Barten napisał(a):
Wiele gier własnie przez procesor stały się do bani przez skoki.
Nie dam za wygraną, ale obniże nieco konfigurację.
Proponuje zmianę procesora na Athlona 64 3.5 ghz i kartę graficzną 6800GT
Gigabyte 256mb.
Reszta pozostaje bez zmian. Czy przy tej karcie, mogę zachwycać się płynną grą na wsio high?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Stary, nie żartuj. Podaj mi choć jeden tytuł gry która pójdzie płynnie na A3800+ i dobrej karcie graficznej, a będzie się "haczyć" na A3000+ i takiej samej karcie gr ? To nie są czasy 3Dfx'a i akceleratorów graficznych Voodoo.
Barten napisał(a):
Myślę że procesor bądź co bądź przyda się najbardziej. Co do kości ram
Musi działać- bo działa:)
2x512mb Kingston CL3 jakoś tak
i na ''drugie miejsce''
Jedna kość Kingstona
Hmmmm, cóż na medium? No to nie najlepiej...
Wolałbym wszystko na high przy rozdziałce 1280, myślę że procek i ram utrzymają to w ok. 40-50 fps?
Z tego co napisałeś jasno wynika, że masz słabą znajomość tematu. To KARTA GRAFICZNA w głównej mierze odpowiada za płynność (ilość fps) wyświetlanego obrazu w grach. Oczywiści procesor i pamięć też jest ważna (szczególnie w BF2 2GB), ale przy tym samym zestawie, kupując procesor za 500 zł, czy za 1500zł nie odczujesz żadnej różnicy. Natomiast różnica w płynności grania, między kartą grafiki za 500 i 1500 będzie BARDZO DUŻA. Dodatkowo takiego A3000+ można za dwa, trzy lata (bez dużych strat finansowych), wymienić na np. X2 4600+
Barten napisał(a):
Wiele gier własnie przez procesor stały się do bani przez skoki.
Nie dam za wygraną, ale obniże nieco konfigurację.
Proponuje zmianę procesora na Athlona 64 3.5 ghz i kartę graficzną 6800GT
Gigabyte 256mb.
Reszta pozostaje bez zmian. Czy przy tej karcie, mogę zachwycać się płynną grą na wsio high?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Nooo, wiec jednak nie masz takich dużych ograniczeń finansowych, skoro z GeForce 6600 gładko przeskoczyłeś na 6800GT
Zmień 3500 na 3000 i zamiast 6800GT bierz 7800GT.
We wszystkich testach i grach taka konfiguracja będzie miała lepsze osiągi.
Zrasztą zrobisz jak zechcesz, to twoje pieniądze...