Teraz jest 13 gru 2024, 02:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 cze 2012, 11:38 

sidh77 napisał(a):
deftones9 napisał(a):
Zawsze trzeba wpisać kod CVV,inaczej każdy użytkownik komputera mógłby robić zakupy na moje konto z mojego pc.

Tak jak pisali poprzednicy wcale nie trzeba zawsze podawać CVV (chyba że się kupuje pierwszy raz). Dla wygody użytkowników (a raczej dlatego żeby ludzie nie rezygnowali z zakupu on-line bo im się nie chce szukać karty i wpisywać sto tysięcy różnych pierdół) niektóre serwisy wprowadziły zapamiętanie danych z karty żeby potem można było kupować "jednym kliknięciem". Żeby daleko nie szukać to takie coś ma np. Amazon i nazywa się to 1-click ordering, klikasz i masz. Bardzo możliwe że w Originie też coś takiego jest i po prostu z tego skorzystałeś nie zdając sobie nawet z tego sprawy. Sprawdź sobie stan konta i zobaczymy.
Tak jest deftones9, sprawdziłbym czy coś nie zeszło z karty, a jeśli jeszcze nie zeszło to sprawdziłbym za jakiś czas. Dlatego z powodu słabych zabezpieczeń staram się unikać kart kredytowych jak ognia.
Wierzbin napisał(a):
Wczoraj pograłem może z godzinę.
Rozgrywka CoDziarska, ale bardzo fajnie się ciupie :)
No i nowe mapy! Na Scrapmetal chodzi się trochę po omacku, bo jest dość skomplikowana, ale inne mapy poznać można w mig.

Gungame bardziej podobała mi się w CoD, bo nie było takich "powolniaków" jak magnum 44, na którym zawsze utknę.

Ej no magnum jest w sam raz. Tak jak ktoś napisał wyżej strzelby stanowią problem. Jackhammer w tej konfiguracji jakiej tam dali jest w ogóle niegrywalny.

PostNapisane: 14 cze 2012, 14:21 

Zapytam dla pewności bo w opisie konta premium widzę "Dostęp do wszystkich 5 dodatków 2 tygodnie wcześniej", ale nigdzie nie widzę jasno napisanego "za darmo". A z doświadczenia wiem, że jak czegoś nie ma jasno napisanego w przypadku EA to lepiej się upewnić. Dlatego spytam tutaj: czy po zakupie konta premium wszystkie te dodatki napewno będą dostępne za darmo? Nie chcę żeby się później okazało, że za "Siły Pancerne" i każde kolejne DLC będę musiał dopłacać.

Druga sprawa to jest temat, który już wcześniej w tym temacie został poruszony. Mianowicie jak to jest, że posiadacze dodatku B2K muszą drugi raz płacić za to samo? Rozumiem gdyby po premierze B2K pojawiła się wzmianka o tym, że kiedyś będzie dostępne konto premium itd. i wtedy każdy wiedziałby, że kupując DLC od razu po premierze straci 5 dych w przyszłości kupując premium. Natomiast wtedy nie było nawet wzmianki o czymś takim. Mało tego ja kupiłem (nie ukradłem przecież) B2K za moje (uczciwie zarobione) pieniądze i muszę płacić za premium dokładnie tyle samo co gość, który B2K sobie odpuścił i nie kupił. Przecież to jest robienie ludzi w tak zwanego wała. Pazerna polityka EA widzę już kładzie łapy wszędzie. Już nie wystarczą miliony boostów i ulepszeń do tych ich niby darmowych gier. Już teraz widzę, że premium prócz dodatków daje możliwość resetowania statystyk, pierwszeństwo w kolekach itd. Jeszcze trochę i wyjdzie konto "Cheater" z legalnym aimbotem i wallhackiem jako dodatek do pobrania.

Wybaczcie ten płacz, ale musiałem gdzieś to napisać bo już mnie to wszystko... irytuje.

PostNapisane: 14 cze 2012, 14:35 

Jedyne co może irytować to priorytet w kolejce (czasami kumple nie mogą się dobić na serwer bo są wyprzedzani przez graczy premium).
Jeśli chodzi o B2K w premium to sądzę by można było tu mówić o pazerności EA gdyby tego dodatku w premium nie było. A że dorzucili teraz extra... trudno. Taka kolej rzeczy że starzejący produkt traci na wartości.

Co do pierwszego pytania to wiem tyle że mam już dodatek CQ a zapłaciłem tylko za premium.

PostNapisane: 14 cze 2012, 14:52 

Ale B2K nie jest "extra". To nie jest tam wsadzone gratis, tylko wliczone w cenę. Jeżeli teraz ten DLC byłby rozdawany gratisowo dla posiadaczy premium to nie miałbym nic przeciwko. Bo ja, owszem dałem te 5 dych, ale za to mogłem wcześniej przez pół roku z tym dodatkiem grać. O nic by mi nie chodziło. Ale w momencie kiedy ja mam drugi raz płacić za coś za co już zapłaciłem... no to sorry, ale gdzie tu jest choćby minimum uczciwości? I oczywiście, że B2K powinien być w premium, ale gracze którzy już mają to DLC powinni zapłacić mniej o choćby 30zł. Mnie wydaję się to logiczne. W innym wypadku jest to nic innego jak właśnie pazerność (którą swoją drogą najbardziej widać w tych niby darmowych gierkach, o czym już wspominałem i teraz powoli przenosi się to najwyraźniej nawet na pełnoprawne, płatne gry). Nie wiem jak wygląda sytuacja z CQ. Czy też można było robić preordery zanim pojawiła się wzmianka o premium? Bo jeśli tak to ci gracze, którzy już zamówili też mają ciekawie teraz. No nic, z tego co widzę warto kupić to premium więc i tak go kupię (mimo, że zaoszczędzę jedynie 20zł o ile dodatki będą kosztować po 50zł). B2K i 5 dych które poszły jak widać się kochać, też jakoś przeboleje. Stać mnie i niech sobie pokupują mercedesy panowie z EA. Chodzi o to, że to jest wyzyskiwanie i nie robią sobie czymś takim dobrego pijaru. Zresztą już nie pierwszy raz w przypadku EA.

PostNapisane: 14 cze 2012, 16:30 

ja może z innej beczki pytanko jaką strzelbą zaliczyć zadanie kluczownik

PostNapisane: 14 cze 2012, 17:04 

Jakąkolwiek machniol, wybierz tę strzelbę, która Ci pasuje :)

PostNapisane: 14 cze 2012, 17:16 

Byle byś grał mechanikiem.

Ja czekam na box, i śmieję się z tych, którzy kupili za 179 złotych ;)

PostNapisane: 14 cze 2012, 17:43 

To sobie jeszcze poczekasz kilka dni, CI co kupili wcześniej już dawno grają.

p.s. ja kupiłem premium za 94zł i śmieje się z Ciebie :)

PostNapisane: 14 cze 2012, 17:44 

@up
Gdzie kupiłeś tak tanio??

PostNapisane: 14 cze 2012, 18:14 

@UP: Przez proxy z Indii. Ale chyba już podnieśli cenę tam :P

PostNapisane: 14 cze 2012, 21:48 

@up tak podnieśli i teraz po przeliczeniu na PLN wychodzi około 160zł

PostNapisane: 15 cze 2012, 12:50 

fido2801 napisał(a):
Ale B2K nie jest "extra". To nie jest tam wsadzone gratis, tylko wliczone w cenę. Jeżeli teraz ten DLC byłby rozdawany gratisowo dla posiadaczy premium to nie miałbym nic przeciwko. Bo ja, owszem dałem te 5 dych, ale za to mogłem wcześniej przez pół roku z tym dodatkiem grać. O nic by mi nie chodziło. Ale w momencie kiedy ja mam drugi raz płacić za coś za co już zapłaciłem... no to sorry, ale gdzie tu jest choćby minimum uczciwości? I oczywiście, że B2K powinien być w premium, ale gracze którzy już mają to DLC powinni zapłacić mniej o choćby 30zł.

Popatrz na to z mojej strony - co mają powiedzieć nabywcy edycji specjalnej, którzy dodatek B2K dostali gratis? Dostają drugi raz tego samego gratisa. Czy cena powinna być też obniżona o wartość gratisa? No powinna, ale o ile, o zero?... :)

Jakby nie było, to nawet mając już kupiony B2K nadal Ci się zakup Premium opłaca. Jednak teraz bym tego nie robił już przez Origin, a spokojnie poczekał na pudełko z Empiku. Jeśli nadal masz problem z przetrawieniem tego wszystkiego to po prostu "zagłosuj portfelem" i nie kupuj. Nie chcę powiedzieć, że nie można wyrazić zdania krytyki, ale bądźcie konsekwentni.

fido2801 napisał(a):
Chodzi o to, że to jest wyzyskiwanie i nie robią sobie czymś takim dobrego pijaru. Zresztą już nie pierwszy raz w przypadku EA.

Dla Ciebie nie robią dobrego, większość się cieszy, że może zaoszczędzić i wylicza inne korzyści. Ale my Polacy zawsze będziemy zaczynać analizy od czarnej strony.

PostNapisane: 16 cze 2012, 10:17 

Plemium to plemium tamto, jeżeli ta gra idzie w kierunku "darmowych" strzelanek to kiepsko to widzę. Nie chcę krakać ale tylko patrzeć jak dla graczy premium pojawią się lepsze bronie, lepsze perki i jakieś inne cuda i dziwy. Jestem jedyny na tym świecie któremu całe to wspaniałe premium się nie podoba?

PostNapisane: 16 cze 2012, 11:36 
Zbanowany

Tak czy siak kupiłbym osobno te dodatkowe DLC więc wyjde na tym dobrze. Za premium pudełkwoe zaplacilem 150zł więc wg mnie się opłaca...

Kpię z pozerstwa, chciwości, głupoty i próżności.

PostNapisane: 16 cze 2012, 14:48 

vrubson napisał(a):
Plemium to plemium tamto, jeżeli ta gra idzie w kierunku "darmowych" strzelanek to kiepsko to widzę. Nie chcę krakać ale tylko patrzeć jak dla graczy premium pojawią się lepsze bronie, lepsze perki i jakieś inne cuda i dziwy. Jestem jedyny na tym świecie któremu całe to wspaniałe premium się nie podoba?

Niestety bedziesz musial sie przyzwyczaic

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2