Teraz jest 18 lip 2025, 12:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 50  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 mar 2012, 20:05 

Szymcio a próbowałeś? 4/5 to miejsca gdzie można używać własnej broni ale nie znalazłem miejsca gdzie wycelować by pojazd się naprawiał

PostNapisane: 21 mar 2012, 20:16 

Sam się męczyłem z naprawianiem ruskiej helki od środka.
JEST to możliwe ale znalezienie tego punktu graniczy z cudem, próbuj bawić się palnikiem tak blisko pojazdu jak się tylko da celując w każdy punkt, w końcu zaczniesz naprawiać.

PostNapisane: 21 mar 2012, 20:33 

Mofixil napisał(a):
Sam się męczyłem z naprawianiem ruskiej helki od środka.
JEST to możliwe ale znalezienie tego punktu graniczy z cudem, próbuj bawić się palnikiem tak blisko pojazdu jak się tylko da celując w każdy punkt, w końcu zaczniesz naprawiać.

giermen napisał(a):
Szymcio a próbowałeś? 4/5 to miejsca gdzie można używać własnej broni ale nie znalazłem miejsca gdzie wycelować by pojazd się naprawiał

Giermen tak próbowałem i jak Mofixil napisał to graniczy z cudem, ale się da mimo wszystko :D

PostNapisane: 21 mar 2012, 20:37 

Powinni to poprawic poniewaz helka usa jest bardzo prosta do naprawy... no ale skoro na tego patcha czekamy tyle to az sie boje ile bedziemy czekac na nastepnego, z bc2 sie bardziej chlopaki sprezali cos mi sie tak wydaje.

PostNapisane: 23 mar 2012, 00:05 

Jak odblokować nieśmiertelnik np. z BF2 z tego co wyczytałem to trzeba skonfigurować z kontem ale nie za bardzo to czaje.

PostNapisane: 23 mar 2012, 10:54 

Jak grałeś w jakiegoś innego BF'a i masz go na tym koncie EA to je dostaniesz. Ew. możesz je komuś zerwać, tylko że wtedy możesz pomarzyć, że je założysz.

Można też mieć farta i tyle. Mój kumpel, który wcześniej grał tylko w BC2 ma wszystkie dog tagi...

PostNapisane: 23 mar 2012, 18:23 
Zbanowany

Można jakoś zmienić przycisk konsoli ? jest mi nei potrzebny a czasem przypadkiem wcisne TYLDĘ i mi sie pojawia...

Kpię z pozerstwa, chciwości, głupoty i próżności.

PostNapisane: 23 mar 2012, 18:33 

Nie można.
Trzeba wiedzieć gdzie się łapki kładzie albo tyldę wyjąć.
Chociaż, obadam czy BF3 Settings Editor coś takiego ma.
@edit, nie, nie ma.

PostNapisane: 23 mar 2012, 19:02 

A ja mam taką króciutką kwestię dotyczącą rozmowy głosowej na battlelogu. Od razu wyjaśnię, że pod żadnym pozorem nie chcę mieć "Voice Activation". Po prostu musi być "Push to talk", bo wolę żeby koledzy słyszeli to, co chcę żeby słyszeli. Nie chcę żeby słyszeli wszystko dookoła, więc dlatego po prostu musi być ustawienie "Push to talk".

I szybko zmieniłem ten przycisk z domyślnego Shifta(żeby żołnierz nie biegał przy chęci rozmowy głosowej) na lewy alt. Byłem zadowolony. Wszystko wspaniale, klawisz pod ręką i wygodnie. Było tak do czasu, kiedy naszła mnie ochota na snajpera. Jak grałem snajperem, patrzyłem przez lunetę i stabilizowałem, to kiedy jeszcze nacisnąłem lewy alt, myszka mi się blokowała na chwilę i nie szło tak strzelać i rozmawiać jednocześnie. Tak więc zmieniłem ten klawisz i wtedy za rozmowę głosową na battlelogu odpowiadał Caps Lock. No, ale nie lubiłem gdy co chwilę lampka na klawiaturze się zaczynała świecić lub przestawała wskutek co chwilowego wciskania Caps Locka. Tak więc zastanawiałem się, który klawisz zbindować do rozmów głosowych, by było jak najwygodniej i by nie było żadnych utrudnień. Tak więc wybór padł na wciśnięcie rolki od myszy. I jest teraz już po prostu świetnie i miodnie. Nic się nie dzieje, gdy rozmawiam głosowo i strzelam z karabinu snajperskiego, jest też wygodnie i pod ręką. Jedyny problem pojawia się, gdy siądę jako strzelec do helikoptera szturmowego - gdy naciskam rolkę od myszy, zmienia mi broń z działka na PZ i vice versa - denerwujące. Problem jednak całkowicie ustępuje, gdy wejdę w ustawienia sterowania i wyczyszczę klawisz odpowiedzialny za zmianę broni w pojeździe w miejscu myszki(mimo iż nic tam nie jest zbindowane). I mogę rozmawiać głosowo i bawić się jednocześnie jako strzelec w helikopterze. Niestety jednak po zmianie serwera muszę tą czynność wykonać ponownie. Tak więc chciałem spytać, czy są jakieś rady, bym nie musiał wchodzić w ustawienia sterowania, gdy będę chciał się pobawić jako strzelec helikoptera? Oczywiście nie licząc przebindowania aktywacji mikrofonu znowu na coś innego, bo rolka od myszy to najwygodniejszy przycisk, jaki mogłem wymyślić.

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 23 mar 2012, 19:48 

Masz zwykłą, trójprzyciskową myszkę zamiast ćwierćgamingowej 5+?

PostNapisane: 31 mar 2012, 00:07 

Pytanie na szybko:
Obrazek
Coś takiego było już przed patchem. Dokładnie to dwa dni przed patchem. Czy jest to jakiś błąd battleloga, czy patch faktycznie sprawił, że na flary nie potrzeba żadnych punktów? Sam tego nie sprawdzę, bo flary jak widać wszędzie odblokowane...

A co do powyższego pytania, to mam coś takiego:
Obrazek
Dodatkowe klawisze wszystkie potrzebne. Zmiana trybu potrzebna(a chociażby na czas pisania postów, żeby mieć szybkie skróty do kopiowania i wklejania itd. po zmianie trybu). Zmiana broni - cóż, za bardzo się przyzwyczaiłem do zmiany broni myszą, by to zmieniać, więc nie przebinduję tych klawiszy. Zmiana czułości - cóż, używam rzadko, ale ten klawisz jest w takim miejscu, że niewygodnie będzie trzymać go przez 75% czasu, gdy gram. Tak więc pozostaje to jakoś przeżyć. Mogę jednak ten klawisz odpowiedzialny za zmianę czułości myszy(nieużywany) zbindować jako ten od rozmowy głosowej na battlelogu. Mogę też zrobić coś jeszcze innego: W Battlefieldzie przebindować zmianę ekwipunku z klawiszy 1-4 na jakiekolwiek inne klawisze gdzieś daleko, bo i tak nie zmieniam nigdy broni klawiaturą. Te same klawisze przypiszę do dodatkowych przycisków na myszce i zmiana broni będzie wyglądała tak samo. A rozmowę głosową ustawię jako 2 w klawiaturze. Tak więc dwie opcje... Wymyśliłem właśnie^^

Mój last

PostNapisane: 31 mar 2012, 00:15 

@up
Tak, teraz flary są od początku odblokowane.
Zostało im tylko battleloga zaktualizować...

PostNapisane: 1 kwi 2012, 11:22 

Przed chwilą na nierankingowym sprawdzałem jedną rzecz. Siedziałem sobie w bazie i niszczyłem przekaźniki na Rushu za pomocą EOD bota. Chciałem po prostu zobaczyć, jak to ustrojstwo działa. Jak się zbliżałem do przekaźnika, to pokazywało zawsze odległość mojego żołnierza od przekaźnika, a nie EOD bota.

Czy jeśli znajdę jakiegoś leżącego kampera i mu przepalę głowę tym robotem, to headshota zaliczy z takiej odległości, w jakiej odległości od tego kampera stał mój żołnierz, mam rację?

Mój last

PostNapisane: 1 kwi 2012, 14:19 

Z tego co pamiętam to tak. Osobiście tego nie próbowałem.

PostNapisane: 1 kwi 2012, 15:03 

Tak było zaraz po wyjściu gry, stąd się wzięły headshoty z 4km. W którymś patchu to załatano, nie sądzę, że teraz znowu to wróciło

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 50  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2