Mofixil napisał(a):
No wiesz, i3 to taka popierdółka dwurdzeniowa która najpewniej by zaczęła się fajczyć przy większych rozwałkach...
Może i nie mam racji ale dla mnie pakowanie i3 w highendowy sprzęt dla gracza to głupota, bo to nie jest wystarczające, i tyle.
Dokładnie, otóż to i... masz rację

camilo3 napisał(a):
Chcę ci uświadomić że liczba rdzeni nie ma ogromnego wpływu na gry gdyż większość gier korzysta jeszcze z 2 a garstka z 4. i3 i i5...
Zgadzam się, większość gier korzysta jeszcze z 2 rdzeni ale... my tu w końcu rozmawiamy o BF3, jak słusznie zauważyłeś kilka postów wyżej (który tym samym wchodzi w skład tej "garstki"). A BF3 już pełnymi garściami korzysta z 3 rdzeni, dzięki zaś czwartemu jeszcze kilka FPSów przy odpowiednio wydajnej karcie graficznej (a za taką testowanego przez Ciebie HD 7770 przy Full HD uznać nie możemy) dodatkowo zyska. I to ja chcę uświadomić Tobie.
camilo3 napisał(a):
...to ten sam proces technologiczny ich wydajność jest ustosunkowana szybkością zegara oraz liczbą rdzeni.
He he, dowód na to, że pojęcia nie masz o czym piszesz. A stwierdzeniem dotyczącym liczby rdzeni sam sobie zaprzeczasz...
camilo3 napisał(a):
i3 3,4 ghz + 7970 bf3 ustawienia 1920x1080 ulta 50 klatek
i5 + turbo 7970 te same ustawienia 58 klatek
Kolejne testy tym razem już na HD 7970, zdecydowanie lepiej i sensowniej, jednakże... Wyniki to FPSy minimalne, maksymalne czy uśrednione? A przede wszystkim, jaka była metodologia Twoich testów? I czym testowałeś?
camilo3 napisał(a):
Napisałem na temat i3... wpakuj gtx 670 z i3 a wpakuj go z i5/i7 zero skoku fps przy bf3.
Zostawiłem sobie na deser bo dawno bardziej zabawnego stwierdzenia nie czytałem

Sorki camilo ale czy Ty w ogóle orientujesz się cokolwiek w temacie, w którym się tak hmmm... osobliwie wypowiadasz? Naprawdę przeprowadzałeś jakiekolwiek testy czy po prostu zmyślasz? Albo trolujesz? Chociaż... nie odpowiadaj, domyślam się - gdzieś tam coś przeczytałeś, usłaszałeś, wyrwałeś z konteksu i bezmyślnie powtarzasz. Niestety
PS
Wiem, że jestem "trochę" złośliwy ale uwierz mi, że zasłużyłeś