Teraz jest 19 kwi 2025, 07:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2004, 20:49 
Moderator forum

Jesli do tej pory nie dolaczyli do sceny to watpie zeby chcieli zrobic to teraz...
Poza tym moze sie zdziwimy kiedy na turnieju pojawi sie i wygra druzyna empiku ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2004, 21:13 

Garet napisał(a):
Jesli do tej pory nie dolaczyli do sceny to watpie zeby chcieli zrobic to teraz...
Poza tym moze sie zdziwimy kiedy na turnieju pojawi sie i wygra druzyna empiku ;)
E ten caly Epmik klan to gejem smierdzi. Jakos nie chce mi sie wierzyc ze istnieje takowy klan tylko nie gra nic na necie. To co oni robia na lanie se graja 3 na 3?

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2004, 23:16 

Kaczy napisał(a):
To co oni robia na lanie se graja 3 na 3?

Grają w sześciu na boty. :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2004, 23:24 

Pancho napisał(a):
Kaczy napisał(a):
To co oni robia na lanie se graja 3 na 3?

Grają w sześciu na boty. :D
A nei w takim wypadku to zwracam honor :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2004, 00:08 
Moderator forum

eee no Pancho nie dodał że botów jest 2 razy więcej i że sa najwyższym poziomie

Tytuł:
PostNapisane: 28 lut 2004, 03:06 

[Night]MaX napisał(a):
eee no Pancho nie dodał że botów jest 2 razy więcej i że sa najwyższym poziomie

Ale i tak ostatnio nie mogli grać, bo Punkbuster wyrzucił połowę botów :D

Tytuł:
PostNapisane: 29 lut 2004, 00:41 

ja Was nie rozumiem, chyba lepiej jest jak 10 slotow jest zareserwowanych, niz byscie mieli byc za kazdym razem kickowani z serwera jak bedzie ktos z graczy posiadajacy rcona czy inny dostep chcial wejsc - w Polsce sie przyjela zasada, zeby marudzic i pluc na innych a samemu nic nie robic, lezec do gory jajami i krytykowac innych :(

Pzdr.
vib

Tytuł:
PostNapisane: 29 lut 2004, 01:33 
Moderator forum

vib napisał(a):
ja Was nie rozumiem, chyba lepiej jest jak 10 slotow jest zareserwowanych, niz byscie mieli byc za kazdym razem kickowani z serwera jak bedzie ktos z graczy posiadajacy rcona czy inny dostep chcial wejsc - w Polsce sie przyjela zasada, zeby marudzic i pluc na innych a samemu nic nie robic, lezec do gory jajami i krytykowac innych :(

Pzdr.
vib

Właśnie...oto sposób myślenia Panów adminów... Mam admina na kilka serwerow BF'a i NIGDY nie zdarzylo mi sie wykopac gracza tylko dlatego ze nie bylo dla mnie wolnego slota. Jesli ktos postepuje w taki sposob to niezbyt dlugo bedzie admina posiadał. A skoro szanowny "kolega" (kimkolwiek by nie był) ma takie zdanie to zapewne korzysta ze swoich praw przy każdej nadarzającej się okazji.
Ponadto, nie pie....... mi tu o leżeniu jajami do góry i krytykowaniu innych, bo tak się składa że gówno wiesz na temat tego serwa i jak widać sceny BF'a, nic za darmo niema na tym świecie ale obowiązują elementarne zasady dobrego zachowania. Serwery stawiane są w celach komercyjnych z takiego lub innego powodu....a w świętego mikołaja i dobre chęci jak lubisz to sam możesz sobie wierzyć.
PS.
Sorry ale jak słucham takich wypowiedzi to mnie normalnie krew zalewa i tracę panowanie nad sobą.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lut 2004, 10:31 

rozwaliles mnie po prostu - jak swiat swiatem sa rowni i rowniejsi, jedni sa na serwie u siebie drudzy to tylko goscie i wlasnie po to sa rezerwowe sloty praktycznie w kazdej grze ( a cos o tym tak sie sklada, ze wiem, bo posiadam serwery roznych gier m.in. bf-a, cs-a, cod-a, jedi - w sumie kilkanascie i nie robie tego od roku czy trzech) by "rowniejsi" mogli wchodzic na serwer nie kopiac gosci - i jakos sie to wszedzie sprawdza, tylko co w polskim bf-ie musi byc inaczej ?

Pzdr.
vib

PS A co do serwerow komercyjnych to na prawde, mysle ze nie podyskutujemy sobie Szanowny Kolego :(

Tytuł:
PostNapisane: 29 lut 2004, 10:47 
Moderator forum

przyznam że Ty mnie teraz rozwalies..Właśnie polityka "równi i równiejsi" jest conajmniej chora u samych podstaw.
Czy to jest taki wielki problem dla "równiejszych" poczekać moment na wolnego slota i nie korzystać z udogodnień ??
Trzeba się zdecydować, albo serwer publiczny albo prywatny. Skoro stawiasz serwer to dostosuj się do ogółu a nie marginesu..zwłaszcza jeśli tenże serwer jest w stanie obsłużyć ilośc slotów większą o zarezerwowane.
Przykład : z ilu zarezerwowanych slotów korzystają "równiejsi" w tym samym czasie ?? a przecież w tym czasie swobodnie moze grac o tyleż więcej osób na serwerze i świetnie się bawić.

pozdrawiam serdecznie

PS. Chyba jednak moglibyśmy podyskutować o komercyjnych serwerach, ale zdaje się że mamy nieco odmienne zdanie na ich temat.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lut 2004, 11:11 

Hmn był sobie serwer wszyscy się cieszyli a teraz mamy widmo
(nie to z SPQR).
Nie wiem czy chłopaki z empiczy lubia grac z duchami, ale jak tak to sory.
Wiem natomiast, że nikt nie bedzie grał na tym serwerze a polityka pana VIb-a jest conajmniej dziwna. Zreszta po co empikowi zarezerwowane sloty jak nigdy nie będzie tam wiecej graczy niż Team empicza posiada, bo ani ja ani nikt ze sceny nie zamierza z nimii grać. Nic zreszta dziwnego jak sie prowadzi polityke "równych i równiejszych"
Nie chcę być niegrzeczny, ale naprawdę dziwi mnie wypowiedź w/w Viba na temat leżenia do góry jajami, ponieważ jego zachowanie wskazuje
na ogromną próżność i snobizm. Moze więc mówił o sobie lub Team empicza?

Tytuł:
PostNapisane: 29 lut 2004, 11:57 

czy moje zachowanie wskazuje na proznosc i snobizm ? Moze, nie mnie to oceniac - natomiast uzurpuje sobie prawo do stwierdzenia, ze moje opinie sa blizsze obiektywizmowi (tak sie to pisze ? :) ) niz paru innym osobom tutaj - smiem tak twierdzic, gdyz obserwuje rozne polskie sceny "e-gamingu" i nie zalozylem sobie klapek na oczy.
Czy nikogo z Was nie dziwila taka sprawa, ze jak na tak popularna gre jak BF1942(+mody), ilosc graczy, serwerow,imprez itd. jest przerazajaca mala na tle innych gier w Polsce i wogole calej swiatowej sceny ?
Mnie to nurtowalo, i przynajmniej czesc odpowiedzi znalazlem (sa one dla mnie , ale pozwole sie tu nimi z Wami podzielic):
- co do serwerow, no tu juz jedna odpowiedz mamy - zagladajmy wszystkim pod ogon, jest ich tak wiele ze mozna wybrzydzac, kierowac sie duma
- imprez - no coz, rozmawialem z kilkoma osobami, proponujac w najblizszym czasie dwie - jedna to http://www.lanparty.pl , gdzie spotkaja sie gracze roznych scen, druga to dosc duzy turniej na Targach Infosystem, nie ma jeszcze oficjalnych informacji, wiec podam tylko krotkie info od strony sceny cs-a: http://www.specster.ico.pl/comments.php?id=259 - pod obie te najblizsze imprezy mozna bylo sie podlaczyc, no ale uslyszalem nie raz tylko wypowiedzi w stylu: e tam, jakies inny gry, tu pare nie pochlebnych opini na temat innych scen i ich graczy, przeciesz nie mozna sie mieszac z motlochem
- ilosc graczy - no coz jesli tworzy sie dosc hermetyczny swiatek, kreuje na - sorki za wyrazenie - na jakas "elite" to nie dziwne dla mnie ze ludzie uciekaja do multi-playerow bardziej przystepnych dla szarego czlowieczka, gdzie nie musza sie liczyc z opinia "starej wiary"

To takie moje obserwacje - zdaje sobie sprawe, ze wielu z Was sie z nimi nie zgodzi, jeszcze wielu moze poczuc sie wrecz obrazonych a i pewnie znajdzie sie tez grono, ktore za moje 'herezje" by zbudowalo dla mnie stosik samopalny - no coz, jesli Ktos poczuje sie dotkniety, z gory przepraszam, nie moim celem jest tu glupio szczekac, co najwyzej moja _proznosc_ i _snobizm_ :P zezwala mi na te (bardzo prywatne) opinie

Pzdr.
vib

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 19:00 

Panowie z PRGK i inni którzy strasznie się "burza" o te 10 slotów:

1. Damy sobie rade bez Was.
2. jeśli 32+10 zarezerwowanych slotów +non stop open serwer to dla Was taki wielki ból i targanie się na publiczny serwer to co powiecie na to że PRGK chciało zamykać serwer tylko dla siebie w godzinach wieczornych?
3. PRGK chciało wywrzeć presje na nas choćby w sprawie zmiany nazwy serwera - jest to zachowanie nie-fer a powiedziałbym nawet że bezczelne - biorąc pod uwagę iż dajemy nasze łącza+serwer dedykowany.
4. My płacimy za łącza, my płacimy za serwer i My mamy wymagania co do osób które sie nim zajmują nie na odwrót - a PRGK wystartowało z pozycji roszczeniowej - nie tędy droga.
5. Nie zależy mi na konflikcie między nami a PRGK czy kim kolwiek innym ale jeśli ktoś sam stawia sprawe na ostrzu noża...to cóż...

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 20:02 
Moderator forum

kolargol napisał(a):
Panowie z PRGK i inni którzy strasznie się "burza" o te 10 slotów:

1. Damy sobie rade bez Was.
2. jeśli 32+10 zarezerwowanych slotów +non stop open serwer to dla Was taki wielki ból i targanie się na publiczny serwer to co powiecie na to że PRGK chciało zamykać serwer tylko dla siebie w godzinach wieczornych?
3. PRGK chciało wywrzeć presje na nas choćby w sprawie zmiany nazwy serwera - jest to zachowanie nie-fer a powiedziałbym nawet że bezczelne - biorąc pod uwagę iż dajemy nasze łącza+serwer dedykowany.
4. My płacimy za łącza, my płacimy za serwer i My mamy wymagania co do osób które sie nim zajmują nie na odwrót - a PRGK wystartowało z pozycji roszczeniowej - nie tędy droga.
5. Nie zależy mi na konflikcie między nami a PRGK czy kim kolwiek innym ale jeśli ktoś sam stawia sprawe na ostrzu noża...to cóż...

1. W to nie wątpimy.
2. Non stop open serwer nie jest niczym nowym ani też nadzwyczajnym, a co do zamkniętych slotów to dalej uważam iż jest to conajmniej nie fair.
Jeśli chodzi o zamykanie serwera to akurat nie jest niczym nowym, zazwyczaj mecze, sparringi itp odbywają się na zamkniętym a nie otwartym serwerze, widać Panowie z EPIK/SG1 żadnego jeszcze nie rozegrali :-) jak zaczną grać klanówki będą robić to samo :-) .
3. Należało poinformować PRGK o wymaganiach Autocomu PRZED uzyskaniem od nas pomocy w poprawnym skonfigurowaniu tegoż serwera oraz rozpowrzechnieniu go wśród sceny BF'owej, nie PO fakcie kiedy serwer juz został uruchomiony, post o nowym serwerze napisany itp.
4. Skoro Autocom stawia wymagania co do osób znajdujących się na serwerze, to czy mogą grać blondyni ? a może łysiejący panowie po 30 roku życia mają szlaban na serwer? :D
5. Ja tu nie widze żadnego konfliktu, poprostu traktujecie ludzi z pozycji siły...a ja prawdę mówiąc nie mam ochoty być tak traktowany (nie wiem jak inni).

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2004, 00:54 

koralgol masz dziwnie podobny nick do znanego wszystkim gracza [PRGK-42] - LOL :D

A co do servera...

1. Ta? no wlasnie widze... Wasz server jest zajebiscie zapelniony... w godzinach wieczornych nie da sie poprostu na niego wejsc bo jest tyle ludzi... dziwne, bo jak byla w nim nazwa PRGK-42 i grali na nim gracze PRGK i innych Polskich klanow to akurat byl pelny...

2. Jesli 32+10 zarezerwowanych slotow, to oznacza to, iz nie morzemy rozgrywac klanowek, bo w czasie klanowki zdesperowany gracz klanu Empik czy jak wam tam, wejdzie i bedzie chcial zagrac... Pozatym jest to hamskie zachowanie w stosunku reszty sceny - rezerwowac sobie sloty - to tak jak na servie prgk zrobic 30 slotow zarezerwowanych dla prgk i enclave, fajnie nie ?

3. Daliscie lacza, daliscie server. My go Wam skonfigurowalismy, rozreklamowalismy i zaczelismy na nim grac. Ciagle ustawialismy go zeby byl dobrze... a Wy ? zrobiliscie nas w h0ja.

4 Placcie dalej. Nam to nie przeszkadza. Ale z takim podejsciem nic nie osiagniecie. Server dla klanu, ktory odnosil sukcesy (i przez ta sprawe z serverem zostal rozbity) jest rzecza najwazniejsza. Niestety, ustawilismy sobie juz "plan lekcji" na oba nasze (wtedy) servery no i niestety musielismy je nagle zmienic, co niekorzystnie odbilo sie na naszych rankingach i na naszym poziomie.
Co do Waszych wymagan... tzn jakie macie wymagania ? Czy na serverze moga grac osoby ponizej 18 roku zycia ?

5. Pfff... ja tu widze konflikt... Poza tym w sprawach serverowych dogadalismy sie z firma Autocom a nie Empikiem :) ale coz... laski nam nie robicie.

Poza tym: Team empicza - powodzenia w grze... Moze jakis sparing lub CW (moze byc nawet 4vs4 na stalinie) z prgk ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2