Teraz jest 19 kwi 2025, 06:14

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 187 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 00:47 
Moderator forum

Maciejek napisał(a):
Nie zaczynaj :evil: A jak niby mialem napisac ? "Wszyscy nienawidza" :lol:

W ogóle mogłeś nic nie pisać - pomoże, 100%. I zobaczysz, jak wszyscy nagle zaczną Cię lubić. Do Ciebie, powiedzenie jakoby „Milczenie było złotem” pasuje jak ulał.

Co do latania w DC helikopterami - jeśli w Vietnamie będzie się latało jeszcze łatwiej, to chyba zacznę bawić się w powietrze wojaże :wink: Męczą mnie jednak wymagania systemowe - ciekaw jestem jak będą wyglądały w momencie wypuszczenia full'a. No i co najważniejsze, pytanie o obsługę DX jest nadal ważne - w sumie na podstawie tego podejmę decyzję o zakupie grafiki.

Odnośnie rozgrywki - pograłem trochę w CoD - o ile SP jest jak najbardziej OK, o tyle Multi zupełnie mi nie odpowiada. Jest zbyt CSowo. Mam nadzieję, że w BF:V nie zostaną aż tak daleko posunięte wymagania odnośnie skilla, gdzie liczy się zgranie skakania ze strzelaniem, bo to przecież nie na tym ma polegać. Owszem, w BF1942 asfalci odstawiają dziwne ewolucje, ale "ręka sprawiedliwości" i tak ich dosięga :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 01:01 
Moderator forum

Człowiek wraca styrany po całym dniu, zasiada do swojego ulubionego forum i .. Obrazek

Od początku...

Słowa uznania należą się Cubiemu.
Mimo drobnych wpadek...
Mogliśmy chociaż zobaczyć co nas czeka w grze.
Może graficznie nie widać rewelacji, ze względu na wersję Alpha gry (bez optymalizacji kodu D3D) pod konkretne sterowniki, ale powinno być OK w wersji full i powinno cieszyć oczka.

Kwestia Holmana.
Chłopak zadał konstruktywne pytanie o DX.
Sam byłem ciekaw. Wszyscy się podniecamy, ukazujemy nasze "ochy i achy", a zapominamy o najważniejszym. Jesli gra wymaga karty z DX 9.0, większość graczy będzie musiała iść na kompromis. Niestety. Coś za coś.

Większośc z Was będzie prawdopodobnie w posiadaniu zbyt słabego sprzętu, aby rozkoszować się max możliwościami gry. Shaddery wymagają mocnego GPU, bardzo mocnego GPU i jeśli te użyte w grze nie wymagają obsługi w wersji 2.0 może nie być tak tragicznie względem wymagań.

Pancho.
Zanim chyba do nas zawitałeś część sceny grała w EoD.
Wtedy jeszcze ekipa z nL .. do późnych nocy ulubiona mapa Closetest Fire. Wypady za granicę i sianie przez Polaków postrachu wśród Vietnamców. IMHO na taki klimat licze BFV. Spróbuj pograć.
Co do heli ... musisz to poczuć. Inna dynamika lotu niż w DC, obstawiam że taka będzie w BFV.

Jeszcze raz Cubi Ktoś w EA mocno przesadził z tymi realami :?

Wyprowadźcie mnie z oburzeniajeśli faktycznie NVA posiada w grze ręcznie wystrzeliwane i samonakierowujące się rakiety ziemia-powietrze.
Cholera .. Panowie ja się tak nie bawię :wink:

NVA waliło owszem, ale z wyrzutni ręcznych - niekierowanych.
Z kierowanych były tylko radarowe wyrzutnie S-5 i nic więcej !!!
To właśnie one siały postrach wśród Phantomów, a pogromcami S-5 były A-6 Intrudery polujące na stacje radarowe - słynna akcja w Hanoi.

Kwestia sytuacji w topicu i klimatu "kółek wzajemnej adoracji".

Bawią mnie takie sytuacje. Czuję, że zaraz zleci się cała scena, aby bronić cnoty i szlachetności swojego adoratora.

Cubi sympatycznie opisał to co ujrzał w grze, ale jakoś opieszale opisuje wrażenia i prośby osób odnośnie kwestii jakie ich interesują.
Sam prosiłem o wrażenia z lotów F-4 i nadal nic :cry:

Holman ma rację (Cubi nie unoś się).
Jeśli zabierać się za coś to porządnie i rzetelnie ..

Może nazwa wątku z ... "grałem" na "testuję" od początku nie wywołałaby tej wrzawy ?

Holman chciał rzetelnego odniosienia się do wrażeń i wyposażenia w grze, Cubiemu trochę nie wyszło. Jest okazja do dalszych emocji, przecież prevka dysponuje pełnym trybem singlowym i chyba wszystko co powinno, posiada ?

Powstał straszny galimatias.

Klakierzy i adoratorzy, którzy nie grali (nie grają) w mody.

Ludzie ! Po jaką cholerę tworzycie aluzje do osób, które cieszą się i chwalą grywalnością w mody ? :evil:

Massca. "Jaramy" się modami, gdyż w te ich twórcy włożyli wiele serca i poświęcili swój czas, oddają w ręce nas - graczy darmowe upiększenie/odmłodzenie gry, w której to tak dzielnie wojujesz.

Jest wiele modów, które nie są warte nawet jednego kliknięcia.
Każdy ma swoje zdanie, a na całe szczęście większość polskiej sceny tej oficjalnej i tej nieoficjalnej (wolni gracze) często goszczą na zachodnich serverach ukazując swoje umiejętności. Tym bardziej do tych, które odbiegają tematycznie od wersji oryginalnej. Te mają najwięcej uznania.
Pamiętasz FH ? Pół sceny się podniecało, każdy czekał, odliczał czas do momentu ukazania. Tak, wyszło, pograli i zapomnieli. Może dlatego, że nawiązywało do WWII. Czasem człowiek ma ochotę złoić tyłek spec-wymiataczowi wersji klasycznej lecąc swoim AH-64 podczas misji na El Alamein :lol: :wink: Nowe zawsze cieszy, a nawiązanie do broni dziesiejszych czasów i przepiękne ich umieszczenie w naszej ulubionej grze przybiło "gwóźdź do trumny sukcesu" Desert Combat.

Ja osobiście jestem znudzony "classikiem" i po opanowaniu sztuk walki w DC na "standard" wchodzę tylko z przekory i chęci zabawy ze starymi znajomymi.

Pograj sobie chłopaku trochę dłużej w DC i nie żałuj tych kilkuset MB na swoim HDD. Wierz mi .. warto.

Na koniec, coś co mnie rozbawiło.

"Helikoptery nie będą strategicznym elementem rozgrywki" ???
Co za bzdury ? w DC, czy EoD tak właśnie jest, a jeśli w BFV faktycznie wspomniane ręczne-kierowane wyrzutni rakiet będą przesadnie wpływać na wynik walk w powietrzu to sie zgodzę. Tylko wtedy, to to nie będzie Vietnam, a jakieś arcadowo idiotycznie połączenie strzelanki typu fire and forget osadzonych w realiach (czyżby) konfliktu Wietnamskiego.

Na koniec

Odnoszę wrażenie, że więcej wiedzą "koledzy" z klanu, niż cała zainteresowana scena, która została "podjarana" w początkowych relacjach Cubiego :cry:

(właśnie widzę post Zoltara, który rzeczowo opisuje kwestię grafiki)

O znowu Maciejek.
Ten to nie pisze, jest spokój .. ale jak już jebnie to nie wiadomo.
Płakać czy uciekać :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 01:04 

Gonzopl napisał(a):
Maciejek napisał(a):

Widzisz maciejek ty nawet nie potrafisz zjechać kogoś, bo wychodzi że go chwalisz :twisted: A pozatym takimi właśnie postami udowadniasz że jesteś trolem który nie zasługuje na normalne traktowanie. Kończe już i przepraszam za OT o zerlingach nic nie było więc sądze że mi nikt nic nie zrobi 8)

sam jestes trollem
PS:tak samo jak pisze sie, ze cie nikt nie lubi, nikt nie chce, nikt cośtam, tak samo sie pisze, ze nikt nienawidzi, kapewu ?Co wy do szkoly nigdy nie chodziliscie ?!

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 01:12 

Maciejek napisał(a):
Gonzopl napisał(a):
Maciejek napisał(a):

Widzisz maciejek ty nawet nie potrafisz zjechać kogoś, bo wychodzi że go chwalisz :twisted: A pozatym takimi właśnie postami udowadniasz że jesteś trolem który nie zasługuje na normalne traktowanie. Kończe już i przepraszam za OT o zerlingach nic nie było więc sądze że mi nikt nic nie zrobi 8)

sam jestes trollem
PS:tak samo jak pisze sie, ze cie nikt nie lubi, nikt nie chce, nikt cośtam, tak samo sie pisze, ze nikt nienawidzi, kapewu ?Co wy do szkoly nigdy nie chodziliscie ?!

a nie każdy nienawidzi? albo wszyscy nienawidza? a wogole Maciejek skad ty to wiesz ze "nikt nienawidzi" helikopterow? ;)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 01:17 

nikt nie lubi - tak

nikt nienawidzi - nie

idz stad bo cie WSZYSCY NIENAWIDZA!

tomy - wez sie chlopaku w garsc. przeczytaj jeszcze raz co maska napisal o zajeciach kjuba i zastanow sie, bo jak slysze o "nierzetelnosci" w kubiego wypowiedzi na foro to mnie zrzyna. chlopak robi wam excluziw reportaz z Vietnamu i dostaje za to zjeby ze nie taki. gratuluje.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 01:18 

===Tomy===[PL] napisał(a):
Zanim chyba do nas zawitałeś część sceny grała w EoD.

Mam nadzięję, że to nie przeze mnie zrezygnowaliście z EoD :)
"Pojawił się Pancho, będzie pewnie chciał w to grać z nami. Eeee lepiej olać EoD" :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 01:22 

malutki OT znow powstaje.... go on Cubi ze swoimi relacjami!

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 01:23 

Wierze w EA i ze mimo tych nowoscie w bfv zostanie ten klimat a nie cs'owka. Pewno te rakiety na ciepło bedą mialy mala skutecznosc, bo jak nie to... lepiej nie myslec :? .
A cubi chyba robi wszystko co moze zeby dostarczyc na info o bfv. Chociaz nie mi to oceniac, niech robi co chce, napewno ma inne zajecia, to on ma prevke a nie my :) . Na pewno nie ma za co , na co i po co krzyczec. Ale napewno jest za co dziekowac. Cubi - thx z info.
Maciejek -
Nie powtarzaj sie.
Nie powtarzaj sie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 01:29 
Moderator forum

ZooltaR - "Uderz w stół, a nożyce sie odezwą" ??

Człowieku .. przeczytałeś całośc mojej wypowiedzi, czy tylko to co mogło dotyczyć Cubiego i machasz nam członkowską plakietką kółka adoracyjnego ?

Może napisz od razu: "na kolana Psy, bo Cubi napisał recenzję".

Ludzie opanujcie się. Czytelnicy pragną uzyskać szerszych informacji, a nie ciągnąć recenzującego za język.

Jeśli poruszono wątek to do końca proszę o konstruktywne informacje w jej zakresie.

Ostatnio edytowano 17 sty 2004, 01:32 przez ===Tomy===[PL], łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 01:31 
Moderator forum

Pancho napisał(a):
Mam nadzięję, że to nie przeze mnie zrezygnowaliście z EoD :) "Pojawił się Pancho, będzie pewnie chciał w to grać z nami. Eeee lepiej olać EoD" :lol: :lol:

Pancho ... wiesz .. chyba Ty jeden wiesz co mam na myśli i jak najbardziej nadajesz się do wspólnej gry :wink: :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 01:37 

nie powtarzaj sie, wtarzaj sie, sie ...

Cubi tnx za info jestem zadowolny :) brakuje mi tylko fotki w wysokiej rozdzialce :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 01:44 

Maciejek napisał(a):
Gonzopl napisał(a):
Maciejek napisał(a):

sam jestes trollem

To była twoja obrona?? Napisałeś raptem 2 wyrazy reszta to jakiś bełkot który chyba pisałeś bo nie mogłeś znaleźć dobrych argumentów. Jak znajdziesz takowe to porozmawiamy. Pamietaj MILCZENIE JEST ZŁOTEM

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 01:53 
Oldboy Battlefield.pl

jeszcze raz ktos powie cos nie na temat i zaczne wywalac posty...
na temat:
ile rakiet potrzeba na zdjecie helikoptera ile na samolot
czy chopperem da sie latwo zawisnac czy stale trzeba kontrolowac pozycje jak szybko helikopter reaguje na skok ciagu? czy da sie operowac nim w miare plynnie? czy reaguje ociezale z opuznieniem? czy jest roznica miedzy helikopterami w pilotowaniu? (Mi huey i cobra?)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 01:57 

Tomy grałem w DC i mnie nie zainteresował... 1000x wole II WŚ i FH który jest świetnym modem. Vientam będzie fajną rozgrzewką, ale jak tylko kupie to wyszukuje inforamcji o modach w realiach II WŚ ;)

Oczywiście nie mówie że DC jest denny, ale klimat mi nie odpowiada (choć może raz załapie się na wasze killim ;) ) i szanuje to że dla was DC to coś najpiękniejszego pod słońcem.

Cubituss zrobił nam przysługe i powinniśmy mu podziękować ale nie rozumiem strojenia fochów z powodu że ktoś chciał się czegoś dowiedzieć na temat gry. Cubi jako jedyny masz ze sceny BF prevke Vietnama, a ludzie są żądni informacji i sam jesteś sobie winien bo narobiłeś szumu ;).

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 01:59 
Moderator forum

o to dobre pytanie z ta przepustnica w heli, w EOD bylo to swietnie rozwiazane - heli tracil moc i opadal dopiero przy okolo 60% ciagu, tak wiec bylo 40% na delikatne ruchy przepustnica i szalenstwa tuz nad dzingla

z kolei w dc jest juz zupelnie inaczej - zdejmiesz 5-10% ciagu i lecisz na twarz, smiem stwierdzic ze model lotu w eod jest o wiele bogatszy niz w dc (nad czym gleboko ubolewam), na przyklad w eod dalo sie spokojnie zrobic petle helikopterem, w dc zwykle konczy sie to przyziemieniem na wirniku...

@cubi: jak jest z przepustnica smiglowcow? jakz modelem lotu?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 187 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2