

Ja mimo wszystko wciąż trzymam grę na dysku, czekając na naprawienie tego błędu. Na razie dałem se spokój, odblokowałem wszystkie bronie i nie za bardzo mi się chce użerać z cieniasami (hakerami).

PostNapisane: 30 gru 2011, 15:17 
Moderator forum

hmmmm z tym punkbusterem to prosta spraw w moim przypadku. Na bradbandzie dziala bez problemu ale probowalem kiedys net przes SGS2 i mimo ze full zasieg HSPA i stronki/filmiki dzialaly idealnie to w BF3 wyskakiwal po chwili taki wlasnie komunikat "no packet flow".
Wydaje sie ze pb nie lubi sie z netem mobilnym na to wychodzi... ;)

ps oraz skad ta liczba 6-8 milionow graczy z problemami ??? Jakis dowod poprosze bo takie rzucanie sobie liczbami bez poparcia faktami jest malo sensowne ;)

PostNapisane: 30 gru 2011, 15:20 

No niestety też pudło, bo mam stałe łącze kablowe. To też nie reguła

PostNapisane: 30 gru 2011, 15:34 
Moderator forum

LoganTheBadWolf napisał(a):
No niestety też pudło, bo mam stałe łącze kablowe. To też nie reguła

no to nie mam pojecia... gram w niemieckim klanie [eVe] i nikt z wielu czlonkow grajacych w BF3 nie sygnalizowal problemow z pb. Zreszta mam paru grajacaych znajomych w Irl i rowniez nikt nic nie wspominal na ten temat...

PostNapisane: 30 gru 2011, 15:46 

Znalazlem rozwiązanie u mnie zadziałalo i jak niemoglem grac bo kickalo to juz jest zaje***cie ;D a mianowicie sformatowalem calego kompa i od nowa wgralem system niedosc ze komputer od dawna wyczyszczony i pięknie chodzi to jeszcze Battlefield 3 działa wyśmienicie polecam każdemu kto ma taki sam problem zeby zrobil reinstalke systemu i sformatowal calego kompa to dziala!

A i jeszcze jedno po reinstalce nic nie sciagalem nie aktualizowalem zadnego PB poprostu wgralem sterowniki najwazniejsze programy antywirusa i z plyty BF3 gralem jakies 7 godzin i bez anijednego kicka!

PostNapisane: 30 gru 2011, 15:51 
Moderator forum

Czyli wniosek jest jeden...
Wiekszosc nie potrafi dbac o swoje kompy zeby wszystko dzialalo porawnie skoro jedynym rozwiazaniem problemu jest format & reinstall ;)

PostNapisane: 30 gru 2011, 15:56 

Cóż, formatowania kompa wolałbym uniknąć. Zresztą, no chyba, gdyby to była kwestia bałaganu, to chyba nie walnęło by z chwilą wgrania patcha. Gratuluję, że w końcu komuś się udało rozwiązać problem, ale osobiście uważam, że rozwiązanie nie musi być aż tak radykalne.

PostNapisane: 24 sty 2012, 18:03 

witam, mam podobny problem co wy - mianowicie gram online i po chwili zamyka mnie i pisze kicked by punk buster. posiadam oryginalnego BF3, mam także zainstalowanego pB. doszedłem już do 19lev, wchodzę dzisiaj i mnie ciągle wyłącza a wcześniej było dobrze. pomóżcie?!

PostNapisane: 24 sty 2012, 20:43 

krul.mateusz napisał(a):
witam, mam podobny problem co wy - mianowicie gram online i po chwili zamyka mnie i pisze kicked by punk buster. posiadam oryginalnego BF3, mam także zainstalowanego pB. doszedłem już do 19lev, wchodzę dzisiaj i mnie ciągle wyłącza a wcześniej było dobrze. pomóżcie?!

Wejdź na główną stronę battleloga i zobacz napis na samej górze głoszący o problemach technicznych z PB...
NOTICE The "Game disconnected: you were kicked by Punkbuster errors" are being looked into right now.

PostNapisane: 24 sty 2012, 23:54 
Moderator forum

Rodzos napisał(a):
ktos sobie poradzil moze z tym problem wyzucani z serverów na ktorych jest PB? czy dalej nic?

Odpowiedziałem

Sokar44 napisał(a):
Ok 2 miliony graczy poradziło sobie z tym problemem.

I taka była prawda. Taka cyfrę grających graczy pokazywał wtedy Battlelog.

MrM napisał(a):
Ton wyższości Pana "Sokar44" tylko mnie denerwuje? Co to w ogóle za teksty "Jakoś u 2 milionów użytkowników działa", "to nie wina DICE tylko wasza". Moja wina? Czy Pana Wolf'a? A jaki my mieliśmy wpływ na programowanie tej gry?

Battlefield 3 jest wrażliwy na aktywatory Windows, wchodzi w konflikt z crackami i jak każdy BF od czasów 1942 ma pełno błędów. Niestety , zdecydowana większość problemów graczy jest spowodowane :
- pirackim Windows bez aktualnych poprawek
- starymi sterownikami do karty graficznej
- słaba konfiguracją sprzętu (badziewny zasilacz, doskonały procek na badziewnej płycie itp)
- zasyfionym systemem i komputerem

Większość problemów, lecz niestety nie wszystkie, wynika z błędów userów. Codziennie dostaje po kilka pw jak się aktualizuje PB !! Nie twierdzę że gra jest idealna ale to że większość błędów jest winą userów.
Na przykład wielu problemów uniknęło by się aktualizując sterowniki do karty graficznej. Zrozumcie, ja jestem też tylko człowiekiem ale po kolejnym poście gdzie kolo kłamie w żywe oczy, że szukał rozwiązania ale nie znalazł choć solucja jest w przyklejonych wątkach, to mam gdzieś savoir vivre.
Nie podawanie konfiguracji też nam nie pomaga, nikt nam nie płaci za pomoc. Robimy to w wolnym czasie i tylko po to by pomóc, nie oczekując nic w zamian.
Doceńcie to, bo kiedyś może nas zabraknąć.

PostNapisane: 25 sty 2012, 00:26 

Sokar44 zgadzam się z Tobą, że wiele błędów wynika z winy graczy i też mi ręce opadają jak czytam niektóre narzekania, ale jak słusznie wspomniałeś - nie wszystkie. Ja przed odpaleniem BF3 muszę redukować taktowanie karty graficznej mimo iż jej wcześniej nie kręciłem. Czy to jest moja wina? A problematyczne było bo zanim się dokopałem do takiego rozwiązania minęły z 2 dni i problematyczne jest nadal bo jak zapomnę zmienić to po 3 minutach dostaję zawias. Tego typu przykładów można mnożyć w nieskończoność jeśli chodzi o BF3. Poza tym jak równie słusznie wspomniałeś gra jest wrażliwa na różne czynniki. Seria BF jest bardzo uczulona na przykład na dźwiękówki Realteka. Ale znowu: czy to jest moja wina, że posiadam taką kartę? Przecież wszystko inne działa, a tylko BF3 kręci nosem. Nie należy obwiniać DICE za wszystko, ale z wieloma rzeczami (w/w trudności z uruchomieniem, liczne bugi) dali ciała i bronić ich też nie wypada.

PostNapisane: 25 sty 2012, 00:51 

No nic tylko zgodzić się z przedmówcą ("przedpisaczem" :D?).

Nadwrażliwość BF nie wynika z naszej winy tylko z winy DICE. Błąd nie wynikający z wrażliwości BF jest wynikiem błędu usera. Także wina jest...ja wiem 60-40%.
Stalker mnie może przyzwyczaił do takich bugów i cienkich optymalizacji i nadwrażliwości, ale patrząc po innych produkcjach dają sobie radę.

A zresztą co tu gadać, z BF BC 2 był problemy, ale nie aż takie jak teraz!

PostNapisane: 25 sty 2012, 11:51 

krul.mateusz napisał(a):

Tu masz odpowiedz na swoje pytanie: http://www.g4g.pl/pl/hakerzy-banuja-uczciwych-graczy-bf3

P.S. A na razie graj na serwerach bez PB.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2