Teraz jest 21 kwi 2025, 21:12

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 lut 2004, 18:03 

Nawet do końca nie wiem, co chcem napisać :lol: Może chcem wywalić moją frustrację lub moze co innego... Wiec chodzi o to, że na forum ostatnio dużo młodych gniewnych. Raczej nie powinno osądzać się ludzi po kilku postach - tylko, ze tu na odległosć wali trollem i lamerstwem. Wiadomo, przecież ja też miałem problemy z zaklimatyzowaniem się wśród ludzi grających już od dobrego czasu w bf'a, ale chłopaki - bez przesady! Przez cały czas chodzi mi o dwóch gości -

-sztywny_pl

Cytuj:
o co chodzi z nabijaniem postuf?
- debilstwo do kwadratu, dziecko powinno wiedziec!

- jeszcze jeden kochany pan, którego nicka nie pamietam (P.S już pamiętam, nick bardzo "inteligienty" - zenek :wink: )

Do ludzikow powyzej wymienionych - opanujcie się! Mnie osobiscie tacy ludzie wqrzaja, mam nadzieje, że was też. Szkodzniki mozna tepic lub nauczyc je rozumowania.
Podejzewam, że np. user neo moze sie podszywac pod gosci i robic sobie jaja - jeszcze wieksze debilstwo. Napiszcie co o tym myślicie... :wink:

Ostatnio edytowano 19 lut 2004, 18:29 przez wiechol, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2004, 18:07 

ja uwazam ze chciales sobie nabic 333 posta :lol: :lol: :lol: niebij zartuje

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2004, 18:09 

Tia nie mów? To było debilstwo? To chyba całe forum jest debilne :D. Codzienie pojawiają się pytania tego typu tylko by nabić sobie posta. Wiechol przestań bo tym postem strzelasz w dwie strony :P

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2004, 18:26 

Ej, panowie, przestańcie :wink: Post nie był statsiarski, nie interesuje mnie ile ktos ma postów. Prosze trzymać się tematu. Podejzewam, ze gosc nie wie, co znaczy nabijac posty, ale pytania tego typu są debilne. Paweł wyjasnij mi swoje ostatnie zdanie bo nie rozumiem :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2004, 18:36 

trzeba zrobic nowe FAQ :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2004, 20:16 

To ja mam calkiem nowe i trudne pytanie: jak sie otwiera klape od barki :lol: :lol: <joke>

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2004, 20:25 

powiem tyle na ten temat: PFFFFFFFF

trolle były, są i będą...

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2004, 21:21 

Tia, "Tzincz" :wink: , masz rację tylko coś przydało by się zrobić w tej sprawie. Macie jakieś pomysly?

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2004, 21:25 

Tia panie Wiecholuski nie wiesz? :P A pytania i debilne odpowiedzi (nie wsyzstkie) w topicu PainKiller nie pamiętasz? :) Hehe no jasne bo tam statsowali także ci poważni kolesie ;) No i w taki oto sposób mam plus jeden do postów :P.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2004, 21:33 
Moderator forum

wiechol napisał(a):
Tia, "Tzincz" :wink: , masz rację tylko coś przydało by się zrobić w tej sprawie. Macie jakieś pomysly?

Żadnych. Trole były, są i będą. Czasem są upierdliwe, czasem denerwujące, czasem bardzo denerwujące, a czasem nawet sympatyczne. Można podjąć próbę walki, ale to jak porywać się z motyką na .. wiatraki. Nauczysz porządku i ogłady w stosunku do 1-2 egzemplarzy, przyjdzie 10 innych.
Można by wprowadzić jakąś weryfikację przy rejestracji, ale to nie przejdzie. Nie da się izolować forum, tym bardziej, że jest ono dla ogółu.
Pozostaje wytrwałość i ... czujność moderatora (delete mode-on).
Z drugiej strony ... smutno by tu było, gdybyśmy zostali sami, pisząć o iście BFowych klimatach, które są nam dobrze znane. A tak co jakiś czas na rozweselenie mamy purystów lingwistów, osoby mające trudne dzieciństwo, hodowców psów rasy bliżej nieznanych, tropicieli gejów, naśladowców Miśka Blachy vel guru of board trolls, i tych co się desantują a nie wiedzą jak otworzyć barkę :lol: 8)

BTW: FAQ odniósł zamierzony skutek - mało tutaj odważnych, którzy dają do zrozumienia, że jeszcze nie posiadają oryginału :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2004, 21:38 

Tomy trollami są nowi ;) i ci którzy na początku powiedzieli głupoty :P, a po jakimś czasie można je pisać, bo każdy wie że to żarty :P.

Co do moderowania czy to nie przypadkiem nie ty byłeś obóżony że Okota się ożywił w moderowaniu? :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2004, 21:48 
Moderator forum

Dowodca_Pawel napisał(a):
Tomy trollami są nowi ;) i ci którzy na początku powiedzieli głupoty :P, a po jakimś czasie można je pisać, bo każdy wie że to żarty :P.

Dziękuję za odswieżenie pamięci :P

Dowodca_Pawel napisał(a):
Co do moderowania czy to nie przypadkiem nie ty byłeś obóżony że Okota się ożywił w moderowaniu? :)

Wiesz, nie przypiszę sobie Twojej dygresji, gdyż moja wypowiedź dotyczyła "trola". Jeśli mieszasz moją sprawę z niniejszą wypowiedzią, w której popieram kasację "nierozumianych treści" i nadal nie widzisz różnic, kasowania bez ostrzeżenia treści związanych z tymi, których się nie powinno bezmyślnie "moderować" to wybacz ... zbieramy zabawki i zmieniamy boisko :?

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2004, 02:34 
Oldboy Battlefield.pl

===Tomy===[PL] napisał(a):
Wiesz, nie przypiszę sobie Twojej dygresji, gdyż moja wypowiedź dotyczyła "trola". Jeśli mieszasz moją sprawę z niniejszą wypowiedzią, w której popieram kasację "nierozumianych treści" i nadal nie widzisz różnic, kasowania bez ostrzeżenia treści związanych z tymi, których się nie powinno bezmyślnie "moderować" to wybacz ... zbieramy zabawki i zmieniamy boisko :?
O co ci chodzi? co ci skasowalem? o post w ktorym obiezdzasz toldiego? o post w ktorym obiezdzasz tigera? kasowalem ich posty to twoje wypowiedzi byly wyrwane z kontekstu to tez kasowalem i tak bedzie dalej jak jest temat a odjezdza sie od niego to tak bedzie. <- tu padla kropka

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2004, 08:55 
Moderator forum

Okota napisał(a):
O co ci chodzi? co ci skasowalem? o post w ktorym obiezdzasz toldiego? o post w ktorym obiezdzasz tigera?

Okota ... albo już nie panujesz nad swoim "mocowładnym" trybem filtracji forum, albo ja straciłem pamięć absolutną.

Swoją zabawę w Pana i Władcę zacząłeś w poście Cubiego dot. spostrzeżeń z prevki Vietnam. Dyskusja była rzeczowa, nikt nikomu nie "rzucał mięsem", Pepsee lekko zaszalał udeżając w kierunku Holmana, który ten jako jedyny rzeczowo wypowiadał się o faktach dotyczących sprzętu lotniczego, ja kontynuowałem wątek.
Nagle wpadasz i ... kasujesz. Rozumiem, że musiałeś pokazać przed kolegami, iż jesteś obrońcą cnót "kółka różańcowego", ale w pewnym momencie zacząłeś przesadzać.

Trochę bezstronności, gdyż kasując posty które nie podobają Ci się treścią ... niczego nie udowodnisz.

Okota napisał(a):
kasowalem ich posty to twoje wypowiedzi byly wyrwane z kontekstu to tez kasowalem

Szczerze ... mało mnie obchodzi co robisz, tym bardziej jeśli czyny nie są konsekwencją oceny do zamieszczonych wypowiedzi.

W przyszłości nie imputuj mi słów, krytyki, "objeżdżania" do tego, które jest tu ogólnie rozpowszechnione.

Okota napisał(a):
i tak bedzie dalej jak jest temat a odjezdza sie od niego to tak bedzie. <- tu padla kropka

Staram się być miły, palce mnie kuszą, ale wiesz ... rozśmieszasz mnie (i nie tylko).

Mam na codzień lepsze zajęcia, niż walka z nieokiełznanym moderatorem, który dysponując zdalną możliwością "zabawy" pokazuje w nadwyraz dziwny sposób formę swojej "przewagi".

Ja osobiście nie mam zamiaru na dalszą polemikę.

Żaby nie zakończyć w tak posępnej atmosferze, życzę miłej zabawy.

W przyszłosci proszę o bardziej rzeczową ocenę sytuacji zanim bezmyślnie klikniesz "delete'. Konsekwencja jest domeną każdego moderatora, pod warunkiem że jest uzasadniona. < -tu padla kropka

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2004, 10:05 

Na tym forum obecny jestem od września 2002r. Nie wypowiadam się tutaj za często, jednakże codziennie regularnie czytam, praktycznie każdy post.

Od pewnego czasu zauważyłem znaczne zmiany na niekorzyść. Wolność słowa (w granicach poszanowania prawa) jest znacznie ograniczana. Cięć wypowiedzi, często radykalnych, dokonuje jedna osoba. Pytam się w imię czego?

Przez blisko 1.5 roku istnienia forum nie było ograniczeń wolnej wypowiedzi, wszelako cenzura nie musiała zbyt często ingerować (wyjątek stanowią tu tematy związane z nielegalnym oprogramowaniem).

Jak pisałem, czytam forum codziennie i nie przeszkadzają mi posty, nie związane z głównym tematem, ale usuwanie ich traktuje jako niedopuszczalną ingerencję w sferę wolności wypowiedzi.

Oczywiście nie mam tu na myśli , każdego usuniętego postu. Wypowiedzi wulgarne, obraźliwe, czy w jakikolwiek sposób naruszające prawo powinny być kasowane.

Funkcją moderatora w moim przekonaniu powinno być właśnie nadzorowanie forum w postaci przesuwania tematów do odpowiednich działów, kasowanie postów wysłanych dwukrotnie etc. Korzystać ze swoich uprawnień, moderator powinien w bardzo ostrożny sposób z zachowaniem poszanowania w stosunku do innych użytkowników.

Rekapitulując: dobrze byłoby, gdyby osoba przyznająca uprawnienia moderatora na niniejszym forum, zastanowiła się kto zasługuje na zaszczyt jakim niewątpliwie jest to uprawnienie i zweryfikowała, pod względem osobowym, przyznane dotychczas.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2