Teraz jest 18 lip 2025, 09:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 lut 2012, 22:27 

Mi z crashami pomogła wyłączenie "trybu stereo", bo wyłączeniu tego nie miałem crasha od 2 miechów a gram po 5 h dziennie? :)
Spróbujcie może to pomoże, wiem,że to banalne ale co szkodzi ;p

PostNapisane: 6 lut 2012, 23:42 

A gdzie się to wyłącza?

PostNapisane: 6 lut 2012, 23:50 

Jak masz ustawienia grafiki na lewo masz opcje i tam lub w dzwieku jesli dalej nie wiesz to napisz to wejde w gre i ci powiem ;)

Pisze "Tryb rozszerzeonego stereo" i taki kwadrat (nie wiem jak się pisze to drugie xD)

PostNapisane: 6 lut 2012, 23:57 

Okej. Serdecznie Ci dziękuję. Teraz jestem na netbooku, potem sprawdzę i dam Ci znać.

Dobrej nocy :)

PostNapisane: 6 lut 2012, 23:59 

Spoko jak pomoże to napisz, jestem ciekaw wydaję mi się, że przyczyną moich crashy było to bo zrobiłem reinstal windowsa, sterowników wszystkich możliwych, i tylko to mi pomogło zresztą wyczytałem to na forum amerykańskim forum bf'a i pisali ludzie, że pomogło ;)

PostNapisane: 7 lut 2012, 01:47 

Witam to i ja się podepne Bo mam też taki problem kilka dni temu kupiłem grafe asus gtx 560ti top i jest dzień że gram 3godz na ustawieniach ultra na serwerze 64 osoby jest dym itd zero dosłownie scinek gra chodzi rewelacyjnie a na drugi dzień wchodzę i nie da się grać więc ja pytam czyja to jest wina jak nie twórców.

PostNapisane: 7 lut 2012, 09:36 

Makijacz, ja mam coś takiego w panelu NVidii:

http://iv.pl/images/57260703321596589768.jpg

Ostatnio edytowano 7 lut 2012, 10:59 przez Sokar44, łącznie edytowano 1 raz
Zmiana obrazka na link

PostNapisane: 7 lut 2012, 10:29 

ale ty pokazujesz co masz w systemie a jemu chodzi o zmianę to stereo w grze tam jest w audio tak lub nie.

PostNapisane: 7 lut 2012, 10:42 
Moderator forum

Sokar44 napisał(a):
chula

Nie wierze :D Moderator a taki byk... no ladnie ;)

oraz wracajac do tematu... jak ktos tam wczesniej wspomnial, g.. taka petycja da. Po pierwsze trzeba miec porzadnego kompa a po drugie dbac o niego!! i nie mam tu na mysli wycierania obudowy sciereczka... :roll:
Swojego skladalem troche ponad rok temu i odkad postawilem system pierwszy i jedyny raz jak narazie wszystko dziala bez problemow, z BF3 nie mam zadnych (nie liczac tych mniej lub bardziej istotnych ktore nie sa zalezne od konfigu kompa). Ale dbam o niego... (oraz od lat nie uzywam kart nvidii ani prockow amd! Jak dla mnie od lat niezmiennie ATI&Intel ftw! :) )
Rozumiem ze nie kazdy musi sie znac na komputerach ale to nie znaczy ze trzeba wszystko zwalac na DICE...
95% problemow o ktorych czytam w dziale BF3 sa mi tak obce jak jowisz tudziez inna planeta ;) Podsumowujac: Jak dbasz, tak masz... ktos kiedys powiedzial ;)

Oraz ucinajac komentarze ze pewnie wydalem majatek na kompa... (czesci kupowane w PL! - w Irl niemal niedostepna wiekszosc z nich na tamten czas... ale to historia na zupelnie inna okazje... ;) )

Płyta główna:
Typ procesora: QuadCore Intel Core i7-870, 3300 MHz (25 x 132)
Nazwa płyty głównej: Gigabyte GA-P55-USB3
Mikroukład płyty głównej: Intel Ibex Peak P55, Intel Lynnfield
Pamięć fizyczna: Kingston HyperX 2x8 GB (DDR3-1600)
Dysk Twardy: OCZ Vertex 2 SSD 3,5" 120GB

Ekran:
Karta wideo: ATI Radeon HD 6870 (1024 MB)
Monitor: Samsung SyncMaster S27A350H (Digital) [27" LCD - 1920x1080]

Multimedia:
Słuchawki: Logitech G35 & Technics RP-DJ1210
Karta dźwiękowa: Creative SB X-Fi XtremeMusic/Platinum Sound Card

Urządzenia wejściowe:
Klawiatura: Logitech G15
Mysz: Logitech G9
Podkładka: Steelseries Qck
Obudowa: Cooler Master HAF 912+
Zasilacz: Tagan 680W

+ oczywiscie oryginalny Windows 7 64 Ultimate :)

Wszystko na High + 16xAF @1920x1080 = ~50(min) - 80+ FPS

PostNapisane: 7 lut 2012, 13:04 

Widzę, że waść obrósł w piórka :D

Czy Wam płacą za wypisywanie takich bzdur? Że to NASZA wina, że gra nam nie działa? Rozumiem, gdyby działała na najniższych - mógłbym przypuszczać, że coś z komputerem jest nie tak. Ale na najniższych dzieje się to samo, co się działo na wyższych ustawieniach grafiki. Gdyby wszyscy podchodzili do tego tak jak Wy, czyli "Walka nic nie da", "Petycje g.... dadzą!", "I tak będą nas mięli w dupie" - nasz kraj nie miałby racji bytu.

PostNapisane: 7 lut 2012, 13:13 
Moderator forum

a Ty dalej swoje... Na Twoim kompie powinno smigac dobrze... Nie smiga? Nie wina gry tylko cos nie tak z Twoim kompem... poza tym jesli przejrzysz inne tematy to zobaczysz ze gracze ktorzy maja wieczne problemy z BF3 to glownie uzytkownicy Nvidii... cos w tym musi byc ;)

a z ta petycja... 500 osob ? przy kilkunastu milionach uzytkownikow ? powodzenia... ;)

oraz nie obrosl w piorka tylko juz mi rece opadaja jak czytam te posty i wiecznie ktos jeczy... jeden z powodow dlaczego nie moge zyc w PL... wieczne narzekanie wszystkich na wszystko :roll: to jest zwyczajnie nie zdrowe!

PostNapisane: 7 lut 2012, 13:50 

Petycja to zły pomysł i nie sądzę żeby mogła cokolwiek zmienic,acz kolwiek przydałby sie jakis fix/patch który poprawi funkcjonalność gry.
deCzosnek a może zamiast pisać petycje zagłęb się bardziej w komputer, jego konfiguracje?Wspominałeś że ci BF3 nie działa nie opisałeś swojego problemu dokładnie, w zasadzie to mnóstwo ludzi może powiedzieć że im bf3 nie działa następnie pisza petycje i reszte mają w d****.

Ja spędziłem już prawie tydzień nad szukaniem problemu zwiazanego z freezowaniem/zacinaniem się mojego komputera poprzez BF3. Doszedłem do wniosku że to wina usługi PnkBstrB. Oczywiscie wywnioskowanie że to wina tej akurat usługi a nie innej zajęło mi dużo czasu, ale im wiecej poświęcisz czasu na znalezienie problemu tym większa szansa ze go naprawisz.
I nie ograniczaj swoich poszukiwań to 1tematu czy 2. Ja przeczytałem z 20 tematów byłem na wielu forach i nadal szukam.

I nie uważaj mnie za osobe która woli opie**** innych, ponieważ sam jestem w sytuacji podobnej do ciebie ale zanim napisze (o ile napisze) petycje wole sie upewnić że wszystko co mogłem zrobić aby gra mi działała to zrobiłęm.

Sorki za długą wypowiedz.
Pozdrawiam

PostNapisane: 7 lut 2012, 13:53 
Moderator forum

Xaero napisał(a):
Petycja to zły pomysł i nie sądzę żeby mogła cokolwiek zmienic,acz kolwiek przydałby sie jakis fix/patch który poprawi funkcjonalność gry.
deCzosnek a może zamiast pisać petycje zagłęb się bardziej w komputer, jego konfiguracje?Wspominałeś że ci BF3 nie działa nie opisałeś swojego problemu dokładnie, w zasadzie to mnóstwo ludzi może powiedzieć że im bf3 nie działa następnie pisza petycje i reszte mają w d****.

Ja spędziłem już prawie tydzień nad szukaniem problemu zwiazanego z freezowaniem/zacinaniem się mojego komputera poprzez BF3. Doszedłem do wniosku że to wina usługi PnkBstrB. Oczywiscie wywnioskowanie że to wina tej akurat usługi a nie innej zajęło mi dużo czasu, ale im wiecej poświęcisz czasu na znalezienie problemu tym większa szansa ze go naprawisz.
I nie ograniczaj swoich poszukiwań to 1tematu czy 2. Ja przeczytałem z 20 tematów byłem na wielu forach i nadal szukam.

I nie uważaj mnie za osobe która woli opie**** innych, ponieważ sam jestem w sytuacji podobnej do ciebie ale zanim napisze (o ile napisze) petycje wole sie upewnić że wszystko co mogłem zrobić aby gra mi działała to zrobiłęm.

Sorki za długą wypowiedz.
Pozdrawiam

Brawo! Wzorowy user... :)nie jeczy, nie marudzi tylko probuje rozwiazac problem sam! szuka, czyta, wklada troche wysilku i w koncu pewnie dojdzie do przyczyny :) i to sie chwali!

PostNapisane: 7 lut 2012, 14:38 

swoją walkę z PB i innymi problemami związanymi z BF3 prowadzę
tutaj: viewtopic.php?f=152&t=42127&p=581599#p581599
jeżeli ktoś chce pomóc lub o coś zapytać to najlepiej tam

PostNapisane: 7 lut 2012, 15:41 

Xaero - Jeśli nie posiadasz wiedzy, nie dyskutuj.

Po 1 - Nie ja napisałem tę petycję, jedynie się pod nią podpisałem i podałem do niej link na forum.
Po 2 - Jest temat z moim problemem w tym dziale.

Twinn - Jesteś śmieszny. Mam Ci udowadniać, jak bardzo zależy mi na odpaleniu gry? To smutne...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2