Teraz jest 25 lis 2024, 22:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 52  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2005, 09:48 

cruxer666 napisał(a):
Balistyka jest i ma sie dobrze, jak napisalem wczesniej, zeby trafic biegnacego kolesia z duzej odleglosci trzeba celowac przed niego w "powietrze". Tak wiec predkosc pocisku musi byc okreslona w enginie. Zaznaczam, ze tak jest przy dobrym pingu(15-30), wiec nie jest to raczej nastepstwo lagow(chyba ze lag ofiary ma wplyw.. )

Dokladnie. Ja np. mialem "szczescie" ustrzelic helikopter :lol: . Strzelalem z duuzym wyprzedzeniem biorac pod uwage predkosc i odleglosc koptera.
Nieraz zlapalem sie na tym ze dalbym sobie cos uciac, ze goscia trafilem w glowe a tu... nic. Z bliskiej odlegosci nie ma problemu kulka i smierc.
Cos musi byc z ta balistyka bo do czego potrzebne by byly numerki na ekranie celownika (np. w odblokowanej broni). Znajduja sie one nizej niz sam krzyzyk czyli jesli bedziemy strzelac na dalsza odleglosc to powinnismy celowac nizej co zwiekszy parbole lotu pocisku. Trzeba potestowac...

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2005, 01:07 

Ja od poczatku gram snajperem i mam nadzieje ze tak pozostanie.
Dobrze mi sie nim gra, uwielbiam czaic sie w krakach na mlode dziewice uciekajace przed wrogiem :twisted: a tak na powaznie mam taki maly dreszczyk wiecie o co chodzi(jakies zboczenie zawodowe) co do realizmy zauwazyliscie ze snajper nie pije wody bo gdyby chlal to by mu sie chociaz troszenke lapa trzela :wink:

PS.Wiecie chce byc najlepszy i miec je wszystkie 152POKEmon :lol: 8)
POZDRO

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2005, 01:24 

chyba zle kminie ale wlasnie po wodce sie lapy chyba nie trzesa ;> a moze ja pilem co innego... :>

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2005, 08:40 

Ogdovsky napisał(a):
chyba zle kminie ale wlasnie po wodce sie lapy chyba nie trzesa ;> a moze ja pilem co innego... :>

Po wodce zazwyczaj lezy sie nieprzytomnym i nic sie nie trzesie :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2005, 11:22 

Ogdovsky napisał(a):

Racja :wink: ech pisalem to pozno i nie ktorze rzeczy ach.. co je bede mowil 8)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2005, 12:21 

edkopytko napisał(a):
uwielbiam czaic sie w krakach na mlode dziewice

Chyba w krokach ( czyt. kroczach )[/b]

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2005, 13:18 

mialo byc w krzakach :lol: ale z Was SPRYTKI 8)
piaslem ze to bylo wieczorem :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2005, 19:48 

nie mam pojecia jak jest z balistyką, ale dziś stwierdziłem, że sobie zagram kamperem - przeczytałem na jakimś zachodnim forum (chyba IGN) jak robić 1 shot 1 kill i chciałem sprawdzić. Wcześniej tej klasy unikałem, bo to cholernie nudno tak leżeć i się czaić, ale...

Wlazłem akurat na Sharqui Peninsula, po stronie USMC, więc wpakowałem się na ten budynek co to go wszyscy snajperzy używają (jeżeli nie używają dźwigu) i dalej testować system 1 strzał, 1 zgon. System działa, nawet taki noob jak ja natrzaskał 16 fragów zanim mnie zdjęli - a w chwili śmierci miałem jeszcze dwa magazynki w zapasie :D potem jeszcze w dwóch podejściach zliczyłem sobie spokojnie drugie tyle :)

zasada jest tak prosta, że aż się sam zdziwiłem - cierpliwość. Jak masz gościa na muszce, to czekasz, aż się zatrzyma, stanie nieruchomo choć na moment. Wtedy mierzymy prosto w berecik, nawet na maksymalnym zasięgu, można wziąć milimetr poprawki na balistykę. Trzymając głowę na muszce - odczekać 2 sekundy i dopiero wtedy nacisnąć spust. Zgon na miejscu w zasadzie w 90% przypadków. Oczywiście, to działa tylko na nieruchomych przeciwników, ale aż dziwne ilu ich jest - a to się rozglądają, a to snajpią, a to przymierzają, a to czołgają się. Aha, pociski z M24 mają sporą penetrację - zabiłem innego snajpera leżącego na kładce na dźwigu, strzelając bezpośrednio w kładkę pod nim (2 strzały) i raz udało mi się dobić już wcześniej ranionego kolesia, który chował się za deskami na placu budowy tak, że tylko pięta wystawała.

Wiem, że to banały są dla wytrawnych snajperów, ale komuś początkującemu, ewentualnie uważającemu, że snajpa to do dupy klasa, może się nieco w głowie przejaśni:) Najbardziej mi się śmiać chciało, jak pod koniec mapy 3 snajperów MEC urządzało na mnie polowania :D miny Claymore rządzą :D

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2005, 22:20 

ImRo|Keyser.Soze napisał(a):
nie mam pojecia jak jest z balistyką, ale dziś stwierdziłem, że sobie zagram kamperem - przeczytałem na jakimś zachodnim forum (chyba IGN) jak robić 1 shot 1 kill i chciałem sprawdzić. Wcześniej tej klasy unikałem, bo to cholernie nudno tak leżeć i się czaić, ale...

Wlazłem akurat na Sharqui Peninsula, po stronie USMC, więc wpakowałem się na ten budynek co to go wszyscy snajperzy używają (jeżeli nie używają dźwigu) i dalej testować system 1 strzał, 1 zgon. System działa, nawet taki noob jak ja natrzaskał 16 fragów zanim mnie zdjęli - a w chwili śmierci miałem jeszcze dwa magazynki w zapasie :D potem jeszcze w dwóch podejściach zliczyłem sobie spokojnie drugie tyle :)

zasada jest tak prosta, że aż się sam zdziwiłem - cierpliwość. Jak masz gościa na muszce, to czekasz, aż się zatrzyma, stanie nieruchomo choć na moment. Wtedy mierzymy prosto w berecik, nawet na maksymalnym zasięgu, można wziąć milimetr poprawki na balistykę. Trzymając głowę na muszce - odczekać 2 sekundy i dopiero wtedy nacisnąć spust. Zgon na miejscu w zasadzie w 90% przypadków. Oczywiście, to działa tylko na nieruchomych przeciwników, ale aż dziwne ilu ich jest - a to się rozglądają, a to snajpią, a to przymierzają, a to czołgają się. Aha, pociski z M24 mają sporą penetrację - zabiłem innego snajpera leżącego na kładce na dźwigu, strzelając bezpośrednio w kładkę pod nim (2 strzały) i raz udało mi się dobić już wcześniej ranionego kolesia, który chował się za deskami na placu budowy tak, że tylko pięta wystawała.

Wiem, że to banały są dla wytrawnych snajperów, ale komuś początkującemu, ewentualnie uważającemu, że snajpa to do dupy klasa, może się nieco w głowie przejaśni:) Najbardziej mi się śmiać chciało, jak pod koniec mapy 3 snajperów MEC urządzało na mnie polowania :D miny Claymore rządzą :D

Łał odkryłeś amerykę :D Ja nawet czasem strzelę obok ziomka, żeby ten się połoył wtedy czysty strzał na głowę.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2005, 22:21 

A mi się dziś udało zniszczyć śmigłowiec Cobra w jakby to ując nie brutalny dość niecodzienny sposób :) A więc tak gram sobie ja na Omanie jako MEC leżę sobie na dachu po lewej koło flagi z dzwigiem oczywiście odpowiednio schowany za czymś w rodzaju komina. Słyszę smigłowiec nie specjalnie się przejmując bo ciągle coś nad głową brzęczy. Ale coś dziwnie blisko zaczyna mi brzęczeć więc patrze w góre i widze wirujące łopaty więc wychyliłem się na chwilę oczywiście wcześniej odprawiłem modły do allaha coby mnie gunner nie zauważył. No i jak się tak wychyliłem to gościu jakby się za tym budynkiem chował. Więc nie wiele myśląc przeczuwając nadchodzącą kostuchę postanowiłem trochę się zabawić wyciągam berettke zrywam się na nogi i biegiem na smiglowiec strzelając w kabine po czym na nią próbowałem wskoczyć. Moje pojawienie się musiało wywołać w pilocie stan paniki albo inną niestrawność bo wykonał piękny przechył w bok po czym przygrzmocił w budynek i pojawiło się PotulnY zabija i tam xywy gunnera i pilota. Goście tylko napisali WOW :) Bardzo żałuję, że ten serv miał battlerecordera off byłaby niezła pamiątka.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 00:42 

snajper rzadzi 8)
Nawet jest taki bajer ze jak celujesz w kolesia i nastepuje cisza i slychac bicie serca .MEga klimacior :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 12:55 

wiesz, Specyfik, ja sie z kumplami nie umawiam, że się pobawimy w celowanie do siebie nawzajem :D gram normalnie, więc to dla mnie jest nowość, jak ustrzelę 30 chłopa ze snajperki, ginąc 4 razy - jakbym sobie na jednej mapie zrobił prawie 800 punktów jak ty to też bym na wszystkich patrzył z góry :D a te 153 killsy jednym ciągiem to supportem zrobiłeś ? jak daleko się chłopaki ustawiali do odstrzelenia? powiedz, czy da radę jedną serią ściągnąć 20 nieruchomych, stojących o 20 metrów od ciebie celów? :D hehe, uwielbiam co te staty robią z ludźmi - od razu widać kto jest kto :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 13:50 

Nie. Poprostu podchodzili pokoleji i atrzeli w lufe. Każdy dostawął w łeb a ja po 5 zł od łepka :P

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 14:10 

Specyfik - o, widze sobie staty na mniej kontrowersyjne zmieniles w sigu:D no, ale spoko, taki __Kowal__ z PRGK już sobie nie zmieni i każdy sobie może luknąć, jak to zrobił 500 kilsów w jednym ciągu oraz po 1000 punktów na mapie, ewentualnie prawie 6000 commander score w 8 godzin :D aż się boję pomyśleć jak statsiła cała drużyna, skoro commander tyle dostawał :D powiedz Specyfik, jak to się odbywało, bo strasznie ciekaw jestem jaki Polacy wymyślili sposób na nabijanie statów - może chociaż jakiś nowy :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 14:12 

A masz może GG ? A co do Kowala to on nie jest w PRGK-42, tylko PRGK-BF2, dlatego się za niego nie wypowiadam.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 52  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2