Newbiee napisał(a):
PS. Odpuść sobie tą dyskusję, bo hejterów i trollów tu nie potrzebujemy.
Hejter, owszem, troll, po części się nie zgadzam.
Mnie naprawdę nie interesuje to jaka jego karta jest wśród mobilnych, BF3 powstał pod konsolę i został przeportowany na PC, gdzie i tak minimalne wymagania są zaniżone ALE NIE MA NIC o kartach mobilnych (które mimo wszystko są wykastrowane i taki GTX6xxM może dopiero konkurować ze starszymi odpowiednikami w desktopach.
Tak długo jak nie będzie magicznego sposobu na granie przy starszych patchach to gra nie ruszy, bo nie, bo z każdym patchem działa gorzej.
To że coś działa nie znaczy że będzie tak zawszę...
Sam mam wiekowy sprzęt ale potrafię przyjąć do wiadomości to że skoro wydajność leci na łeb na szyje to albo twórca dał dupy z optymalizacją, albo mój komputer jest ciut przedawniony. W tym wypadku "SUPER DUPER MEGA NOWIUTKA KARTA PROSTO Z FABRYKI, W PRAWYM NAROŻNIKU GT540M!" nie oznacza że względem desktopowych (które podobny poziom osiągnęły gdzieś koło 2008 roku i bądź co bądź nie mają tych wszystkich pierdół jak teselacja, FXAA czy super dokładne odwzorowywanie sześcianu) będzie dobra.
Wrzuć do 7900GST PV 5.0, PS 5.0, teselacje, FXAA, GDDR5 i otrzymasz jego GT540M, co z tego że ma masę super technologii której nikomu nie chce się implementować na porcie z konsoli (bo biedne konsolki tego nie obsługują, chlip).
Jak to porzekadło brzmiało, gówno w ładnym papierku.
@Up
Dzięki Sokar44.
Btw. silnik CoDa ma korzenie w Quake III Arena z 1999 roku.