WoWo_Soldier napisał(a):
Jezu ...
Mam słabszą kartę, bo aż serię niżej
mam 965 tylko do 3.6GHz
mam rozdziałkę 1920x1200
mam ultra a wszystkie filtry których nie widać różnicy w rozgrywce off lub najniższa wartość
mam 55-60fps - ZAWSZE
więc co wy tak na czerwonych wyjeżdżacie?
Bo procki AMD są cienkie

Dwa cytaty i no comment
"FX-4100 wypada gorzej od Athlona II x4 640, i3-2120 wypada na poziomie Phenoma II x4 955."
"Choć procesorów AMD udało nam się zebrać więcej, daje się zauważyć przewagę jednostek Intela. Najsłabszy dostępny obecnie czterordzeniowy Core i5 jest i tak szybszy od najwydajniejszych jednostek AMD. Jeśli chodzi o tańsze układy, to czterowątkowy, ale dwurdzeniowy Core i3 ma wydajność podobną jak czterordzeniowe Phenomy II X4. Dość dobrze radzą sobie modele AMD FX, szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę, że w grach są to w istocie czterordzeniowce. Warto też zauważyć, że sześciordzeniowy Phenom II o taktowaniu zaledwie 2,7 GHz okazał się i tak szybszy od czterordzeniowego X4 z zegarem 3,4 GHz! "Na jakich mapach grasz, w jakich trybach i z jaką ilością graczy?
Mam taki sprzęt i ten sam problem co założyciel tematu
Satyr napisał(a):
Praktycznie zawsze po pewnym czasie grania pojawiają mi się na multi takie micro freezy. Nie trwa to nawet ułamek sekundy, ale jest dość częste. Poszukałem na necie różnych opisów/filmików "lag, freez, drop, Micro Stutter etc", ale żaden nie pasuje do tego jak to wygląda u mnie.
Jak wiadomo w Battlefield 3 jest pewna komenda, która podczas rozgrywki pokazuje w lewym dolnym rogu "zużycie GPU (linia zielona) oraz CPU (linia żółta) + zakres liczbowy.
Komenda pokazuje ten wykres:

Podczas gdy zaczyna sie jazda z tymi "dławieniami" linia żółta od CPU skacze wysoko poza czerwona ramkę z ok 30.00 na 118.00
Zastanawiam się gdzie może leżeć problem? Ponieważ linia GPU cały czas idzie gładko a tylko CPU głupieje.
Jak myślicie co w tej konfiguracji może zawodzić?
Typ procesora QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 965, 3400 MHz (17 x 200)
Nazwa płyty głównej Asus M3N78-EM (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Mikroukład płyty głównej nVIDIA GeForce 8300, AMD K10
Pamięć fizyczna 8192 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Karta wideo NVIDIA GeForce GTX 670 (2048 MB)
Dysk fizyczny WDC WD5000AADS-00S9B0 ATA Device (500 GB, SATA-II)
Zasilacz OCZ 700WTemperatura procka pod maksymalnym obciążeniem programem OCCT "test power supply" nie przekraczają 62 stopni ( jest to podobno sporo ale nie ma tragedii)
http://img31.imageshack.us/img31/9673/dobryi.jpgTemperatura GPU w stresie OCCT max 72 stopnie :
http://img267.imageshack.us/img267/4783/gpunh.jpgJa celuję w procka płytę i ram, jak by nie wyrabiały z przesyłem obróbką wszystkiego. Bo GPU chodzi jak złoto.
Ew jeżeli ktoś ma chęć i czas to mógłby u siebie sprawdzić jak to wygląda? (zachowanie tego wykresu)
EDIT:
Na tym filmiku gra chodzi płynnie, a obydwa wykresy skaczą w w miarę równo jak widać.
http://www.youtube.com/watch?v=ZnuhCrF- ... re=relatedDo wydania mam ok 2k na ewentualne zmiany konfigu.
Jak możesz to weź skręć jakiś movie, bo z nas trzech tylko Ty masz tak bajecznie pomimo, że masz ciut "gorsze GPU"
Mam identyczną sytuację, a i na forach widziałem podobne posty, co do BFa3 i AMD nawet FXa.