No to pograłem troszkę po nowym patchu i oto moje przemyślenia (krótkie).
Nie będę sie rozpisywał na temat zmian w poszczególnych broniach. Napisano chyba już wiele i tu i na innych forach. Jednak chcę sie podzielić moimi odczuciami po poszukiwaniach optymalnej, najbardziej uniwersalnej broni dla klas mobilnych ASSAULT, ENGINEER, SUPPORT (A-E-S). W moim przypadku padło na MP7 z powiększonym magazynkiem i celownikiem KOBRA (bez innych dodatków).
Gram na mapach (metro, bazar, siena, teheran, karkand, sharqi) i tam sprawdza się wyśmienicie. Co ciekawe nawet na średnich i dużych odległościach (po dłuższym mierzeniu i strzałach krótkimi seriami).
Siła ognia jest bardzo duża, a kontrola broni przy dobrze ustawionych parametrach myszki nie sprawia większych trudności. Lubiłem nią grac wcześniej lecz teraz stała się moim nr 1 zwłaszcza, że jest do niej dostęp w każdej z klas.
Świetnie sprawdza się w ofensywniej grze, w ruchu (duża skuteczność przy słabym celowaniu i strzale z biodra).
Dobre efekty są z zainstalowanym tłumikiem (większa celność, brak błysku), jednak nie ma wówczas możliwości korzystania z powiększonego magazynka, a przy jej szybkostrzelności dość szybko kończy się to przeładowaniem w najmniej odpowiednim momencie i zejściem :/
Na minus muszę dać szybko kończącą się amunicję lecz jak gramy z dobrym wsparciem to nie jest to problem.
Niemcy jej nie lubią (nie używają i ciągle na mnie psioczą

)
Ot tyle.