Barten napisał(a):
Wiele gier własnie przez procesor stały się do bani przez skoki.
Nie dam za wygraną, ale obniże nieco konfigurację.
Proponuje zmianę procesora na Athlona 64 3.5 ghz i kartę graficzną 6800GT
Gigabyte 256mb.
Reszta pozostaje bez zmian. Czy przy tej karcie, mogę zachwycać się płynną grą na wsio high?
Stary, nie żartuj. Podaj mi choć jeden tytuł gry która pójdzie płynnie na A3800+ i dobrej karcie graficznej, a będzie się "haczyć" na A3000+ i takiej samej karcie gr ? To nie są czasy 3Dfx'a i akceleratorów graficznych Voodoo.
Barten napisał(a):
Myślę że procesor bądź co bądź przyda się najbardziej. Co do kości ram
Musi działać- bo działa:)
2x512mb Kingston CL3 jakoś tak
i na ''drugie miejsce''
Jedna kość Kingstona
Hmmmm, cóż na medium? No to nie najlepiej...
Wolałbym wszystko na high przy rozdziałce 1280, myślę że procek i ram utrzymają to w ok. 40-50 fps?
Z tego co napisałeś jasno wynika, że masz słabą znajomość tematu. To KARTA GRAFICZNA w głównej mierze odpowiada za płynność (ilość fps) wyświetlanego obrazu w grach. Oczywiści procesor i pamięć też jest ważna (szczególnie w BF2 2GB), ale przy tym samym zestawie, kupując procesor za 500 zł, czy za 1500zł nie odczujesz żadnej różnicy. Natomiast różnica w płynności grania, między kartą grafiki za 500 i 1500 będzie BARDZO DUŻA. Dodatkowo takiego A3000+ można za dwa, trzy lata (bez dużych strat finansowych), wymienić na np. X2 4600+
Barten napisał(a):
Wiele gier własnie przez procesor stały się do bani przez skoki.
Nie dam za wygraną, ale obniże nieco konfigurację.
Proponuje zmianę procesora na Athlona 64 3.5 ghz i kartę graficzną 6800GT
Gigabyte 256mb.
Reszta pozostaje bez zmian. Czy przy tej karcie, mogę zachwycać się płynną grą na wsio high?
Nooo, wiec jednak nie masz takich dużych ograniczeń finansowych, skoro z GeForce 6600 gładko przeskoczyłeś na 6800GT
Zmień 3500 na 3000 i zamiast 6800GT bierz 7800GT.
We wszystkich testach i grach taka konfiguracja będzie miała lepsze osiągi.
Zrasztą zrobisz jak zechcesz, to twoje pieniądze...