Opiszę pewną, być może dziwną, na pewno nie śmieszną sytuację w BF:
Grałem wczoraj na serwerze „Strefa BF”, mapa El Alamein, gdy pojawił się pewien pseudogracz z Niemiec, grający notabene stroną axis

.
Na początku rundy poleciał samolotem do południowej flagi, zajął ją, poczym jeepem, pojechał na lotnisko allies. Obserwowałem go przez chwile i zastanawiałem się co on tam kombinuje. Gracz, ów wszedł
pod hangar i ostrzeliwał stamtąd każdego przeciwnika, który się pojawił w jego zasięgu. Jego nie było widać, i nie można było go trafić. We wredny sposób wykorzystywał bug gry. Był medykiem, więc szybko się leczył, niedaleko miał również skład z amunicją.
Próbowaliśmy go usunąć z serwera, ale niestety jak często się zdarza nie udało się zebrać odpowiedniej liczby głosów aby go wykopać.
Przeszedłem do przeciwnej drużyny i próbowałem zabić oszusta (wykorzystującego błąd gry) , który spowodował opuszczenie serwera przez kilku graczy.
Nie dałem rady nawet do niego podejść, strzelał przez ściany i przemieszczał się. Nie było wiadomo w którym miejscu przebywa aktualnie. Skończył rundę wielce zadowolony z siebie, nie zabity przez nikogo z wynikiem ok. 26 fragów.
Niestety są w BF ludzie, którzy perfidnie wykorzystując błędy gry, mogą uprzykrzyć grę innym