czy moje zachowanie wskazuje na proznosc i snobizm ? Moze, nie mnie to oceniac - natomiast uzurpuje sobie prawo do stwierdzenia, ze moje opinie sa blizsze obiektywizmowi (tak sie to pisze ?

) niz paru innym osobom tutaj - smiem tak twierdzic, gdyz obserwuje rozne polskie sceny "e-gamingu" i nie zalozylem sobie klapek na oczy.
Czy nikogo z Was nie dziwila taka sprawa, ze jak na tak popularna gre jak BF1942(+mody), ilosc graczy, serwerow,imprez itd. jest przerazajaca mala na tle innych gier w Polsce i wogole calej swiatowej sceny ?
Mnie to nurtowalo, i przynajmniej czesc odpowiedzi znalazlem (sa one dla mnie , ale pozwole sie tu nimi z Wami podzielic):
- co do serwerow, no tu juz jedna odpowiedz mamy - zagladajmy wszystkim pod ogon, jest ich tak wiele ze mozna wybrzydzac, kierowac sie duma
- imprez - no coz, rozmawialem z kilkoma osobami, proponujac w najblizszym czasie dwie - jedna to
http://www.lanparty.pl , gdzie spotkaja sie gracze roznych scen, druga to dosc duzy turniej na Targach Infosystem, nie ma jeszcze oficjalnych informacji, wiec podam tylko krotkie info od strony sceny cs-a:
http://www.specster.ico.pl/comments.php?id=259 - pod obie te najblizsze imprezy mozna bylo sie podlaczyc, no ale uslyszalem nie raz tylko wypowiedzi w stylu: e tam, jakies inny gry, tu pare nie pochlebnych opini na temat innych scen i ich graczy, przeciesz nie mozna sie mieszac z motlochem
- ilosc graczy - no coz jesli tworzy sie dosc hermetyczny swiatek, kreuje na - sorki za wyrazenie - na jakas "elite" to nie dziwne dla mnie ze ludzie uciekaja do multi-playerow bardziej przystepnych dla szarego czlowieczka, gdzie nie musza sie liczyc z opinia "starej wiary"
To takie moje obserwacje - zdaje sobie sprawe, ze wielu z Was sie z nimi nie zgodzi, jeszcze wielu moze poczuc sie wrecz obrazonych a i pewnie znajdzie sie tez grono, ktore za moje 'herezje" by zbudowalo dla mnie stosik samopalny - no coz, jesli Ktos poczuje sie dotkniety, z gory przepraszam, nie moim celem jest tu glupio szczekac, co najwyzej moja _proznosc_ i _snobizm_

zezwala mi na te (bardzo prywatne) opinie
Pzdr.
vib