Teraz jest 27 lis 2024, 15:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 lut 2003, 02:54 

Nie ma jak poprowokowac tytulem :-P

Przejdzmy do meritum. Od dluzszego czasu przygladam sie roznym FPS-om i analizuje je pod katem zlozonosci taktycznej i wymagan stawianych graczom. W ktoryms momencie uznalem, ze - tu prosze o bardzo ostrozne przeczytanie sformulowania - Tribes 2 stawia przed graczem najwyzsze wymagania w zakresie nauki, zarowno jesli chodzi o sprawy techniczne (strzelanie, ruch), jak i taktyczne. Chce przy tym WYRAZNIE podkreslic, ze nijak nie deprecjonuje to wartosci BF1942, tak jak dlugi czas nauki w np. tenisa ziemnego nie powoduje, ze pilka nozna jest mniej wartosciowym i dajacym mniej satysfakcji sportem.

Ten przydlugi wstep byl konieczny, aby przedstawic zrodla pewnego pomyslu. Otoz - jak zapewne wiecie lub sie domyslacie - pogrywam w T2. Nie robie tego dlatego, ze miluje T2 ponad zycie, ale wlasnie z powodu owej oceny - lubie robic rzeczy dajace satysfakcje dopiero po wpakowaniu sporego wysilku w nauke. Ot, taki przyklad zboczenia. Niestety grajac w danego FPS-a i wyglaszajac jednoczesnie twierdzenia w stylu "najtrudniejszy itp" narazam sie na zarzut, zem fanatyk. O ile opinie wypowiadane na forach internetowych malo mnie obchodza, o tyle problemem jest, ze pytanie, czy jestem fanatykiem T2, czy tez po prostu faktycznie gram w te gre z wyboru, stawiam ciagle sam sobie. Stad moje pragnienie poszukiwania doswiadczen w innych FPS-ach. Probowalem namowic juz sceny kilku FPS-ow do ponizszego pomyslu, kilka propozycji jednak rozmylo sie, z kolei gracze OF jakos nie zachecili mnie do rozwijania tematu.

No, wreszcie dochodzimy do sedna sprawy. Proponuje rzecz nastepujaca. Scena BF1942 wybiera 10 osob, scena T2 wybiera 10 osob. Pogramy - T2 zagra na kilku mapach w BF, BF zagra na kilku mapach w T2. Warunek: graja ci sami ludzie. Gramy for fun. Nie chodzi o udowadnianie owej zlozonosci taktycznej T2,m chodzi o chwile zabawy i skonfrontowanie spostrzezen (zreszta nie zawsze skala trudnosci jest najwazniejsza, prawda?). Chodzi o to, aby usiasc i po meczu podzielic sie wrazeniami. Na przyklad beefki napisza, co sprawialo im najwiecej klopotow w czasie nauki, a co dalo najwiecej frajdy, zas tedwojki poplacza nad niesterowalnymi samolotami czy wplywem snajpera przeciwnika na samopoczucie ofiary. Chodzi o podzielenie sie wrazeniami - w miare obiektywne, bez tego calego szowinizmu charakteryzujacego sceny poszczegolnych gier FPS. Z calosci bylbym zainteresowany przygotowaniem kilkustronicowej relacji do "Swiata Gier Komputerowych", w formie rozmowy z uczestnikami meczu.

Jesli jestescie zainteresowani taka propozycja, wowczas:

- wybierzcie 10 osob, sposrod nich jedna osobe-organizatora.
- organizator wysyla do mnie maila z lista osob na adres jch@sgk.com.pl
- sprawy techniczne zalatwiam ja (zapewnienie serwera oraz kopii gier, jesli okaze sie to konieczne).
- liste osob chcialbym otrzymac w ciagu tygodnia, kolejny tydzien uplynie zapewne na zalatwianiu gier, tydzien na przygotowanie obu zespolow, mecz odbylby sie za jakies 3 tygodnie.

Zatem... Wyzywam Was :-)

Ponownie na zakonczenie podkresle: moja ocena stopnia trudnosci BF jako nizszego od T2 nie ma NIC wspolnego z negatywna ocena BF. Giera jest wspaniala, daje duzo radosci, chyba wiecej, niz daje T2 (tam raczej ma sie wiecej satysfakcji niz radochy, jesli wiecie, o co chodzi). Chce skonfrontowac wrazenia graczy i pokazac przy tym rzeczy, na ktore zwracaja uwage.

I NIE CHCE ZADNYCH TEKSTOW W STYLU "X JEST LEPSZY, Y MA GRAFE DO D*, A Z SUX".

OK?

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2003, 08:31 

yavor fanatyku już raz Cię próbowałem namówić do Bf'a na forum T2 :)
Ja jestem za a nawet przeciw - z tego co pamiętam to na pewno Arcy i Coca mają T2 (no i ja ofkoz) - no ale jeśli znajdzie się dziesięciu luda no to fajno może być ... Aha byłbym zapomniał T2 sux bo ma brzydkie mapy :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2003, 11:27 

>Aha byłbym zapomniał T2 sux bo ma brzydkie mapy

A BF sux bo wszyscy zolnierze maja zepsute jetpacki ;-)

Yupi, to chlopaki, zbierajta ludzi i dogadujemy temat. Musze wiedziec w miare szybko, ile osob bedzie gralo i ilu z nich ma wersje oryginalne (postaram sie zalatwic na okres tygodnia-dwoch brakujace oryginaly).

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2003, 12:35 
Moderator forum

Ja mysle ze poprostu poczebujesz tematu na artyool do SGK ;-)
ale pomysl fajny...niestety nie mam T2 a chcialbym w to zagrac...
a co do zlozonosci i stopnia trudnosci to BF na pewno jest dla czesciowych masochistow...
daje ogromna frajde ale niestety bledy w grze czasami doprowadzaja do szalu..
nie cytuj tego ;-)
nie wypowiem sie ktora gra jest lepsza bo poprostu Tribesa nie znam...
jesli ktos mi odstapi swoja wersje T2 to chetnie zagram w takim meczu 8)
powodzenia z artykulem i organizacja + gratuluje pomyslu ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2003, 14:23 

no to ludzie głosujcie na mnie jestem best gracz i nie mam Tribes 2 orginalnego a nwaet pirackiego! Musz go mieć! :lol::lol::lol: (to był żart :)). Ech sYslyavor a tak spokonie było :) teraz każdy bedzie się kłucił kto am być w 10 :) oj źle to wymyśliłeś yavor :) każdy teraz będzie się bił o Tribes 2 :) (sam mówiłeś ze skombinujesz leglane kopie :)). A co do artykułów to coś ci się pomieszało w mapach yavor :) np. zamiast El Alamin było Operacja Battle Axe :).

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2003, 14:40 

taaa, to moze teraz kazdy, kto gra "powaznie" w cos innego niz bf1942, wystapi z podobnym pomyslem i rownie zagmatwanym uzasadnieniem?
btw nie wiem dlaczego, ale w tym wszystkim widze jakby drugie dno, sadzac z tego, ze podobne propozycje zlozyles innym, tzn szukasz potwierdzenia tezy "t2 nie ma sobie rownych wsrod fps jezeli chodzi o role jaka w danej grze odgrywa odpowiednia taktyka, zgranie i planowanie przed kazda misja/gra".
jak dla mnie t2 "sux big time", ale to samo odczuwam jezeli mam grac w pare innych gier jak np. q3, ut, cs, seria costamcraft itd :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2003, 15:15 

Let's Kick Some Tribes 2 Asse's czy jakos tak ;<.Nie wiem czy to bedzie fau dla "trbsowców" ale jesli sami chca to panowie Givem Hell.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2003, 15:33 

Dobra teraz Panowie trzeba zebrać to 10 osób które mają T2...obawiam się jednak że squady trzeba będzie trochę okroić (ale może się mylę)
Artus : u tribes'owców tylko shazbot i shazbot - nie znają innych wyzwisk :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2003, 15:49 

jestem za b.dobry pomysl mam tribesy =] wiec moge zagrac...mi sie osobiscie bardzo podobaja mapy pioruny szczegulnie =] ale chyba my nie mamy szans z sYs'em =] ale zagrac dla zabawy mozna :twisted:
wiec jestem za =]

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2003, 16:23 

Garet:

Na brak pomyslow do SGK nie narzekam, staram sie jednak wybierac te, ktorych przygotowanie nie tylko mi dostarczy frajdy.

>niestety nie mam T2 a chcialbym w to zagrac...

Skompletujcie liste osob, ja postaram sie umozliwic gre w internecie.

>nie wypowiem sie ktora gra jest lepsza bo poprostu Tribesa nie znam...

Wara od tematu "lepszosci". Trudnosc a lepszosc to zupelnie inne tematy. Poza tym nawet jesli myle sie w ocenie skali trudnosci T2, wlasnie chce zrobic cos, zeby zweryfikowac swoje wyobrazenia, bawiac sie w inna gre.

>każdy teraz będzie się bił o Tribes 2 (sam mówiłeś ze skombinujesz
>leglane kopie )

Nie zrozumielismy sie. Nie gwarantuje legalnych kopii, tym bardziej na wlasnosc. Sadze jednak, ze dogadalbym sie z producentem na udostepnienie kilku kont na okres 2-3 tygodni, a z czego bedziecie grac, jest to sprawa drugorzedna (zwlaszcza, ze producent i tak bedzie wiedzial, o co chodzi, czyz nie?)

hmmm:

Jesli nie masz nic do powiedzenia, nie zabieraj glosu. Jesli Twoje jedynym skutkiem Twoich wypowiedzi ma byc zepsucie komus zabawy, nie zabieraj glosu. Nie masz obowiazku grania w tym meczu i jesli pomysl Ci sie nie podoba, zostaw jego omawianie tym, ktorzy sa nim zainteresowani.

Atrus:

>Nie wiem czy to bedzie fau dla "trbsowców" ale jesli sami chca to
>panowie Givem Hell.

Tez Wam chcemy skopac dupska :D Kompletujcie liste, panowie, i gramy.

Arcy:

>ale chyba my nie mamy szans z sYs'em

Gadasz jakbysmy my mieli szanse wygrac w BF :-P Czasami od zwyciestwa wazniejsza jest walka... :-)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2003, 16:52 

sYs|yavor napisał(a):
Jesli nie masz nic do powiedzenia, nie zabieraj glosu. Jesli Twoje jedynym skutkiem Twoich wypowiedzi ma byc zepsucie komus zabawy, nie zabieraj glosu. Nie masz obowiazku grania w tym meczu i jesli pomysl Ci sie nie podoba, zostaw jego omawianie tym, ktorzy sa nim zainteresowani.

forum, to zalozenia miejsce na ktorym wyraza sie swoja opinie. ja tak zrobilem, a ze tobie nie podoba sie to, coz bywa... zawsze mogles poslac swoja "propozycje" na jakims moderowanym forum i wtedy byc moze zostalbym "wyciety" :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2003, 16:57 

Mam zarowno Bf1942 jak i T2 i chetnie bym zagral lecz zastrzegam ze w T2 grywam bardzo zadko i jestem pospolita lama jezeli ote gre chodzi :D

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2003, 21:24 

mam T2 i gram już ponad pół roku (ledwie).
Należe do klanu BFa. Więc chyba się nadaje? :P
Tak btw, to bez urazy T2 RZĄDZI :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2003, 21:30 

yavor ty masz cos wspulnego z SGK ?:)
i jaki jest aktualny patch do gry ?:)
ja nie chce grac dla zwyciestwa ale dla zabawy ale te fragi na filmiki to .. czuje respect :P

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2003, 05:05 

Chcialbym zamiescic 3-4 stronicowy tekscik o tym meczyku w SGK. Szczerze przyznaje, planowalem raczej z graczami Operation Flashpoint, gdyz chodzilo o gry nieco bardziej sie rozniace, a BF od T2 az tak wiele sie nie rozni. Niestety panowie z OF byli, nazwijmy to umownie, zbyt powazni, stad bez specjalnego zalu rozstalem sie z nimi. Jesli ktos nie potrafi podejsc z przymruzeniem oka do takiej zabawy i pograc dla frajdy, jego problem. Jesli chodzi o scene BF, raczej watpliwosci nie mialem co do tego, jak propozycja zostanie przyjeta... W koncu - choc tylko z czytania forum - pare osob tu znam...

Najnowsza wersja patcha do T2 do uaktualnienie do wersji 25034.

Pliz kompletujcie liste 10 graczy, w przyszlym tygodniu dobrze byloby zabrac sie za wszystkie sprawy organizacyjne.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2