Axles napisał(a):
Axles napisał(a):
Witam i proszę o pomoc.
Miałem jakiś czas temu (z miesiąc) problem z frezami w BF3, po prostu gra się zacinała, i dźwięk się zamrażał, do tego stopnia że to ciągało za sobą zawieszenie całego systemu win 7 64b, nic nie pomagało prócz restartu z guzika. Problem minął, sądziłem że sprawę załatwiło nie instalowanie sterowników dźwięku dodanych do pakietu sterowników graficznych Geeforce GTS 450.
Miesiąc było spokoju aż do dziś, znów mam freezy, trza z guzika zrestartować komputer (najgorsze że postępy w grze nie zawsze się zapisują, czyli ilość zabitych itp.)
Proszę o pomoc, czy ktoś z Was zetknął się z takim czymś? Dodam że to tylko przy BFie się dzieje i na pewno jest powiązane z dźwiękiem (bo wyłączenie dźwięku w biosie czyli coś co się zwie Azalia codec) pomaga, ale co to za gra w BFa bez dźwięku :/
Witam, znalazłem rozwiązanie tego. Potestuję jeszcze i dam odpowiedź wraz z rozwiązaniem jak okaże się sprawdzone.
Witam ponownie, tak więc u mnie problemem nie okazał się dźwięk, a nie do końca legalny Windows. Nie jestem z tego dumny ale takie czasy. No i tak, gdy system jest w stanie tego okresu próbnego (30 dni) to BF ładnie śmiga, natomiast gdy aktywuję go odpowiednim programem to BF ma freezy.
Następnie sprawdzałem komendę sfc /scannow (Windows przywraca sobie oryginalne pliki) znów brak freezów. Ponowna aktywacja i znów freezy.
Zdałem sobie sprawę co jest problemem po przeczytaniu tego:
http://forums.electronicarts.co.uk/batt ... rvers.html