qubix napisał(a):
Zazwyczaj 10-14,90$. Ale warto, bo darmowe MMO... to... nie mam słowa... w porównaniu do prawdziwych. Poszperaj jeszcze info za:
-
StarWars: Galaxies - IMO najlepsze, najbardziej rozbudowane MMO w jakie grałem. Cała gospodarka opiera się na graczach - nie ma zjawiska 'phat loot' - czyli bicia NPC, wyciągania zeń zajedwabistych przedmiotów i sprzedawania u NPC. Generalnie to co znajdujesz "przy" zwierzakach to skóry, mięso albo kości - np. Scoutowi służą do wyprodukowania namiotu. Przy humanoidach znajdujesz kasę. Ale żeby cokolwiek sprzedać musisz wystawić to na aukcję i jakiś gracz musi to kupić. Broni też nie kupisz u NPC - są profesje, które zajmują się jej wyrobem (później wystawiają ją na aukcję). Gracze mogą zakładać miasta, gdzie wybierane są władze (oczywista spośród graczy only), ustalane podatki, rozplanowywane rozmieszczenie budynków (za mieszkanie, w zależności od jego wielkości płacisz podatek). Ponadto SOE ciągle wydaje nowe patche, dzięki którym gra ciągle się rozrasta. Średnio co miesiąc historia idzie delikatnie naprzód (a toczy się po zniszczeniu pierwszej Gwiazdy Śmierci). Np. niedawno dodali zwierzaki do ujeżdżania i obrony (też jest profesja, która zajmuje się sprzedażą i tresowaniem - Creature Handler) a ostatnio pojazdy (m.in. speedery natomiast imperiale AT-ST do obrony). Więcej -
http://www.starwarsgalaxies.com. Poczytaj FAQ - jest cholernie obszerne... albo instrukcję - jest online. Ta gra nudzić się nie może. Jak znudzi Ci się jedna profesja, możesz zacząć uczyć się nowej, "zapominając" starej - dzięki temu nie tracisz EXP'a (Jedi jest cholernie mało - jak w filmie - po prostu kryształów z których robi się miecze znaleźć praktycznie nie sposób). W SWG gra sporo graczy uwielbiających SW, więc kupa osób naprawdę odgrywa swe role. Debili - mały procent. POLECAM JAK CHOLERA. (to wszystko w wieeelkim skrócie bo gra gigantyczna jest)
- Dark Age of Camelot (są serwery typowo RPG, gdzie za głupie nicki, gadanie o pierdołach niezwiązanych z grą dostaje się bana na CD-Key)
- Everquest (wiele osób uwielbia, jak dla mnie zbyt dużo gównarzerii)
- AnarchyOnline (jest darmowy trial 7-dniowy - ale gra jest raczej nudna - bijesz moby, dostajesz exp, sprzedajesz graty, kupujesz lepsze, bijesz moby, dostajesz exp...)
- Horizons (podobno genialne, mam zamiar spróbować, ale czekam aż kumpel przyjdzie z Londynu - odpadną mi koszta wysyłki

)