Teraz jest 25 lis 2024, 07:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 sty 2012, 23:14 

Witajcie,
Battlefield 3 jest moim aktualnie ulubionym fpsem , a jako , że gram na nim na konsoli , mam problem.
Zawsze lubiłem grać snajperem , i nie kampić , tylko grać agresywnie.
Jak wiadomo w BF3 snajperki bolt action zabijają na dwa strzały w tułów więc trzeba strzelać w głowę
Na kompie , było to w miarę do nauczenia , ponieważ myszką bardzo szybko można było nacelować na głowę przeciwnika i oddać strzał , zanim ten zabije nas serią z karabinu.

Na konsoli , diametralnie się to zmieniło.
Pół biedy , gdy ktoś nas nie widzi , i stoi w miejscu , wtedy mamy czas i spokojnie celujemy w głowę zdejmując delikwenta na strzał.
Lecz , jeżeli ktoś jest w biegu , no to dla mnie prawie nie wykonalne jest strzelenie "bańki" na padzie.
Myszką , bez problemowo , wchodziłem w rytm biegu celu , i po prostu strzelałem.
Na padzie jest to bardzo ciężkie , albo wyprzedzam przeciwnika celownikiem , albo on wyprzedza mój celownik, różnie.

Podobnie jest z tym gdy wychodzę z za ściany i spotykam się na otwartej przestrzeni oko w oko ze szturmowcem i nie mówię tu o 5m , bo wtedy wiadomo , że snajper nie ma szans , ale nawet o 30-40.

I teraz pytanie , czy po prostu ja jestem zbyt słaby , czy naprawdę na konsoli gra snajperem (bez kampienia) traci sens ?
Trenuje już od 2 dni , grając tylko snajperem i idzie mi słabo, rzadko kiedy zabijam kogoś gdy zobaczymy się w tym samym momencie.

Próbowałem z różnymi celownikami , od zwykłego kolimatora po lunety x12 , i szczerze mówiąc nie widzę różnicy , albo kogoś zdejmę na 2 strzały , albo padnę.
Headshoty nie wchodzą zbyt często.\

Często grając snajperem , więcej killi mam z pistoletu , niż ze snajperki.
Jak to wygląda u was?
Bo jak na razie , dla mnie granie snajperem na konsoli wymaga więcej skilla niż na PC

PostNapisane: 2 sty 2012, 09:29 

@wyso, odpowiedziałeś sobie na całe pytanie w ostatnim zdaniu - snajpienie na konsoli wymaga większego skilla. Powód jest oczywisty - pad nigdy nie będzie tak precyzyjny i szybki jak myszka. Jak sobie z tym poradzić? Tylko trenining bracie, tylko trening :P. Mogę ci zagwarantować, że przy szczypcie wprawy i samozaparcia, heady zaczną ładnie wchodzić :D.

PS. jak ja uczyłem się grać reconem na padzie (BC2), to z początku też miałem więcej killi z pistoletu niż snajperki, potem to się zmieniło.

PS2. Nie używaj celownika x12 bo to straszliwy badziew jeśli grasz agresywnie. Ja korzystam z x8.

PostNapisane: 2 sty 2012, 13:59 

Ja od siebie jeszcze polecił bym Ci grę w trybie Hardcore :D

PostNapisane: 2 sty 2012, 18:06 

Wiem, snajperem tylko na hardcore osobiscie gram, lecz ta klasa nie sprawia tyle frajdy gdy wszyscy nia graja.
Spora ilosc osob gra na hardcore snajperem , aby odblokowywac dodatki do broni

PostNapisane: 18 sty 2012, 16:23 

Gra agresywna na PS3 jest ładnie zredukowana, więc małe są szanse aby wygrać ze szturmowcem. Może to i lepiej. Bo wtedy gra szturmowcem traciła by sens, a tego gracze by już nie przeżyli :)

Strefa czasowa: UTC + 2