Gram na MSI MS 7350 P6N Platinum. Z tego co patrzyłem testy to oceny były powyżej 4/6. Nie wiem już co mam robić wczoraj wziąłem tą kartę do kumpla, który normalnie siedzi na C2D E6500, 3,5gb ramu i GTX 275 i ma na tej samej mapie przeciętnie 50 fps, mówię tu o Ziba Tower. Gdy wsadziłem do niego tą kartę to miał jeszcze więcej klatek...nie mam pojęcia no już wszystkiego próbowałem, zabaw ze sterownikami, defragmentacji, czyszczenia rejestru, skanu antywirusami, antymalwarami, nawet format poszedł, bez skutku. Sterowniki do dźwięku również ogarniałem kilka razy, ustawiłem pamięć wirtualną na bardziej ogarniętą bo miałem przy 4gb ramu 4gb pliku wymianu, zmieniłem na 400-600mb. Podczas gry wyłączone wszystko, antywirusy, nawet wyłączenie przeglądarki podczas gry nie daje rady...wczoraj to normalnie chodziłem wściekły, lepszy sprzęt niż kumpla a chodzi 5 razy gorzej...;/
Wystawiłem tą kartę wczoraj na allegro, dołoże 200zł i kupię GTX 560Ti, potem pomyślę o procesorze ale no powinien miękkim siurkiem starczyć do tego GTX-a gdy jest kręcony...już po prostu padam z sił od tego kombinowania...
dodam jeszcze, że płyta posiada najnowszy bios w wersji v.1.7 i nie sprawia żadnych problemów, zestaw wytrzymuje wszystkie testy obciążeniowe. Ocena Windows (wiem, nie powinienem się tym kierować) wynosi po 7.2 za proc i ram i po 7.5 za grafikę. Dysk wiadomo słabiej. Ale ocena dysku identyczna jak z oceną dwóch kumpli którzy grają na słabszym sprzęcie dużo lepiej...
|