PrimoZmień informatyka skoro nie rozróżnia procesorów ... Tu masz stronę, gdzie możesz sprawdzić specyfikacje każdego procesora Intela
http://ark.intel.com/Nie ma magicznej komendy, która by ci pomogła, możesz obnizyć wszystkie parametry na low, zmniejszyć rozdziałkę na mniejszą, wyczyścić z autostartu szystkie zbednie startujace programy oraz zadbać o najnowsze sterowniki. Nic więcej nie zrobisz.
Sprawdzaj temperaturę programem Real Temp
MiciMic napisał(a):
... znajomy ma ten sam komputer identyko i mu działa nie na minimum...(
Też opowiadaj wszystkim że ci pięknie działa
Może jemu działał pięknie na Singlu ale nie na Multi. BF3 jest jedną z najgorzej zoptymalizowanych gier więc nie dziw się że potrzebuje naprawdę wydajnego sprzętu.
MiciMic napisał(a):
Spoko, przepraszam że nie było mnie stać na lepszy ;] ale skoro w trybie kampanii chodzi mi praktycznie na full detalach to dlaczego na multi nie?
Nie nasza wina że Ciebie nie stać na inny sprzęt więc daruj sobie takie uwagi, nikt sie tu tym nie wzruszy.
Polecam lekturę
viewtopic.php?f=152&t=41469 I pamiętaj, tryb single ma
ZAWSZE DUŻO mniejsze wymagania niż tryb multi.
MiciMic napisał(a):
Ciekawi mnie fakt że sobie zakupiłem najnowszego Medala i chodzi, gram przez sieć a przecież wymagania ma bardzo porównywalne z tego co porównywałem.
Ile w Medalu masz czołgów, samolotów i śmigłowców ?? Ile w Medalu możesz rozwalić ścian, budynków ?? Jakiej wielkości masz mapy w Medalu a jakiej wielkości w BF3 ??
Na ile masz osób masz największy serwer Medala a na ile BF3 ??
Następny offtop będę kasował.