Teraz jest 24 lis 2024, 22:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 mar 2004, 12:01 

no niestety, lubie te joye, ale nie moge juz normalnie grać :(

mialem w łapie wszystkie ostatnie trzy modele - wingman extreme 3d, pro i z forcefeedbackiem - wszystkie trzy mnie zawodzą.

ten ostatni - 3D Pro - ze srebrna podstawka jest super ale niestety zawodzi kalibracja.

po pierwsze: sciagam najnowsze sterowniki (wersja 4.30 chyba) i nie moge ich zainstalowac - kiedy wskaze folder do instalacji, dostaje komunikat ze nie ma miejsca na dysku na instalacje wybranych opcji (co jest oczywistą bzdurą, bo mam 2 GB wolnego).
wobec tego instaluje wersje 4.25 no i niby wszystko gra - joy dziala na ekranie testowym bez zarzutu .

wystarczy jednak zebym raz zagral w BFa i kiedy wróce do ekranu testowego, położenie krzyzyka w osio pionowej nie dochodzi do dolnej granicy, zatrzymuje sie gdzies w polowie co w praktyce oznacza o polowe słabsze wznoszenie samolotu - po prostu jakbym nie mogl dociagnac drazka calkiem do siebie.

podobne problemy mialem tez z kalibracja twist-handla, odbijal mi w prawo lekko, co wymagalo w locie ciaglej korekty rudderem w lewo - masakra przy celowaniu.

a najgorsze jest to ze soft logitecha dla tego modelu nie ma opcji... kalibracji! wchodze w setup sprzetu, widze ekran testowy ale nei ma zadnych ustawien.
owszem, mam to w przypadku wingmana z forcefeedbackiem, ale nie lubie na nim grac, poza tym on tez mi freakuje.

tak czy siak, z wielkim żalem musze sie pożegnac z firma logitech na obszarze joystickow.
jesli ktos ma znajomego w logitechu, moze mu pokazac ten watek. ja juz wiecej (czwarty raz...) kasy na produkty tej firmy nie przeznacze.

rozumiem ze jedyna rozsadna opcja w tym zakresie (duzo przyciskow, wytrzymalosc, brak problemow ze sterownikami, twisthandle) to firma Saitek ?

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2004, 12:05 

Saitek nie dawno wypuścił na rynek nowe modele.
A ja właśnie mam zamiar kupić.

Kupiłem tylko po to aby przeczytać o teście joyów w komputer świecie i kto zajął drugie miejsce, logitech a pierwsze to jakiś Cougar za 1600 złotych :shock: :!:

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2004, 14:15 
Oldboy Battlefield.pl

saitek cyborg evo
mialem problemy z kalibracja joya po restarcie komap ale... okazuje sie ze wystarczy pare ruchow na sucho w windowsie czy w bf lub innym symulatorze i joy sie sam kalibruje.
2 lata gwarancji.
najtaniej: 149zl Vobis

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2004, 14:21 
Moderator forum

dokladnie... :D tez mam tego joy`a - Saitek Cyborg Evo i narazie nie moge o nm zlego slowa powiedziec :!: spisuje sie znakomicie :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2004, 14:56 

Miałem Logitech i podobne problemy rudder padł przepustnica kaplica teraz czaje się na saiteka :) evo z tymi joyami logitecha to jakaś plaga ostatnio czyżby taki chłam produkowali boszeeeeeee

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2004, 15:11 

No włąsnie okota ja miałem ten sam problem z kalibracja wystyarczy poryszac rączka lewo prawo gura dół i troche przepustnica i jest ok . A lata sie zaj******. troche smiesznie jest z przepustnica bo musi byc na srodku bo jak bedize na 0 to zaczyna sie samolot cofac ale tak jest w bf

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2004, 15:40 

Okota napisał(a):
saitek cyborg evo
mialem problemy z kalibracja joya po restarcie komap ale... okazuje sie ze wystarczy pare ruchow na sucho w windowsie czy w bf lub innym symulatorze i joy sie sam kalibruje.
2 lata gwarancji.
najtaniej: 149zl Vobis

Potwierdzam - super dżoj, parę samolotów już nim strąciłem :wink:
Jest odrobinę bardziej miękki niż Logitech, ale w granicach rozsądku. Ergonomia bez zarzutu- wszystko można w nim ustawić (prawa/lewa ręka), panel z przyciskami pod kciukiem przemieszczalny w dwóhc płaszczyznach.

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2004, 16:06 

czy ktos ma problemy pod XP z tym cyborgiem evo ?

bo w sumie to SPRZET logitecha jest ok, tylko niestety sa problemy z softem, przez co robi sie bezużyteczny i dlatego mowie mu bye bye

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2004, 17:09 
Moderator forum

massca napisał(a):

bo w sumie to SPRZET logitecha jest ok, tylko niestety sa problemy z softem, przez co robi sie bezużyteczny i dlatego mowie mu bye bye

mam XP i zadnych problemow z softem nie ma :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2004, 17:19 
Moderator forum

Hmm a co z joyami Microsoftu? Sa zarypiste, wytrzymale itd. Problem w tym ze MS wycofal sie z produkcji "Gaming peripherals" i sterowniki np. nie wspolpracuja poprawnie z XP :shock: no i poza tym ciezko ogolnie dostac Sidewindery w sklepach.
PS. Z checia dowiem sie gdzie mozna dorwac MS Sidewinder FF2 :) , of koz za dobra cene.

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2004, 17:22 

Mayek napisał(a):
nie wspolpracuja poprawnie z XP

no i co ci po dobrym sprzecie ktory bedzie ci w grze zakrecal albo wznosil samolot ...???

wspolpraca z softem i kalibracja to bardzo wazne sprawy, moze wazniejsze nawet od samego plastku i styków..

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2004, 17:31 

massca napisał(a):

Na stronie Saiteka czytałem, że niektórym pod XP joy może po kalibracji skręcać w lewo, ale jest opublikowany fix. Tak jak Okota pisał, joy 'zapomina' czasami o kalibracji, ale wystarczy wykonać kilka ruchów przy włączonym komputerze i jest OK.

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2004, 18:34 

Cytuj:
EEE jakies bredni. Mam MS force feedback 2 i jakos nie zauwazylem zebym mial jakies problemu. Raz tylko mialem opce ze samolot trcil ciag mimo ze przepustnica byla na maxa ale to chyba bylo cos zwalone z ustawieniami servera bo wszedlem na inny i wszystko bylo ok.

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2004, 19:41 

Kaczy napisał(a):
Cytuj:
Mam MS force feedback 2

no wlasnie tego joya poleca tez mastabaniak, mowi ze jest wypasiony i nie ma problemow.
mam kumpla w MS, zapytam czy jeszcze jest to do zdobycia.

Tytuł:
PostNapisane: 4 mar 2004, 19:44 
Moderator forum

massca napisał(a):
Kaczy napisał(a):
Cytuj:
Mam MS force feedback 2

no wlasnie tego joya poleca tez mastabaniak, mowi ze jest wypasiony i nie ma problemow.
mam kumpla w MS, zapytam czy jeszcze jest to do zdobycia.

Zalatw tez dla mnie :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2