Teraz jest 16 lis 2024, 21:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 253 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 sty 2012, 16:07 

Atm wiem tyle że ASVAL dostanie buffa, wsparcie dla powiększonych magazynków i recoil.
A Igla i Stinger będą zadawać już tylko 50%DMG, DICE you are doing it wrong, AA były świetne w becie, teraz nimi cokolwiek ustrzelić to sztuka, zero DMG i lecą dużo wolniej od latadeł...

PostNapisane: 15 sty 2012, 17:37 

A ile byś chciał? Wpakowanie 2 rakiet w samolot lub śmigłowiec nie stanowi większego problemu. Flary nie regenerują się na tyle szybko aby uniknąć każdej rakiety. Czekaj do wypuszczenia flar i staraj się nie strzelać z wnętrza miasta/lasu gdzie śmigłowiec szybko może zanurkować za przeszkody przerywając namierzanie.

Patrząc na komentarze na twitterze czy innym czymś, mam cicha nadzieję, że DICE zrobi normalny VOIP.

@DOWN
Oho, dziś mi się to udało kilka razy ;)

Ostatnio edytowano 16 sty 2012, 00:41 przez NekroSnajper, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 sty 2012, 22:10 

NekroSnajper napisał(a):
Czekaj do wypuszczenia flar
To się nie doczekasz. Przeciętny pilot wypuszcza flary zanim usłyszy sygnał goniącej rakiety tylko w wyjątkowych wypadkach. Poza tym bardzo dużo pilotów już potrafi omijać rakiety bez niczego :omg: Teraz jest dobrze jak jest z tym że samolot powinien obrywać bez względu na akrobacje tylko w pewnym procencie przypadków.

PostNapisane: 16 sty 2012, 07:13 

No i koniec panowania duetu SOLFAM+ JAVELIN. Nerf nadchodzi.

PostNapisane: 16 sty 2012, 09:44 

NekroSnajper napisał(a):
A ile byś chciał? Wpakowanie 2 rakiet w samolot lub śmigłowiec nie stanowi większego problemu.

No...
Może przeciwko pilotom, którzy pierwszy raz siedli za sterami. Jak ktoś ogarnia latanie, to nie da sobie wpakować drugiej rakiety, ot tak...

PostNapisane: 16 sty 2012, 14:10 

Nie bardzo mnie obchodzi kto tam za sterami śmigła siedzi ;) Też uważam, że jeśli ktoś daje sobie wpakować 2 rakiety przy pierwszym podejściu od jednego żołnierza to posysa jak cholera. Spotykałem różnych: zarówno takich, którzy wypuszczali flary w chwilę po namierzeniu i wystarczyły 2 szybkie rakiety, takich na których trzeba było zmarnować pocisk, żeby zmusić go do odpalenia flar i szybko posłać drugą rakietkę która niemal zawsze trafiała ze względu na czas ładowania flar, i takich, co po zmarnowaniu przeze mnie pocisku nurkowali między budynki czy inne drzewa zanim zdążyłem ponownie ich namierzyć. Tych ostatnich spotkałem jak na razie najmniej więc zazwyczaj strącam śmigłowiec przy pierwszym lub drugim podejściu. Nie wiem gdzie teraz latają 'dobrzy piloci', na serwerach 'air maps only' raczej nie gram. Ba, dość często widzę puste helki np na takim firestormie co kusi by nauczyć się tym latać :P

Satyr napisał(a):
No i koniec panowania duetu SOLFAM+ JAVELIN. Nerf nadchodzi.

Jakieś szczegóły? W tym temacie nie widzę żadnego nerfa dotyczacego laserków i Jawelinów.

PostNapisane: 16 sty 2012, 15:02 

Może w tym temacie nie ma ale szykuje się nerf SOFLAM/JAVELIN

"Alan Kertz który niedawno opublikował listę
zmian w akcesoriach do bronii, szykuje kolejne
zmiany. Tym razem pod jego oko trafia Javelin,
który we współpracy z soflamem niszczy wrogie
śmigłowce jednym pociskiem."

Jest info w newsach na głównej.

PostNapisane: 16 sty 2012, 15:29 

Do cholery...
Javelin w rzeczywistości jednym strzałem rozwala opancerzony czołg.

Do tej pory w grze jakoś nie zauważyłem spamu laser+javelin i trochę mnie dziwi fakt, że chcą osłabić i tak już niezbyt silną kombinację, którą można dodatkowo uniknąć wypuszczając flary.
:|

PostNapisane: 16 sty 2012, 15:43 

Wierzbin napisał(a):
Do cholery...
tak już niezbyt silną kombinację, którą można dodatkowo uniknąć wypuszczając flary.

Jaka kombinacja? Trafić na serwer gdzie snajper postawi SOFLAM dla swoich kolegów z drużyny to jeden na milion.

PostNapisane: 16 sty 2012, 15:48 

Ot, co.

PostNapisane: 16 sty 2012, 16:25 

Mofixil napisał(a):
Wierzbin napisał(a):
Do cholery...
tak już niezbyt silną kombinację, którą można dodatkowo uniknąć wypuszczając flary.

Jaka kombinacja? Trafić na serwer gdzie snajper postawi SOFLAM dla swoich kolegów z drużyny to jeden na milion.

Nie przesadzaj :D wczoraj wbilem na Kharg Islands w rushu, pierwsze bazy na tych wzgórzach z 5 soflamów swieciło i jeszcze 3 po prawej stronie :D To była pacyfikacja atakersów

PostNapisane: 17 sty 2012, 09:05 

Na serverach "AIR" zawsze jest przynajmniej jeden rozstawiony soflam, ale częściej bywa że są dwa a nawet trzy.
To bardzo przeszkadza i nie mylcie tu ze słowem utrudnia, szczególnie gdy wchodzi się przykładowo na server "Ognista burza" ustawiony na 200%t. podczas gdy gra jest już w toku. Nie idzie wtedy normalnie wystartować z bazy. Ledwo się wzniesiesz na kilka metrów a już namierzanie się rozpoczyna, a to jest przecież równe baseripe.
Czasami całe mapy są tym dziadostwem opanowane.
Gdyby to ustrojstwo miało mniejszy zasięg albo nie łapało celów które są już na jakiejś konkretnej wysokości to ok, ale przy umiejętnym rozstawieniu połowa mapy staje się nieprzelotna, a w chaosie walki ciężko jest wyszukać soflam gdzieś w zakamarkach terenu aby go zniszczyć.

Całkowity realizm (np. jeden strzał jewelina i bum) nie wpłynie na lepszą grywalność BF'a, ale raczej ją pogorszy.
Jeśli jednak realizmu chcecie, to ja jako że przeważnie jestem pilotem heli poproszę o większe mapy, takie na kilka km, realny pułap maksymalny który wynosi ponad 6000 metrów i bardziej realne systemy namierzania. Wtedy mógłbym sobie zawisnąć byle jak i byle gdzie i tak jak to się dzieje w realu rozwalałbym cele nie mając z nimi nawet wzrokowego kontaktu. Jedynym zagrożeniem dla mnie mógłby być wtedy jakiś jet albo ewentualnie inny heli - oczywiście jeśli chciałoby mu się ze mną walczyć, bo miałby przecież na dole całą kupę free fragów.

Jestem wręcz przekonany, że gdyby na tak małych mapach wprowadzono do gry realizm którego tak bardzo chcą soflamiści, jeweliniści i cała reszta piechoty, to prawo przetrwania już na pewno mieliby wtedy tylko piloci - jeśli ma być realizm to powinien być w każdej strefie, co nie?

Wybierzcie w końcu - albo realizm, albo balans.

Btw.
Na wojnę w zatoce zostało wysłanych 35 śmigłowców typu "Apacz". Pomimo tego że technologia nie była w nich aż tak zaawansowana jak w Viperach które są nowszym wynalazkiem, to z wojny wróciły 34, a wróg nazwał je wtedy "Czarną Śmiercią" - taka to potężna broń.
Jedna rakieta śmigłowcowa przenosząca 4kg. ładunku to koszt 20 do 40 tyś. USD ale potrafi zniszczyć żelbetonowy bunkier i zostawić po drugiej jego stronie krater głęboki na 2m. (o niszczeniu czołgów i innych pojazdów nie ma nawet sensu wspominać) - a przecież są teraz o wiele lepsze systemy i o wiele mocniejsze rakiety.

PostNapisane: 17 sty 2012, 11:48 

@tadecki
Realnie to ostatni raz śmigłowce szturmowe spotkały się z prawdziwym zagrożeniem w latach 80 w Afganie – Mi 24 vs. Stinger, bo Blowpipe mógł Hindowi „skoczyć”. :twisted:
Obecnie w konfliktach nieregularnych, takiego przeciwnika dla „wiatraków” i ich uzbrojenia brak. Gulf i pochodne do końca XXw to też „bicie małego Kazia”, bezwzględna przewaga techniczna, na przyfrontowy „sweep” nie miał kto latać. Ciekawe czy śmierć była by dalej taka „czarna” w spotkaniu z WWS czy PLA. :wink:

Tu jednak mamy dwie regularne (nie tubylczo-partyzanckie) armie, musi być balans i „Javenalia” . Przecież piechota też może posprzątać SOFLAMY, bo najlepszym 100% ich likwidatorem jest właśnie Javelin.
Cytuj:
Wtedy mógłbym sobie zawisnąć byle jak i byle gdzie i tak jak to się dzieje w realu rozwalałbym cele nie mając z nimi nawet wzrokowego kontaktu. Jedynym zagrożeniem dla mnie mógłby być wtedy jakiś jet albo ewentualnie inny heli - oczywiście jeśli chciałoby mu się ze mną walczyć, bo miałby przecież na dole całą kupę free fragów.
Jestem wręcz przekonany, że gdyby na tak małych mapach wprowadzono do gry realizm którego tak bardzo chcą soflamiści, jeweliniści i cała reszta piechoty, to prawo przetrwania już na pewno mieliby wtedy tylko piloci - jeśli ma być realizm to powinien być w każdej strefie, co nie?

Jeśli jednak serwer wygląda jak dyskoteka w sobotnią noc, to znaczy że twoi „zające” też chca sobie spokojnie pofragować w bezpiecznych warunkach i mają w d.. lasery. Tak wygląda "pełne" zrozumienie i realny brak TP. :lol:

PostNapisane: 17 sty 2012, 12:04 

"Battlefield 3 Core Gameplay Designer,
Alan 'Demize99 ' Kertz tweeted today
he is no longer working on Battlefield
3. He adds he has not left DICE, just
working on a different team. What project Kertz
might be working on remains a mystery, but it
is speculated that Mirror's Edge 2 could be in the
pipe at DICE"

Kertz główny tak to ten typ o nerfienia wszystkiego co się da. ^^

PostNapisane: 17 sty 2012, 13:04 

Łapy precz od javelina,no chyba że dadzą AT4 z BC2 a to byłoby ciekawsze :wink:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 253 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2