Teraz jest 18 lis 2024, 22:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 sie 2012, 15:06 

Witam.
Mam problem z grą Battlefield 3 a mianowicie z multi, gdyż do płynności działania singla nie mam zbytnich zastrzeżeń. Na początek podam konfigurację komputera:

Procesor: Core Quad Q6600 G0 3.0ghz
Ram: 4GB ddr2
Grafika: Geforce GTX 460 AMP! Edition
Zasilacz: Cooler Master Silent Pro 630W
System: Windows 7 SP1

Problem dotyczy BARDZO NISKIEJ wydajności gry na MINIMALNYCH DETALACH przy rozdzielczości 1280x1024 więc śmiesznie niskiej. Gra nie przekracza 40 fps i wcale by mi to nie przeszkadzało gdyby te 40 klatek było stałe, ale częściej liczba klatek spada do 30, miejscami poniżej 30 więc pytam WTF?! Testowałem na sterownikach: 285.62, 301.42 i obecnie siedzę na 296.10, wszędzie różnice niezauważalne. Wiem, sprzęt nie najnowszej daty, ale do cholery na te medium przy takiej rozdzielczości powinienem wyrobić skoro spełniam zalecane wymagania ; / No żeby na MINIMUM nie można było komfortowo pograć ? co to za silnik do cholery ? ;/ Nie mam już siły, komp się nie przegrzewa, temperatura procesora nie przekracza w stresie 40 stopni, możliwe że za sprawą alternatywnego chłodzenia od Alpine, Grafika również nie przekracza 50 stopni w stresie. System czysty ze śmieci, zdefragmentowany dysk, co mam robić ?...bardzo proszę o pomoc.

Właśnie ustawiłem WSZYSTKO NA LOW i rozdzielczość 640x480 i FPS spadały niekiedy poniżej 30 fps to JEST CHYBA JAKIŚ ŻART za co ja płace ; / Na stronie Nvidii w tym niby konfiguratorze testowali Na I7 2gb i GTX 460 to w 1680x1024 czy jakoś tak osiągali NA ULTRA 45 klatek przeciętnie, taa chyba jak w niebo patrzyli...co jest ; /

PostNapisane: 22 sie 2012, 09:48 
Moderator forum

Podaj tylko jeszcze, na jakiej płycie głównej grasz.

PostNapisane: 23 sie 2012, 05:57 

Gram na MSI MS 7350 P6N Platinum. Z tego co patrzyłem testy to oceny były powyżej 4/6. Nie wiem już co mam robić wczoraj wziąłem tą kartę do kumpla, który normalnie siedzi na C2D E6500, 3,5gb ramu i GTX 275 i ma na tej samej mapie przeciętnie 50 fps, mówię tu o Ziba Tower. Gdy wsadziłem do niego tą kartę to miał jeszcze więcej klatek...nie mam pojęcia no już wszystkiego próbowałem, zabaw ze sterownikami, defragmentacji, czyszczenia rejestru, skanu antywirusami, antymalwarami, nawet format poszedł, bez skutku. Sterowniki do dźwięku również ogarniałem kilka razy, ustawiłem pamięć wirtualną na bardziej ogarniętą bo miałem przy 4gb ramu 4gb pliku wymianu, zmieniłem na 400-600mb. Podczas gry wyłączone wszystko, antywirusy, nawet wyłączenie przeglądarki podczas gry nie daje rady...wczoraj to normalnie chodziłem wściekły, lepszy sprzęt niż kumpla a chodzi 5 razy gorzej...;/

Wystawiłem tą kartę wczoraj na allegro, dołoże 200zł i kupię GTX 560Ti, potem pomyślę o procesorze ale no powinien miękkim siurkiem starczyć do tego GTX-a gdy jest kręcony...już po prostu padam z sił od tego kombinowania...

dodam jeszcze, że płyta posiada najnowszy bios w wersji v.1.7 i nie sprawia żadnych problemów, zestaw wytrzymuje wszystkie testy obciążeniowe. Ocena Windows (wiem, nie powinienem się tym kierować) wynosi po 7.2 za proc i ram i po 7.5 za grafikę. Dysk wiadomo słabiej. Ale ocena dysku identyczna jak z oceną dwóch kumpli którzy grają na słabszym sprzęcie dużo lepiej...

PostNapisane: 23 sie 2012, 10:33 

Może weź jeszcze jego kartę i spróbuj u siebie przed kupieniem nowej. Bo z tego co czytam, to wychodzi na to, że to nie wina grafiki czyż nie ?

A potem to zostaje ci chyba testować każdy podzespół po kolei... Ale maniana.

PostNapisane: 23 sie 2012, 10:57 

nie no podzespoły w porządku bo inne gry np Skyrim działa na full w porządku...

Strefa czasowa: UTC + 2