Teraz jest 18 lip 2025, 08:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 50  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 kwi 2012, 11:17 

Axles napisał(a):
Axles napisał(a):
Witam i proszę o pomoc.
Miałem jakiś czas temu (z miesiąc) problem z frezami w BF3, po prostu gra się zacinała, i dźwięk się zamrażał, do tego stopnia że to ciągało za sobą zawieszenie całego systemu win 7 64b, nic nie pomagało prócz restartu z guzika. Problem minął, sądziłem że sprawę załatwiło nie instalowanie sterowników dźwięku dodanych do pakietu sterowników graficznych Geeforce GTS 450.
Miesiąc było spokoju aż do dziś, znów mam freezy, trza z guzika zrestartować komputer (najgorsze że postępy w grze nie zawsze się zapisują, czyli ilość zabitych itp.)
Proszę o pomoc, czy ktoś z Was zetknął się z takim czymś? Dodam że to tylko przy BFie się dzieje i na pewno jest powiązane z dźwiękiem (bo wyłączenie dźwięku w biosie czyli coś co się zwie Azalia codec) pomaga, ale co to za gra w BFa bez dźwięku :/

Witam, znalazłem rozwiązanie tego. Potestuję jeszcze i dam odpowiedź wraz z rozwiązaniem jak okaże się sprawdzone.

Witam ponownie, tak więc u mnie problemem nie okazał się dźwięk, a nie do końca legalny Windows. Nie jestem z tego dumny ale takie czasy. No i tak, gdy system jest w stanie tego okresu próbnego (30 dni) to BF ładnie śmiga, natomiast gdy aktywuję go odpowiednim programem to BF ma freezy.
Następnie sprawdzałem komendę sfc /scannow (Windows przywraca sobie oryginalne pliki) znów brak freezów. Ponowna aktywacja i znów freezy.

Zdałem sobie sprawę co jest problemem po przeczytaniu tego: http://forums.electronicarts.co.uk/batt ... rvers.html

PostNapisane: 12 kwi 2012, 12:55 

jonek napisał(a):
dedoha napisał(a):
Jak czołg wypuści dym to pocisk trafi w miejsce gdzie był w tym czasie tj. musisz się przemieścić po użyciu dymu, inaczej oberwiesz pociskiem

Sprawdzałem z kumplem wiele razy i pocisk spadał obok czołgu nawet jak stał w dymie (ja i tak profilaktycznie się odsuwam, bo można z RPG oberwać czasem). Może zmienili to po patchu - nie wiem, nie sprawdzałem.

Wczoraj w trzech strzelaliśmy z "wielkiego grzyba" do tanka.Efekt,ten sam.Pocisk spasał kilka metrów przed czołgiem,gość nie wypuszczał dymu tylko pruł do nas z karabinu na wieży.Nawet namierzenie "maszynką" snajpera nic nie pomogło.Ludzie graja na kodach czy używają jakiś innych trików.Zwykłe k....Można dziesiątki takich przypadków wymienić od kul latających jak piłka po strzale Ronaldo :lol: aż do gości ala terminator.Trzech prujemy do klienta a on 100% zdrowia i wyją nas w 2s a na dokładkę zjadł dwóch z innej drużyny po czym zniknął by pojawić się tuz przed strefą 10s.jako snajper.Za takie triki powinni kasować konto z miejsca.

PostNapisane: 13 kwi 2012, 10:31 

Dowód na czujność PB i nieopłacalnośc korzystania ze "wspomagaczy". Kilkanaście dni temu znajomy gracz miał wyzerowane staty.
Jaki był tego powód mogę tylko domniemywać.Ponownie wrócił do gry i ... przedtem celność ok.22% i ok. 500 SNM, teraz ma celność 31% i 1400 SNM. A powszechna opinia utwierdza nas w przekonaniu, że na wspomaganiu mamy lepsze wyniki
I na koniec pytanie, za co jest ban a za co zerowanie statów?

PostNapisane: 13 kwi 2012, 12:33 

Też by mi się przydało zerowanie statów :P z początku miałem proporcję zabić do zgodnów 0.3 teraz już nadrabiam i mam około 0.7.

PostNapisane: 13 kwi 2012, 13:32 

@up

Też miałem 0.3 albo 0.4 jak zaczynałem grać. Teraz mam k/d trochę powyżej 0.7 i cały czas systematycznie rośnie. Jeszcze dwa-trzy tygodnie i wzrośnie do jakiegoś 0.8. W końcu wyjdę na 1.0.

A zerowania statów bym za nic sobie nie zrobił. Po prostu nie chciałoby mi się od nowa robić tych wszystkich gwiazdek, unlocków, Dog Tagów, medali, dodatków do broni...

Reszta statów poza k/d i chyba spm w normie. Wins/Losses się nie przejmuję, bo ten współczynnik to po prostu ruletka i nie zależy tyle od jednego gracza, co od wszystkich graczy i czasem się po prostu trafi do przegrywającego teamu. Co zrobisz kiedy wrogowie mają 200 ticketów więcej i wszystkie/prawie wszystkie flagi?

Niską mam też celność. No, ale ja najwięcej grałem supportem i najwięcej z karabinem maszynowym biegałem. A RKM to broń, która z założenia nie musi być celna.

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 13 kwi 2012, 14:22 

[quote="Antonio_@2"]@up
A zerowania statów bym za nic sobie nie zrobił. quote]

To można takie coś samemu zrobić?

A jak to jest z używaniem maskowania pojazdów?
Pytanie kieruję do kierowców tychże i pilotów, mając nadzieję że Ci drudzy szczerze odpowiedzą.
Daje to jakieś współmierne rezultaty czy z waszego doświadczenia jest to "pic na wodę"?

PostNapisane: 13 kwi 2012, 14:45 

jacepaw napisał(a):
A jak to jest z używaniem maskowania pojazdów?
Pytanie kieruję do kierowców tychże i pilotów, mając nadzieję że Ci drudzy szczerze odpowiedzą.
Daje to jakieś współmierne rezultaty czy z waszego doświadczenia jest to "pic na wodę"?

Maskowanie moim zdaniem nie jest przydatne zwłaszcza po patchu, tylko wydłuża czas namierzania. A jako że rakiety wybuchają za jetem ( :stupid: :stupid: ) to i tak nie ma co brać maskowania, lepiej wziąć radar.

PostNapisane: 13 kwi 2012, 14:52 

Witam, co wpływa na to że pojawiam się na radże u przeciwnika? prócz strzelania oczywiście. Czy jest różnica w funkcjonowaniu radaru między trybami normal i hardcore ? czy jest coś co niweluje wykrywanie mnie na radarze u przeciwnika? pisząc radar mam na myśli minimapke w lewym dolnym rogu.

W/L ratio w battlelogu znaczy win/lose w mapach czy stosunek zabójstw do zginięć ? z góry dziękuje z odpowiedź :)

PostNapisane: 13 kwi 2012, 14:58 

W/L to stosunek meczów, które twój zespół wygrał do meczów, które przegrał.

k/d to stosunek zabitych wrogów do ilości zgonów na polu walki.

Mój last

PostNapisane: 14 kwi 2012, 00:22 
Spamer!

buba5g napisał(a):
Witam, co wpływa na to że pojawiam się na radże u przeciwnika? prócz strzelania oczywiście.

Gdy zostaniesz zespotowany przez przeciwnika - Q.

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
Binance - kliknij -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 14 kwi 2012, 00:28 

Jeśli w jakimś pojeździe ktoś ma ustawiony skaner terenu, to może cię z łatwością wykryć jeśli znajdziesz się blisko tego pojazdu. Jest to jednak widoczne chyba tylko dla wszystkich, którzy znajdują się w pojeździe. Na mapce piechura stojącego obok pojazdu już się chyba wtedy nie pojawisz.

Mój last

PostNapisane: 14 kwi 2012, 00:46 

buba5g napisał(a):
czy jest coś co niweluje wykrywanie mnie na radarze u przeciwnika? pisząc radar mam na myśli minimapke w lewym dolnym rogu.

Od tego bfa wprowadzono codowe rozwiązanie, że tłumik nie ujawnia Cie na minimapie po wystrzale.

PostNapisane: 14 kwi 2012, 10:36 

Nie dla każdej broni i mimo wszystko działa 3D Spotting.

PostNapisane: 14 kwi 2012, 12:39 

dzięki za odpowiedzi, a co to znaczy 3d spotting?

PostNapisane: 14 kwi 2012, 12:44 

Oznaczenie przeciwnika tym czerwonym trojkacikiem ;]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 50  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2