Teraz jest 18 lip 2025, 09:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 50  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 kwi 2012, 10:10 

Pytanie odnośnie broni ... nie mogę ogarnąć niczego oprócz MP7. Próbowałem famasa, f2000 ale ciężko mi z tym. Jak sobie z tym poradzić? Czy to normalne? Z MP7 średnia celność to 18,15% a z pozostałych waha się w okolicach 13%. I najlepiej mi się gra na standardzie, bez żadnych wspomagaczy typu celownik,tłumik itp. Te wszystkie dodatki przeszkadzają mi raczej w celowaniu, przynajmniej takie mam odczucie.
Drugie pytanie: jak gdzie przełącza się na ogień ciągły i pojedyńczy? Czy lepiej mieć ustawione na ciągły i strzelać przerywaną serią czy na pojedyńczy i klikać mychą kilka razy?

PostNapisane: 2 kwi 2012, 14:29 

1. Kwestia przyzwyczajenia
2. Po ostatnim patchu, wystarczy używać Flash Supp.
Ogółem polecam granie w trybie semi, automat jest zarezerwowany dla CQC.

PostNapisane: 2 kwi 2012, 15:13 

Każda broń ma swoją charakterystykę i sprawdza się tylko w wybranych okolicznościach.
Jak walczysz głównie na 10-15metrach to oczywiście F2000 będzie niezastąpione,
jak lubisz sobie postrzelać na większym dystansie to sprawdzi się M16.

Taka celność to norma, ja mam 16% i chyba tylko dlatego że snajperki mi podwyższają średnią.
Tryb ognia zmienia się V.

Zapewne gdy masz celownik optyczny widzisz więcej i przez to strzelasz bez opamiętania,
gdy jednak masz zasłonięty spory obszar starasz się lepiej wycelować.

Ja zawsze mam tryb ciągły, chwyt przedni i czasami laser.
Co do optyki to na małych dystansach holograficzny na dużych ACOG (x4).
Tylko przy kontakcie poniżej 15m strzelam serią, im dalej tym seria jest krótsza,
na dużych dystansach strzelam już tylko 2 pociskami.

PostNapisane: 2 kwi 2012, 20:27 

Witam ludzie, proszę Was o pomoc bo mnie ta gra już tak wkur... że po nocach mi się śni.
Gra jest zajebista, super nic dodać nic ująć, ale tak się denerwuję (powody podam niżej) że mam chęć ją sprzedać za grosze byle się jej pozbyć.
Proszę zachęćcie mnie do niej.

Nurtuje mnie strasznie to, że nie wiem czemu, ale na 4 na 5 bezpośrednich spotkań ja zawsze padam, mimo że zaczynam strzelać wg. mnie pierwszy.
Niekiedy miałem sytuacje, że wróg zdążył się odwrócić i jeszcze zmienić broń i mnie zabić. Co ja robię nie tak?
Jak mam strzelać, bo celuję w tułów lub głowę (może trzeba wyżej strzelać? bardziej na prawo/lewo, chodzi mi o bliskie spotkanie), a mimo to potrafię z 2m wystrzelić cały magazynek i gość żyje (choć przeważnie strzelać seriami, serią to tylko w bezpośrednim kontakcie gdy spanikuję), a on kilkoma strzałami mnie powala.
Co ja robię źle, proszę o jakieś wskazówki bym mógł czerpać radość z gry.
Dodam, że używam AK74 (podstawowa broń) mam w niej już dodatków odblokowanych, niewiele do celownika podczerwieni mi brakuje. Czy ta broń jest powodem, czy jest słaba jak barszcz?
Wiem że gusta są różne, ale może jakaś inna nadaje się bardziej dla mnie?
Jestem tak zdołowany, że mam wrażenie że ta nieumiejętność zabijania wrogów jest u mnie spowodowana słabym komputerem i/lub łączem. Nie mam po prostu innego wytłumaczenia co robię nie tak.

Czy jest może możliwość przetestowania broni na jakiejś mapie, na jakimś konkretnym celu bym widział gdzie dziury powstają?

Prócz tego zaobserwowałem pewne dziwne rzeczy, czy to są bugi:
Np. mam w czołgu odblokowaną Termowizję i przeważnie wszystko dobrze ale też często zdarza mi się, że nie widzę obcych żołnierzy na biało, a z tego co wiem nie ma mozliwości żadnego maskowania.
Druga sprawa to że jak ktoś do mnie strzela i skryję sie za mur to mimo że jestem już metr za nim to padam, czy to normalne czy kolejny bug?
Jakie bugi jeszcze znane są?

PostNapisane: 2 kwi 2012, 20:29 

Nic nie robisz źle, to spieprzony Hitreg z którego BF słynie od zawsze, problem ten męczy serię prawie 10 lat i chyba 4-5 różnych silników :D
AK74M po R4 stało się niesamowicie dobrą bronią, więc to na pewno nie jest wina tego.

PostNapisane: 3 kwi 2012, 09:41 

Witam, dzięki za odpowiedź ale to tylko część z moich problemów, proszę kogoś o odpowiedź na te które zna.
Piszesz o bugu Hitrega, ok rozumiem ale to wszyscy mają tego buga, więc dlaczego mnie aż tak źle idzie zabijanie innych? Proszę o podanie jakichś wskazówek, hitntów co by trochę chociaż pomogły mi.
Gram z kilkoma znajomymi w BFa 3 ale jestem najgorszy, nawet nie chodzi o cyferki ale o satysfakcję i o jakąś pomoc którą mogę im udzielić grając razem. Oni niestety nic doradzić nie potrafią/nie umieją.

PostNapisane: 3 kwi 2012, 11:07 

Tu nie chodzi o wskazówki czy podpowiedzi, Skill przychodzi z doświadczeniem ;] Olej fakt ze pisze ci to kompletna lama w infantry ;P
A co do termowizji, mundur którego się używa w rożnym stopniu maskuje nas przed termowizja, filmik o tym można znaleźć na youtube

PostNapisane: 3 kwi 2012, 11:17 

Eh, trudno coś doradzić, ale jak Ci się śni po nocach, to coś napiszę :P Chociaż jakimś pro się nie czuję.
AK74 to broń dobra na średni i głównie większy dystans, więc tu powinieneś mieć przewagę. Jednakże BF3 to głównie starcia na krótką odległość, tu wygrywa PDW (np. p90) czy takie bronie jak f2000/famas, wszystkie bronie enga. Ja gram p90 i na większą odległość nawet nie strzelam, tylko wroga oznaczam i jakoś zachodzę naokoło/pomiędzy przeszkodami. Jeśli chodzi o starcia z ak74 na duża odległość, to wielkiej filozofii nie ma, kucak i walisz seriami, wykorzystujesz przeszkody itp. Ważną kwestią jest ogarnięcie skąd ktoś strzela i co najważniejsze, ogólna znajomość mapy, gdzie przeciwnik może się pojawić albo gdzie już siedzi. W ogóle na duża odległość ciężko kogoś zabić, ktoś ogarnięty jak tylko dostanie pierwszą kulkę czy efekt przygwożdżenia to od razu strafe'uje, robi podskoki, uniki i chowa się za przeszkodami, czy zwyczajnie kładzie się (tryb soft).
Jak pisałem, trzeba się skupić na bliskich starciach, grać z bronią przeznaczoną do tego i po prostu do nich dążyć, czyli wybierać drogę do flagi/mcoma np. bez otwartych przestrzeni a wtedy najważniejszy jest refleks. No nie wspominam tu o takich podstawach jak opanowanie recoila czy rola dodatków do broni - poczytaj jak każdy z nich wpływa na broń, mają swoje + i -.
Co do termowizji, trzeba wziąć dobry kamuflaż, np. spec op na irnv, nie wiem czy na termo też działa.

PostNapisane: 3 kwi 2012, 11:27 

@Axles oto graść porad:

> Wysoki ping wpływa na to czy twoje pociski trafiają przeciwników stąd pośrednio na obrażenia / sekundę. Z moich odczuć wnioskuję że przy pingu poniżej 50ms nie powinno być problemów.

> Weź sobie famasa. Z bardzo bliskich odległości strzelaj tylko z biodra i zobacz jak ci będzie szło.

> Skoro grasz ze znajomymi to zrób parę rund przeciwko nim na relatywnie pustawym serwerze i niech Tobie powiedzą czy to sprawa celności czy refleksu.

> Jak znasz angielski to tu są linki do dobrego, trzyczęściowego artykułu: http://battlelog.battlefield.com/bf3/fo ... 817824608/

> Co do termowizji; na większą odległość wróg przestaje świecić co by za łatwo nie było.

PostNapisane: 3 kwi 2012, 11:33 

A może to wina wysokiego pingu, albo grasz przy 24 fpsach?

PostNapisane: 3 kwi 2012, 11:35 

Dziękuję ci za wyczerpującą odpowiedź. Wywnioskowałem z tego, że powodem może być AK74 gdyż tylko go używam na bliski/średni/daleki dystans. Spóbuję tym F2000 gdyż Famasa nie posiadam, z początku pewnie będzie trudno bo brak dodatków ale sądzę, że efekty będą widoczne.

Cytuj:
No nie wspominam tu o takich podstawach jak opanowanie recoila czy rola dodatków do broni - poczytaj jak każdy z nich wpływa na broń, mają swoje + i -.

Dodatki do broni wybieram wg. uznania więc myślę że tu jest ok, ale nie wiem o co chodzi z tym 'recoil'.

Co do termowizji, kamuflaż w pojazdach istnieje to wiem ale dla piechoty też jest, bo z tego co napisałeś wywnioskowałem że tak?

Dzięki jeszcze raz za odpowiedź i proszę ponownie :]

Edit: hamsterOne Famasa nie posiadam bo z tego co wiem jest on dostepny tylko gdy zakupi się dodatek, prawda?

Znajomi niestety nie są skorzy do pomocy, jedynie wyśmiewają się gdy ja się denerwuję i przeklinam na TSie :] Ale ostatnio jeden próbował mi znaleźć mój problem.
Na mapce nierankingowej gralismy 1 na 1 i w ustalonym miejscu mieliśmy spotkanie.
Z mojego punktu widzenia wyglądało to tak, że miałem szybszy refleks, zauważałem go i zaczynałem pierwszy strzelać, i mimo że pół magazynka wywaliłem seriami centralnie w niego z niedalekiej odległości to padałem po kilku jego strzałach. Dodam jeszcze, że celownik na zoomie miałem centralnie na jego głowie (czerwona kropka) więc nie wiem jak to się stało że zabrałem mu jedynie 40% życia. Po kilku takich akcjach po prostu wyszedłem :/

Aha co do fps, to jest to realna różnica w rozgrywce między np. 25 a 30 i 35 a 40? Sprawdze FPSa, może ktoś komendę przypomnieć? renderdraw.fps true ?

PS. Może ktoś z Was polecić program do nagrywania ekranu, nie wymagający (jak np fraps) na konfigurację sprzętową: Core Duo 2.4, 4GB ram, Geeforce GTS 450 i Win 7 64b ? Może jakiś filmik pomógłby wyeliminować moje błędy :)

PostNapisane: 3 kwi 2012, 13:47 

Render.DrawFPS 1
Im więcej FPSów tym lepiej, 30 to najniższa granica, 60 to optimum dla większości.

PostNapisane: 3 kwi 2012, 14:04 

Mofixil widzę, że znasz się też na temacie, mógłbyś mi więc odpowiedzieć na całość postu?
A z ciekawości na jakich rozdzielczościach gracie w BF 3 bo ja 1920x1080 przy grafice na niski.

Znalazłem ciekawą gierkę by sprawdzić mój czas reakcji, wyczytałem że średnio człowiek ma 0.200ms ja miałem najmniej 0,170 więc myślę że nie ma źle.
A wy jakie wyniki macie, ale z taki kłamstwami mi typu 0.005 (chyba że na pałę klikać i liczyć na szczęście) jak są w komentarzach to sobie darujcie, wymyślać to każdy może :)

PostNapisane: 3 kwi 2012, 14:47 

Ja mam 0.375 z tego co pamiętam, nie idzie mi specjalnie źle.
Prócz tego, nie celuj w głowę, nie opłaca się to przy innych broniach jak karabiny snajperskie.
Celowanie w klatkę piersiową to najlepszy sposób, odrzut i rozrzut często sprawia że łebszoty same wchodzą, na dodatek masz większą szansę trafienia w 6x większy cel.

Ja gram na antyku 1280x1024 przy fovie 80, najniższe detale z AF x16 i Mesh Quality na Ultra.

PostNapisane: 3 kwi 2012, 14:55 

Zastosuję się do tych wszystkich wskazówek i zobaczymy co dziś z tego wyniknie :)
Te 0.375 to jest stosunek czego do czego ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 50  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2