Teraz jest 5 kwi 2025, 20:02

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2004, 19:28 
Moderator forum

yacub napisał(a):
Gdybyś przeczytał co napisałem, zauważyłbyś, że do perfekcji wiele jej brakuje, ale gier idealnych nigdy nie było i nie będzie. Nie wiem po co ten topic. Tym bardziej, że to 3 wersja tekstu po padach HDD (jakoś średnio mi się podoba, ale nie miałem już siły pisać po raz kolejny) :P Od dziś Only WesternDigital, fuck Seagate.

Ten topic po to żeby inni również się mogli zapoznać. Nie było moim zamiarem wytykanie błędów, ale raczej zwrócenie na nią uwagi. Bo to fajnie w końcu że takie recenzje daje się do pisania osobom związanym ze sceną a nie kosmitom z CDA. Jedynym moim zastrzeżeniem jest podtytuł, który zamieniłbym na "gra perfekcyjnie (nie)dopracowana" :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 01:22 
Moderator forum

Bardzo dobrze, że recenzją/reklamowaniem gry zajmuje się postać ze sceny, obeznana w temacie i posiadająca praktykę w grze.
Lepsze to niż pseudo-pismacka recenzja, otyłego gramola, który poza czubkiem własnego nosa pogrywającego w Sapera innych scen nie poznał.

Karmienie ludzi marketingową papką w postacji wyrenderowanych grafik stało się standardami. Twórcy gier zrobią wszystko, aby przyciągnać uwagę. Nie jest to meritum dyskusji, ale chyba najwyższa pora, aby część społeczeństwa wirtualnych zapaleńców sztucznego świata w końcu to zrozumiało.

BTW: Mamy już kolejną recenzję. Recenzję naszego forum.

Cytat:
"Jezeli klimat na serverach jest taki sam jak na oficjalnej polskiej..
stronie battlefielda to ja podziekuje za ta gre. Wejdzcie na ta strone mozna sie niezle posmiac. Zadajcie tam jakies proste pytanie dotyczacej tej gry a zaraz z pieciu bufonow wyzwie was od jakis troli gejow noobow lamerow itd, a trzeba jeszcze pamietac ze kazdy z tamtejszych bufonow ma z pieciu pieskow co szczekaja tak jak oni. Czytam wiele for ale to jest debesciak hihihi.
"Nawiedzeni"
~Rigolletto, 2004-05-18 21:03

Koniec cytatu.

Czyżby to jakaś pokrzywdzona, zbanowana duszyczka ? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 09:01 
Moderator forum

===Tomy===[PL] napisał(a):
stronie battlefielda to ja podziekuje za ta gre. Wejdzcie na ta strone mozna sie niezle posmiac. Zadajcie tam jakies proste pytanie dotyczacej tej gry a zaraz z pieciu bufonow wyzwie was od jakis troli gejow noobow lamerow itd, a trzeba jeszcze pamietac ze kazdy z tamtejszych bufonow ma z pieciu pieskow co szczekaja tak jak oni. Czytam wiele for ale to jest debesciak hihihi.
"Nawiedzeni"

Czyżby to jakaś pokrzywdzona, zbanowana duszyczka ? :wink:

Dlatego właśnie staram się nie czytać komentarzy Wszechwiedzących 12 latków ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 14:17 

Bardzo dobrze, że recenzją/reklamowaniem gry zajmuje się postać ze sceny, obeznana w temacie i posiadająca praktykę w grze.
Lepsze to niż pseudo-pismacka recenzja, otyłego gramola, który poza czubkiem własnego nosa pogrywającego w Sapera innych scen nie poznał.

Karmienie ludzi marketingową papką w postacji wyrenderowanych grafik stało się standardami. Twórcy gier zrobią wszystko, aby przyciągnać uwagę. Nie jest to meritum dyskusji, ale chyba najwyższa pora, aby część społeczeństwa wirtualnych zapaleńców sztucznego świata w końcu to zrozumiało.

nie masz racji. recenzji nie pisze sie dla ludzi ktorzy gre znaja/widzieli, bo oni juz ja znaja/widzieli i maja wyrobione zdanie. nie pisze sie tez dla osob ze sceny bo one tez juz ta gre znaja/widzieli od 2 lat. wiec tez chyba maja wyrobiona opinie. recenzje pisze sie dla takich ktorzy gry nie widzieli i jej nie znaja, po to, zeby (jesli gra jest tego warta) zachecic ich do kupna i grania. w tym celu tekst powinien byc dla nich zrozumialy. nie jest zrozumialy tekst w ktorym roi sie od skrotow myslowych i pojec znanych tylko zapalencom. kapewu?

no i jak wczesniej mowilem - chcecie poczytac recenzzje pisane przez zawodowcow - poczytajcie playa :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 14:22 

Cytat:
"Nawiedzeni"

tak trzymać towarzysze,troli i gejów niw toleruje się :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 15:29 

Popieram poprzednika...

PSN id: Graqzu

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 15:51 
Moderator forum

ZooltaR napisał(a):
nie masz racji. recenzji nie pisze sie dla ludzi ktorzy gre znaja/widzieli, bo oni juz ja znaja/widzieli i maja wyrobione zdanie. nie pisze sie tez dla osob ze sceny bo one tez juz ta gre znaja/widzieli od 2 lat.

Przepraszam .. o so hosi temu Panu ? :shock: :?

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 16:53 

Zoolti. ja tam sie nie znam. nie jestem zawodowcem i nie chce tu się mądrzyć. ale. hm. Recenzent ma za zadanie napisać recenzję gry, czyli de facto swoje subiektywne zdanie wyrazić, tak? nic więcej. on nie pisze dla kogoś. on pisze o tym co zobaczył, jakie wrażenia. reszta jest dla niego milczeniem. to już wszystko zależy od tego kto to przeczyta. bo ja np czytam recenzje (bardzo często) nawet gier, które już kupiłem, grałem, podobały mi się lub nie. czyli - jakgdyby porównuję moje odczucia z odczuciami kogoś, kto ma inne podejście (powiedzmy chłodno-zawodowe ifjunołłatajmin). posumowująć - recenzje pisze się dla fanów gier komputerowych, których ciekawi opinia ludzi zajmujących sie tym zawodowo (mniej lub bardziej). łatjufink abałt?
aha. są tacy, co piszą "dla kogoś", pod daną grupę odbiorców. zwykle pracują w reklamie lub polityce. albo w innych tam. nazywa się to propaganda lub marketing ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 18:00 
Moderator forum

kriz napisał(a):
są tacy, co piszą "dla kogoś", pod daną grupę odbiorców. zwykle pracują w reklamie lub polityce. albo w innych tam. nazywa się to propaganda lub marketing ;)

Szczera prawda. Dajmy na ten przykład taki sławenty portal chip.pl, który rok temu rozpoczął recenzowanie sprzętu cyfrowej fotografii. Boże drogi jak oni wówczas lamili. Zresztą .. lamią do dzisiaj w każdej kwestii.

BTW: Zooltar, wydaje mi się, że nie zrozumiałeś mojego wywodu.
Ja tu wyraźnie rozumiem różnicę: pisać dla, pisać przez ... i po przeczytaniu Twojego re: ... spadłem z fotela (tak, bolało).

Posługując się swoim tajemnym słownikiem, z drżeniem ręki powtórzę jeszcze raz: recenzje powinny być tworzone przez ludzi, którzy mają w temacie gry minimum podstaw i wiedzy. Yacub zrobił kawał dobrej roboty. Robota wolna od sponsoringu, bezsensownej papki, wyimaginowanych myśli, rzetelny opis.

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 18:34 

Gwoli wyjaśnienia - owszem, recenzja Yacuba jest ok, nie mam jej nic do zarzucenia. jednak podzielam akurat zdanie Zooltiego, że ta recka jest nieco "napiętnowana" znajomością sceny przez autora. teraz pytanie, czy to dobrze czy źle? raczej nie, choc tak jak mowił Zooltar - dla niektórych pewne skróty myślowe mogą być słabo rozumiane. anyway to szczególiki. GJ.

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 18:56 

"Nawiedzeni"

Niestety to nie jest smieszne ale zalosne. Czlowiek ktory to napisal w kilku zdaniach przedstawil obraz tej strony jak i forum. Rozumiem ze kazdy nowy moze znalezc rozwiazanie swojego problemu jesli uzyje opcji szukaj, i nie musi sie pisac durnych postow jak otworzyc barke itp. Ale to co sie dzieje ostatnio to juz przesada. To forum powstalo chyba po to zeby umozliwic ludziom dzielenie sie swoimi spostrzezeniami z gry , powstalo chyba rowniez dlatego zeby pomoc nowym graczom rozwiazac ich problemy. A w tej chwili kazdy nowy temat w ktorym pada pytanie kwitowany jest stwierdzeniem "Trolle precz" "ale gej" "co za lama". Niektorzy mowia ze wszystko zostalo juz powiedziane i dlatego tak jest a nie inaczej. To w takim razie ja sie pytam po cholere istnieje jeszcze forum BF 1942, skoro juz nic nie mozna o tej grze powiedziec a kazdy nowy temat konczy sie tak ze wpada pare typkow ktorych nikt nigdzie na zadnym serwerze nie widzial, i zaczynaja jezdzic po delikwencie uzywajac slow zaczerpnietych z "tworczosci" starych forumowiczow. Paradoksalnie jedynym dzialem ,oprocz forum BF wietnam, w ktorym od czasu do czasu zawiaze sie jakas sensowna dyskusja jest Hyde Park. Jesli nic sie nie zmieni to moze ktos napisze nowy Przyklejony temat w dziale ogolne ktory bedzie brzmial "nie zadawaj zadnych pytan i wogole to nic nie pisz bo i tak cie kazdy zjedzie, a jakies typki co graly moze godzine w BFa przez neta zwyzywaja cie od lam."
Kazdy z nas chcialby zeby scena BFa rosla w sile ale jesli sytuacja sie nie zmieni to szanse na to sa mizerne. Skonczy sie tak ze i EA sie na nas wypnie, i ta strona przestanie byc oficjalna bo po co im strona ktora zniecheca do kupienia gry.
rozpisalem sie troche i pewnie teraz wszyscy sie na mnie rzuca, ale powiem wam szczerze ze jest mi to obojetne poprostu nie moglem juz dluzej patrzec na to co sie tu dzieje.

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 19:07 
Moderator forum

zbawca :) musisz małpować :D

http://forum.battlefield1942.pl/viewtop ... c&start=15

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 19:22 

sory nie przeczytalem tego, ale jak widac twoj post przeszedl bez odezwu mam nadzieje ze na ten ktos zwroci uwage choc w to watpie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2