fido2801 napisał(a):
Ale B2K nie jest "extra". To nie jest tam wsadzone gratis, tylko wliczone w cenę. Jeżeli teraz ten DLC byłby rozdawany gratisowo dla posiadaczy premium to nie miałbym nic przeciwko. Bo ja, owszem dałem te 5 dych, ale za to mogłem wcześniej przez pół roku z tym dodatkiem grać. O nic by mi nie chodziło. Ale w momencie kiedy ja mam drugi raz płacić za coś za co już zapłaciłem... no to sorry, ale gdzie tu jest choćby minimum uczciwości? I oczywiście, że B2K powinien być w premium, ale gracze którzy już mają to DLC powinni zapłacić mniej o choćby 30zł.
Popatrz na to z mojej strony - co mają powiedzieć nabywcy edycji specjalnej, którzy dodatek B2K dostali gratis? Dostają drugi raz tego samego gratisa. Czy cena powinna być też obniżona o wartość gratisa? No powinna, ale o ile, o zero?...
Jakby nie było, to nawet mając już kupiony B2K nadal Ci się zakup Premium opłaca. Jednak teraz bym tego nie robił już przez Origin, a spokojnie poczekał na pudełko z Empiku. Jeśli nadal masz problem z przetrawieniem tego wszystkiego to po prostu "zagłosuj portfelem" i nie kupuj. Nie chcę powiedzieć, że nie można wyrazić zdania krytyki, ale bądźcie konsekwentni.
fido2801 napisał(a):
Chodzi o to, że to jest wyzyskiwanie i nie robią sobie czymś takim dobrego pijaru. Zresztą już nie pierwszy raz w przypadku EA.
Dla Ciebie nie robią dobrego, większość się cieszy, że może zaoszczędzić i wylicza inne korzyści. Ale my Polacy zawsze będziemy zaczynać analizy od czarnej strony.