Teraz jest 24 lis 2024, 22:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 lis 2011, 22:31 

Witam wszystkich graczy , pisze tutaj poniewaz mam problem z uruchomieniem tejze gry w pelnym ekranie + nie dzialajaca myszka.
Ps. Gra proboje sie wlaczyc na pelny ekran ale jest migotanie ekranu jakies 4-5 razy i wywala do okna ?

pisalem do ea , sprawdzalem na necie wszelkie mozliwe opcje zeby uruchomic w pelnym ekranie , sciagalem sterowniki , przelaczalem w opcjach ( skrotu gry , opcje karty graf. ) i nic nie dziala , jezeli chodzi o myszke jak wcisne alt+enter to sie ekran poszerzy widac pasek startu i ogolnie otwiera sie w oknie ale i tak nie dziala myszka . Moje pytanie brzmi czy ktos sie spotkal z tym problemem co ja i go naprawil ( nie pisalem nigdzie na forach 1 raz pisze tutaj )
Ps 2: Tak szukalem na forach i nic nie znalazlem , moze tutaj.
Ps 3: moze cos pominalem cos zrobilem nie tak nie mam juz sil co robic :/

Laptop :

HP Pavilion dv6 Intel Core i7-2630QM CPU 2.00 ghz , 6gb RAM , 2 karty graf : Mobile Intel HD Graphics , Ati Radeon HD 6770M Win 7 Home Premium x64 SP1

Dziekuje za wszelka okazana pomoc !

PostNapisane: 25 lis 2011, 06:55 
Moderator forum

Tak, bardzo prosto go naprawić. Zacznij grać w BF na lepszym sprzęcie. Notebooki raczej słabo się nadają do gier. O ile karta 6770 w pełnowymiarowym nadaniu nie jest zła o tyle jej notebookowy kastrat może mieć ułamek możliwości pełnowymiarowej karty.
HP lubią mieć masę niepotrzebnego crapware które mogą kolidować z innymi programami.

PostNapisane: 27 lis 2011, 23:21 

No sorry, ale od moderatora to można by oczekiwać odpowiedzi chociaż naprowadzającej na rozwiązanie problemu, twierdzenie "notebooki raczej słabo nadają się do gier" i propozycja zmiany sprzętu na desktopa akurat w tym przypadku to typowa kula w płot. Procek w tym HP ma 4 rdzenie, karta jest wystarczająco dobra nie tylko żeby grać, ale żeby grać w nominalnej dla sprzętu rozdzielczości i detalach ustawionych na co najmniej średnie, jeśli nie wysokie.

Grałem w BF3 na ASUS M60Vp (Core2Duo P8700 2,4Ghz, 4GB RAM i Radeon 4650M) w nominalnej rozdziałce (1366x768) przy detalach niskich i od czasu do czasu przycięło, ale grać się dało, kampanie solo skończyłem. Od 2 tygodni mam HP DV7-6140 (identyczne bebechy jak menmar - i7-2630QM CPU 4x2.00 ghz , Intel HD Graphics + Ati Radeon HD 6770M, Win 7 Home x64 SP1, tylko nominalna rozdziałka 1600x900 na 17"), dodatkowo do niego dostałem w ramach promocji BF3 jako gratis:))) co z tego, kiedy mam podobne problemy jak menmar Przy starcie jest ciemny ekran, jak już się pojawia menu to z reguły przesunięte (jakby przeskalowane na mniejszą rozdzielczość), mysz nie działa w menu (tzn jest kursor, porusza się, ale nie da się wybrać żadnej opcji, jak już nawet się uda metodą prób i błędów odpalić na ślepo grę, wszystko śmiga jak oszalałe (na oko 30-40fps), ale brak JAKICHKOLWIEK elementów HUDa, nie widać wskazówek do gry, wyświetlanych komentarzy i celownika! można tak grać, ale moje serce perfekcjonisty boli, więc zacząłem szukać rozwiązania. I co się okazuje.. w nowych HP z podwójną grafą (Intel HD z procesora + dołączona karta ATI) niezbyt sprawnie działa mechanizm przełączania grafiki z niskoprądożernego niewydajnego Intela na ATI. tu są szczegóły http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu ... =c02948560
W skrócie - aby grać normalnie należy 1. zaktualizować sterowniki karty graficznej (dla mnie tu http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft ... 49025#N356, menmar poszukaj sobie podstronki dla własnego lapka), 2. zaktualizować BIOS do ostatniego wydanego (pobrać jw) i w BIOSie zmienić Dynamic Graphics na Fixed Graphics 3. po uruchomieniu systemu ręcznie przed odpaleniem gry w Catalyst Control Center w sekcji Zasilanie/Przełączanie grafiki zmienić procesor graficzny na Wysoka wydajność procesora graf. Voila! Po zakończeniu grania ręcznie przełączasz na Oszczędz. energii proc. graf. i masz cichy, chłodny i długodziałający lapek..

Żeby nie było za prosto - po powyższych zmianach przy uruchomieniu widać ekran startowy, w menu wszystko jest odpowiednio wyskalowane i myszka chodzi jak powinna, gra uruchamia się i u mnie śmiga w 1600x900 w ustawieniach wysokich (a nawet jest nieźle przy niektórych ultra!), ale pojedyncze tektury (głównie na ziemi) zmieniają się w czarne kwadraty.. ciekawostka, to raczej nie wina driverów ATI, na ASUSie wszystkie tektury były ok. czekam na obserwacje od ciebie menmar, może jakoś da się temu zaradzić..

PostNapisane: 3 gru 2011, 06:51 

Zrobilem tak jak napisales i dziala !! wszystko jak nalezy :D kurde wkoncu ani scinki zadnej ani okna i myszka dziala :D kolego powinni ci dac medal :D u mnie masz skrzynke wodki ! ;)

PostNapisane: 8 gru 2011, 22:01 

mogłby ktos napiasc dokładnie gdzie co kliknąc bo mam taki sam problem a informatyk ze mnie żaden

PostNapisane: 23 gru 2011, 14:24 

Nunz napisał(a):
mogłby ktos napiasc dokładnie gdzie co kliknąc bo mam taki sam problem a informatyk ze mnie żaden

uwaga - powtarzam - zrób po kolei jak niżej

należy 1. zaktualizować sterowniki karty graficznej (dla mnie tj. HP dv7-6140ew tu http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft ... 49025#N356, ty na stronie HP poszukaj sobie podstronki ze sterownikami dla własnego lapka), 2. zaktualizować BIOS do ostatniego wydanego (pobrać na tej samej stronie z sekcji BIOS) i przy starcie systemu wejść do BIOSu, w BIOSie zmienić Dynamic Graphics na Fixed Graphics 3. po uruchomieniu systemu ręcznie przed odpaleniem gry w Catalyst Control Center w sekcji Zasilanie/Przełączanie grafiki zmienić procesor graficzny na Wysoka wydajność procesora graf. Voila! Po zakończeniu grania ręcznie przełączasz na Oszczędz. energii proc. graf. i masz cichy, chłodny i długodziałający lapek..

BTW menmar, jak tam tekstury u Ciebie?

PostNapisane: 23 gru 2011, 23:07 

hesperus napisał(a):
Nunz napisał(a):

uwaga - powtarzam - zrób po kolei jak niżej

należy 1. zaktualizować sterowniki karty graficznej (dla mnie tj. HP dv7-6140ew tu http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft ... 49025#N356, ty na stronie HP poszukaj sobie podstronki ze sterownikami dla własnego lapka), 2. zaktualizować BIOS do ostatniego wydanego (pobrać na tej samej stronie z sekcji BIOS) i przy starcie systemu wejść do BIOSu, w BIOSie zmienić Dynamic Graphics na Fixed Graphics 3. po uruchomieniu systemu ręcznie przed odpaleniem gry w Catalyst Control Center w sekcji Zasilanie/Przełączanie grafiki zmienić procesor graficzny na Wysoka wydajność procesora graf. Voila! Po zakończeniu grania ręcznie przełączasz na Oszczędz. energii proc. graf. i masz cichy, chłodny i długodziałający lapek..

BTW menmar, jak tam tekstury u Ciebie?

A jak się dostać do biosu? Zaktualizowałem biosa ze strony hp (mam hp dv7-6130), podczas ponownego uruchomienia systemu, gdy wyswietla sie logo hp naciskam esc, w instrukcji pisze ze dalej trzeba wcisnac f10 ale jak naciskam to pojawiaja sie jakies informacje o uruchomieniu systemu. Nie wiem co robic zeby zmienic te ustawienia

PostNapisane: 30 sty 2012, 18:21 

Kurcze mam to samo tylko że sprawa u mnie jest trochę inna... Nie mam laptopa tylko zwykły stacjonarny, chciałem dodać że gra chodziła mi na ultra, zaraz po jej ukazaniu się w sklepach, nie chwaląc się pobrałem piracką wersję. Gra bardzo mi przypadła do gustu więc zakupiłem wczoraj oryginała. Wszystko super, gdyby nie to okno rozwala mnie, nie mam już sił tego robić, zrobiłem wszystko co napisaliście wgrałem sterowniki, biosa nowego, nie mogę zmienić tego na fixed bo poprostu nie mam w biosie takiej opcji... Zapewne występuje tylko w laptopach.
Jestem załamany bo gra w oknie to nie gra, wchodzę na serwer i wyłanczam po minucie bo nie mogę znieść tego widoku... co robić?? może coś przeoczyłem, aha nie tak dawno wymieniłem płytę główną ale to nie powód wydaje mi się bo wgrałem najnowsza wersje i nic... chociaż kto wie... Proszę i z góry dziękuje za pomoc Weterani.
oto mój pc:
amd xII 550 3,6ghz
Asus M5A78L
Ati Radeon hd 5750 1gb
4gb ramu

PostNapisane: 30 sty 2012, 18:33 

Prikoo17 napisał(a):
gdyby nie to okno rozwala mnie,

Grasz w oknie?
Taka porada, ALT+ENTER.

PostNapisane: 30 sty 2012, 19:08 

Tak, masz rację wiem o tym ale jeżeli to wcisnę to nie mogę nic zrobić myszką w menu... w tym sęk. Tzn ruszam kursorem, ale nie moge wybrać żadnej opcji.:(

PostNapisane: 30 sty 2012, 21:08 

Usuń konfig z Moje Dokumenty/My Games/Battlefield 3 i spróbuj ponownie.

PostNapisane: 31 sty 2012, 15:59 

Niestety nie mam takiego folderu, jedynie w Dokumentach jest ścieżka Battlefield 3>seetings ale nie ma tam opcji config nigdzie tylko tj. save... ;/

PostNapisane: 17 kwi 2012, 09:48 

Witam, od jakiegoś czasu pojawił mi się problem z myszką wcześniej wszystko działało normalnie a od niedawna np jak gram na jakiś serwerach i zostanę zabity jak nam odlicza te sekundy i pojawia się menu, gdzie wybieramy punkt odrodzenia oraz modyfikujemy bronie oraz wybieramy specjalizacje żołnierza nie mogę tam się w ogóle poruszać myszką :( nic a nic nie mogę nawet zmienić broni, czy też dodać celownika innego Proszę o pomoc, bo już długo z tym walczę i nie mam zielonego pojęcia co jest grane samo się zrobiło coś takiego, czy to jakiś błąd czy co, że myszka nie działa a wcześniej działała. Chciałem dodać że posiadam stacjonarny komputer wcześniej wszystko działało dobrze gra mi działa na Full wszystko ładnie tylko ta myszka ;./

PostNapisane: 31 gru 2012, 15:08 

Witam,

mam ten sam problem, brak pełnego ekranu + nie działająca myszka, tylko inny sprzęt - Lenovo Y580 i7 GTX 660M itd. Lapka mam od kilku dni, zaktualizowałem sterowniki karty graficzej, aktualki biosu nie ma na stronie producenta do Win 8 64 bit, dlatego nie instalowałem, proszę o pomoc, co zrobić, aby gra działała na pełnym ekranie? Tak, jak pisałem, lapka mam krótko, próbowałem wszystkiego, co wiem, ale nadal nie działa, może ktoś ma taki sprzęt i potrafi pomóc, z góry dzięki.

Strefa czasowa: UTC + 2