Teraz jest 6 wrz 2025, 10:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 18:21 

MataDor napisał(a):
Jestem daleki od zabicia kogokolwiek (wręcz czegokolwiek, ostatnio przejechałem psa... ugh... miałem niezłego doła :oops: )

O rany ja tez jestem daleki od zabijania...kiedys przejechałem cotka :cry: :cry: :cry: ...cierpiałem kilka dni....
Bez kitu łaził sobie po swiecie taki bury kocurek i mi sie pod koła napatoczył niefortunnie :cry: ,do tego jeszcze z matką jechałem która jest wielbicielką puchowych zyjątek :oops: :oops: ....
Przedewszystkim nie jestesmy kompetentni do pozbawiania życia jakich kolwiek istot...!!!!!! I niewazne czy jest to pies,kocik,czy jakis złodziej.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 18:31 

nie chce miec giwery bo boje sie ze na pierwszej lepszej imprezie wystrzelabym pol miasta :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 18:37 

Legion napisał(a):
nie chce miec giwery bo boje sie ze na pierwszej lepszej imprezie wystrzelabym pol miasta :twisted:

Żyje wśród świrów :shock:
Jeśli chodzi o mnie to nigdy nie strzelałem z broni palnej (mam dopiero 13 kresek! widział ktoś młodzież z giverą :twisted: ?) ale interesuje się strzelectwem

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 18:46 

Michał -> Wiadomo, że w obliczu zagrożenia życia nikt nie myśli o prawie, dla tego głównie musi brać ono pod uwagę osoby, które tak naprawdę nie musiałby się tak zachować lub mogły by z premedytacją je wykorzystać. W takim przypadku o jakim mówisz jestem pewien, że żaden sąd by Cię nie posadził, ja tylko taki przypadek ma miejsce to od razu cała sprawa jest nagłaśniana w pierwszych aktualnościach. No chyba, że faktycznie by Ci udowodniono, że tych rannych dobijałeś gdy Cię prosili o litość.

Matador, sorki, że trochę to ubarwiłem, ale chciałem Ci pokazać, że to czego się domagasz to po prostu możliwość zabicia na swojej posesji każdego kogo będziesz miał ochotę i tak naprawdę nie da się tego idealnie uregulować. To jest tak jak z kolizją, zawsze jest wina tego co jechał z tyłu i nie dla tego, że takie jest prawo, tylko dla tego, że ten z przodu ma większe możliwości wybronienia się czemu się tak zachował, a nikt mu nie udowodni, że np. wcale żaden pies przez jezdnię nie przebiegał. Tak samo z tymi regulacjami prawnymi dotyczącymi odpowiedzialności, chociażby nie wiem jak było, zawsze możesz powiedzieć, że gość w targnął do twojego mieszkania, że ta latarka w ręce wyglądała jak pistolet, że było ciemno itp. Natomiast gość, który będzie leżał nie będzie mógł już nic powiedzieć na swoją obronę.

PS: Spróbuję się jeszcze dowiedzieć jak to jest dokładnie w Stanach, bo wydaje mi się, że ogólna opinia na ten temat jest nieco przesadzona.

PS2: Przeczytaj post Legiona i pomyśl, że masz mu dać do ręki broń i prawo zabijania na własnej posesji. I wyobraź sobie, że robi imprezę u siebie w domu. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 19:12 

W Polsce posiadanie legalne broni by nie przeszło.To by sie rzezią skonczyło.
Jak ja widze stado wariatów u siebie na blokowisku i pomysle ze łazili by uzbrojeni :shock: :shock: w bron palną...OMG :shock: :? ...no kurde,jeszcze czas tracic na udoskonalanie umiejętnosci zeby od sqrwielców szybszym być,no nie paranoja...dziki zachód kurde...zreszta ammo jest drogie,bron też....to bezsens...zresztą...
Obejrzyjcie sobie "Miasto Boga"

A jak ktos ma militarne zapędy to wypełniac formularze i do USA Marines,dostaniecie posade w jakims newralgicznym punkcie w Iraq,w przyszłosci w Korei Płn,a teraz ,zyjemy w czasach pokoju,po cholere nam bron!!!!!
Spujrzcie na przykłąd tych lam gangoli....no przeciez to ciotki są !!!Zatakowali kilkunastosobowa ekipą Tir pod Nadarzynem,mieli bron szybkostrzelną,bronilo sie 2 czy tam 3 Policjantów w cywilu,bronili sie słózbowymi 7demkami...kurde gdyby nie brak ammo wystrzelali by całą ekipę tych "gangoli"....bron jest dla ludzi powaznych i potrafiących sie nią posługiwac...w USA jest inna mentalnosc...są dojrzalsi od Polaków,ale sporo wypadkó sie zdarza...słynne Get Postal...to są ujemne skutki zbyt Liberalnego prawa....

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 19:16 

nie ma się co rozwodzić panowie nad tym..strzelanie z broni palnej wcale nie jest takie proste/przyjemne/jak się wydaje itd...mimo że strzelasz do celu-tarczy,to i tak takie głupie uczucie jest..co dopiero do żywej istoty..posiadanie broni to ogromna odpowiedzialność..w przeciągu chwili możesz kogoś pozbawić życia obojętnie czy broniłeś się czy nie,to i tak świadomość/sumienie że kogoś zabiłeś będzie do końca życia :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 19:19 

no niestety , znam siebie i wiem ze jestem osoba ktora absolutnie nie powinna miec broni.
A jesli chodzi o impreze to jak zyje to u mnie w domu takowa sie nie odbyla :lol:
Jak widze co sie dzieje na tych domowkach to nie mam ochoty 2 lata straty usuwac :wink:

A co do broni to generalnie jestem przeciwnikiem kazdej , jest to moim zdaniem jeden z glupszych wynalazkow ludzkosci i im mniej osob ja posiada tym lepiej.
Bron u kazdego w domu + prawo strzelania do kazdego kto wtargnie - zdajesz sobie sprawe co u nas w POLSCE by sie dzialo??
To nie jest Ameryka gdzie jest mietowo i kazdy gonzo w kapeluszu posiada klamke i jest spokoj a sprawiedliwoscia wieje po pustyni.
Bezpiczenstwo u Ciebie w domu warunkowac powinies sobie samemu przez zabezpieczenie chwiary , oraz szybki dojazd psow - a nie pepeszka w szafce.
Zreszta nikt z nas nie jest jakas znana osobistoscia zeby mu jakis gang na chate w nocy sie wbijal...

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2004, 19:21 

Legion napisał(a):
no niestety , znam siebie i wiem ze jestem osoba ktora absolutnie nie powinna miec broni.
A jesli chodzi o impreze to jak zyje to u mnie w domu takowa sie nie odbyla :lol:
Jak widze co sie dzieje na tych domowkach to nie mam ochoty 2 lata straty usuwac :wink:

A co do broni to generalnie jestem przeciwnikiem kazdej , jest to moim zdaniem jeden z glupszych wynalazkow ludzkosci i im mniej osob ja posiada tym lepiej.
Bron u kazdego w domu + prawo strzelania do kazdego kto wtargnie - zdajesz sobie sprawe co u nas w POLSCE by sie dzialo??
To nie jest Ameryka gdzie jest mietowo i kazdy gonzo w kapeluszu posiada klamke i jest spokoj a sprawiedliwoscia wieje po pustyni..............

Widze że omnie mowa :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 10:10 

Oj chyba temat trafił na nieodpowiedni grunt bo jest na tym formum masa ludzi bardzo młodych którzy trochę nie rozumią całej idei wolnego dostępu do broni, wiadomo że do tego też trzeba dorosnąc nikt nie mówi że mamy odrazu każdemu dać broń.
Cały czas mówię o wolnym dostępie do broni ale w warunkach normalnego systemu a nie chorego kraju.
Dla mnie normalny system to NISKIE PODATKI I BRAK PODATKU OD PODATKU, a to już spowoduję że cała gospodarka będzie zasuwała i ogólnie będzie ok.
I tym miłym akcentem zamykam ten topic bo schodzi na politykę, a ta zaczyna mnie coraz bardziej brzydzić, i chyba to nie temat na Hydepark BF'owy ;) a raczej Sejmpark ;)

PS. Miasto Boga to wyśmienity film, ale pokazuje tylko co dzieje się w zle kierowanym państwie gdzie nie ma pracy, jak by nie było pistoletów to by się zabijali czym popadnie
PS2. Jak by ktoś nie wiedział Szwajcarzy są neutralni, ale 80% gospodarstw domowych posiada w domu broń - i jakoś żyją i to całkiem nieźle :)

---- Take it easy ---- (and fuck allllll the cheaters)

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 16:57 
Moderator forum

Taki młody to ja nie jestem. Mam jusz te 27 latek na karku. Ale masz racje - EOT.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 17:02 

MataDor, przykład G-Decka wcale nie był tak bardzo naciągany.
Będę być może brutalny, podając inny.

Wyobraź sobie, że masz dziecko, które włazi komuś do ogrodu,
"na kroca", pozjadać trochę gruszek.
Koleś ma broń, bo mu wolno mieć. I używa jej, bo uważa, że ma prawo jej użyć. Choć jest ciemno, choć nie bardzo wie, co się dzieje. Ale ma takie prawo.

Niskie podatki? Brak podatku od broni? Odpowiedzialność? Dorosłość?
WOLNY DOSTĘP?
I co?

Optyka się zmienia, prawda? Jeśli nie, żadne inne argumenty nie mają sensu...

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 17:03 

Sorry, EOT był w tak zwanym międzyczasie... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 17:06 

_XENA_ napisał(a):
Taki młody to ja nie jestem. Mam jusz te 27 latek na karku. Ale masz racje - EOT.

Ja niestety już 28..........ssssshhhgggg.......

PS. Co znaczy "EOT"?

Ostatnio edytowano 5 lut 2004, 18:03 przez MataDor, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 17:22 

MataDor napisał(a):
_XENA_ napisał(a):

Ja niestety już 28..........ssssshhhgggg.......

Do 13-latka zawsze należy ostatnie słowo, więc EOT! :lol: :wink: :D

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 17:58 

Shelton napisał(a):
MataDor, przykład G-Decka wcale nie był tak bardzo naciągany.
Będę być może brutalny, podając inny.

Wyobraź sobie, że masz dziecko, które ...

Zapomniałem o najważniejszym!
Cała sytuacja z wolnym dostępem do broni może naturalnie zaistnieć w zasadzie tylko w kraju w którym jest KARA ŚMIERCI.
Każdy dobrze by wiedział że jeśli zabije kogoś bez przyczyny to dostanie kulkę w łeb. A nie będzie oglądał sobie kablówkę, smacznie jadł i robił dobrze z współwięźniami za pieniądze podatników w tym RODZIN I NAJBLIŻSZYCH swojej ofiary.... Taką sytuację mamy teraz - bez komentarza....
Więc ten pan o którym mówiłeś tak odrazu by nie strzelał tylko najpierw pomyślał do kogo strzela i czy wogóle warto...
Musi być dobrze opracowane prawo i tyle :)
Shelton napisał(a):
Niskie podatki? Brak podatku od broni? Odpowiedzialność? Dorosłość?
WOLNY DOSTĘP?
I co?

Niskie podatki=>prężna gospodarka=>brak bezrobocia=>ogólne zadowolenie=>brak frustraów=>niska przestępczość=>wysoka stopa zyciowa. W takim systemie za broń łapią się tylko ludzie uwarunkowani naturalnie do tego i właśnie żeby niemieli poczucia bezkarności powinni wiedzieć że ludzie uczciwi mają jak się przed nimi bronić, jeśli tylko chcą.
Shelton napisał(a):
Optyka się zmienia, prawda? Jeśli nie, żadne inne argumenty nie mają sensu...

Tego nie rozumiem o co ci chodzi z tą optyką....

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2