Teraz jest 25 lis 2024, 23:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Jak ważny dla Ciebie jest system rankingowy w BF2?
Jaki system? 16%  16%  [ 30 ]
Zaglądam tam od czasu do czasu. Nie zależy mi. 32%  32%  [ 59 ]
Co jakis czas sprawdzam swoje statystyki. Lubie dostawać odznaczenia i unlocki. 38%  38%  [ 69 ]
Uważam, że to bardzo ważny element gry. Bez niego straciłaby sens. 14%  14%  [ 25 ]
Liczba głosów : 183
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 10:18 

pasqdnick napisał(a):
A spróbowałbyś napisać że statsy i unlocki są ok. Zaraz mister Ubi z resztą ekipy by na ciebie wskoczyli. To ja dziekuję bardzo. Wolałbym już nic nie napisać.
Statsy jest to sposób EA na nabijanie sobie kabzy - serwery rankingowe. Radzę się przyzwyczaiać bo inne firmy nie sa głupie i zaręczam że gry które będą wychodzić w przyszłym roku, za dwa lata, w większości będą miały jakiś system rankingowy.

Statsy i unlocki są O.K. !

Z tego co pamietam to do BF Vietnam istniał nawet nieoficjalny serwis ze statystykami stworzony przez zapaleńców.
EA poszło tym tropem i stworzyło swój system.

Nie wiem co złego jest w "nabijaniu sobie kabzy" przez EA, przecież podstawą prowadzenia biznesu jest GENEROWANIE ZYSKU.

System statystyk i unlocków działa na zasadzie kija (inni są lepsi od Ciebie) i marchewki (dostaniesz nowe zabawki i może ich dogonisz).

Część z Was prezentuje postawę "pro mastaha" którego nie interesuje statystyka, a z drugiej strony (paradoksalnie ?) zacięcie walczy o pozycję w statystyce zespolowej CB.

Nie zapominajcie panowie że ta gra NIE została stworzona dla Was profesjonałów tylko dla całej rzeszy przeciętnych zjadaczy chleba.
Według mnie potrzeba rywalizacji bardzo głęboko siedzi w każdym facecie i stąd tak wielki rynkowy sukces systemu rankingowego EA i gry BF2.

Nieustające wyrazy szacunku dla mcmt :P

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 11:05 

jason.paury napisał(a):
Adag10[PL] napisał(a):
A co do unlocków: jak sobie myślicie jaki jest ich sens bytu? A otóż taki, aby z nich korzystac! Nie rozumiem dlaczego, gdy widzę ludzi, ktorzy ginąc od unlocków wyzywają gościa który ich zabił od lamerów. Przecież po tą są unlocki: żeby z nich korzystac i nimi fragowac. A goście, którzy tak giną, widzą w unlockach głupi pretekst dla którego zginęli, a prawda jest taka, że w danym pojedynku okazali się gorsi. Jeśli chodzi o te unlocki, to dośc regularnie użyam M95 grając sniperem, a reszta klas to tylko podstawki, rzadko używam odblokowanych unloków(chyba, że chce się pobawic, to biore shotguna AT :twisted: ), ale ja, gdy mnie zabije ktoś z np. G3 to nie jadę po nim na czacie głownym...

Ale żeś walnął - jak łysy warkoczem o kant kuli do bilarda... Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy M16A2, G3 i F2000 albo M4, G36C i SCAR-L, to... jesteś największą lamą, jaką do tej pory widziałem :lol: Teraz, kiedy już przeturlałem się ze śmiechu po pokoju, to przytoczę słowa kolegi z klanu, podczas gry na ffa: "... o, podniosłem G3... (po minucie) kurde, ten karabin zabija za mnie" :wink:

A czy ja powiedizałem, że nie widzę różnicy? Poprostu powieidzałęm, że jak ktoś chce to se może grac na unlockach, ale nie powinno się go za to karcic. A rózinca, owszem jest, ale gdy ktoś dobrze gra M4(a grałem z takim ktosiem, wiec wiem co mówie) to bez problemu pojedzie goscia z G3, który owszem też jest super karabinem, ale w wcale nie zabija sam ;).

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 11:10 
Zbanowany

moim zdaniem statsy sa wazne i jaka satysfakcja jak odblokujesz sobie nowego unlocka lub dostaniesz nowa range :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 11:12 

staty to "żenua" powinna byc tylko tabelka (ktora wyswietla sie po nacisnieciu TAB) i to wszystko.
a ten kto twierdzi ze unlocki nie są złe ze to ta sama broń co podstawowa to widocznie za krótko gra

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 11:23 

Ogólnie ranking byłby dobry, ale taki który by liczył statystyki z klanówek, gdyż za przeproszeniem, ale taki ranking na FFA to ja moge sobie na papier toaletowy przedrukować.

Co do unlocków to mogły by być bardziej zbalansowane i od początku dostępne.

Ps Ubi jak M16A2 i G36E to tosamo to moze niedługo powiesz że claymory i c4 to prawie tosamo ...

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 11:25 
Redaktor Battlefield.pl

Nigdy nie zrozumiem oco wam chodzi z tymi unlokami co dostajecie w ryj z np. PKMa 6 razy pod rząd na Karkandzie i to wystarczy żeby tak twierdzić? To poco są te unloki?

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 11:29 

Cytuj:
Część z Was prezentuje postawę "pro mastaha" którego nie interesuje statystyka, a z drugiej strony (paradoksalnie ?) zacięcie walczy o pozycję w statystyce zespolowej CB.

Ale to 2 zupelnie inne rzeczy. Klany walcza o to "wygrana/przegrana" a nie o statsy. Na FFA nikt nie przejmuje sie wygrana druzyny tylko wlasnymi statystykami. Kiepski argument wybrales...

Ranking i statystyki gracza jako takie to pikus. ABR wprowadza je takze do modow a i w poprzednich BFach byly tego typu systemy. Mimo to gracze modow jakos nie przyjmuja "nie ma rankingu, eee" skoro wiec sa statystyki i ranking a nie ma medali i unlockow to zapewne one sa najwazniejszym elementem calego tego systemu.

Teraz zastanowmy sie. Dlaczego wybiera sie gre gdzie mozna bez problemow odblokowac bronie(bo wymogi punktowe spadly na leb na szyje) zamiast takiej gdzie po prostu oferuje sie wiecej broni itp atrakcji.

Co do mega sukcesu BF2, ktory to niby zawdziecza odznakom(bull shit) pamietajmy, ze spory % graczy zapowiada zmiane platformy na ET:QW i Armed Assault(o ile wiel takich systemow tam BRAK) a na listach popularnosci wciaz kroluja Quake, Unreal, Counter-Strike

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 11:34 

a ja miałem taki moment na początku mojej przygody z BF2 że sporo przyjemności i satysfakcji dawało mi zdobywanie baretek (niestety 100h wymagane na złoto i obniżanie progów w kolejnych patchach ukruciło ten rodzaj zabawy)

owszem - bada dzieci zaśmiecająca forum i czat pytaniami o punkty i unlocki jest denerwująca - tyle że to jest kwestia powagi i inteligencji danego gracza - jakby niebyło statystyk to napewno pieprzyłby na inny temat

a co jak co ale to nie system rankingowy ciągnie ludzi do BF'a - dziecko idące z tatusiem do empiku po grę nie kupuje BF2 dlatego że gdzieś na pudełku jest napisane "system rankingowy" - ono go poprostu kupuje i już
gdyby EA zrezygnowało z punkcików to ilość dzieciaków pieprzących trzy po trzy była by dokładnie taka sama

sam ranking i unlocki jest marchewką dla graczy która ich skłania do większej rywalizacji (grania więcej) i daje pretekst tym którzy niewiedzą po co grają - a sprowadza się to ogólnie do wiekszego zapotrzebowania na servery rankingowe które to z koleji są... płatne

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 11:38 
Redaktor Battlefield.pl

Tia 65% graczy nie wie o istnieniu i/lub nie interesuje się statsami :shock: Pewnie tacy pr0 jesteście to niepotrzebne wam :roll:

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 11:42 

Lailonn napisał(a):

Ale to 2 zupelnie inne rzeczy. Klany walcza o to "wygrana/przegrana" a nie o statsy. Na FFA nikt nie przejmuje sie wygrana druzyny tylko wlasnymi statystykami. Kiepski argument wybrales...

Proporcję wygranych meczy do przegranych i aktualną pozycję na liście najlepszych nazwałbym jednak statystyką vel. "statsy".
Tak więc ujęcie statystyczne rozszerzamy z pojedyńczego gracza na cały Team.
Nadal jest to więc walka o pozycję w jakimś ogólnym zestawieniu tyle tylko że ono nie klasyfikuje jednostek tylko zespoły.

Nadal uważam że argument jest całkiem dobry

Kolec napisał(a):
sam ranking i unlocki jest marchewką dla graczy która ich skłania do większej rywalizacji (grania więcej) i daje pretekst tym którzy niewiedzą po co grają - a sprowadza się to ogólnie do wiekszego zapotrzebowania na servery rankingowe które to z koleji są... płatne

I TO DZIAŁA !
Dlaczego nie zagospodarować tej niszy rynkowej i nie generować dodatkowego zysku ???

Ostatnio edytowano 25 sie 2006, 11:45 przez jaamsma, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 11:45 

Nie bo jak na FFA wszyscy zaczna walczyc o wygrana zespolu nie przejmuajc sie wlasnymi statsami jak na klanowkach to gra bedzie o niebo przyjemniejsza-gwarantuje ci.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 11:47 

Lailonn napisał(a):
Nie bo jak na FFA wszyscy zaczna walczyc o wygrana zespolu nie przejmuajc sie wlasnymi statsami jak na klanowkach to gra bedzie o niebo przyjemniejsza-gwarantuje ci.

Odwracasz kota ogonem.
To że przyjemność z gry jest większa nie podlega dyskusji.
Twierdziłeś że "poważnym" graczom nie zależy na statystykach.
Według mnie zależy Wam i to bardzo, tyle że te statystyki maja szersze ujęcie.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 11:52 

Tak to mozesz bez przerwy pisac zaslaniajac sie ligami i turniejami. Wedlug tego caly swiat to statsiarskie nasienie bo gdzie nie spojrzysz ktos chce wiecej zarabiac itd. Statystyki tyle, ze w szerszym ujeciu...ale to zupelne mijanie sie z prawda i nadinterpretacja ;]

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 12:02 

Lailonn napisał(a):
Tak to mozesz bez przerwy pisac zaslaniajac sie ligami i turniejami. Wedlug tego caly swiat to statsiarskie nasienie bo gdzie nie spojrzysz ktos chce wiecej zarabiac itd. Statystyki tyle, ze w szerszym ujeciu...ale to zupelne mijanie sie z prawda i nadinterpretacja ;]

Mijanie się z prawdą ??
Jak nazwiesz dynamiczne zestawienie grup zawodników według ich osiągnięć z uwzględnieniem punktowych wyników poszczególnych starć ??
Ja bym to nazwał statystyką

Nadinterpretacja - to już jest kwestia czysto subiektywnego podejścia do tematu

"Money makes the world go run..." - co złego w tym że każdy chce więcej zarabiać ?
Gdy zaczynasz/zaczniesz samodzielnie utrzymywać rodzinę to spojrzysz na "diabelską mamonę" troszkę bardziej sprzyjająco.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 12:11 

Nie rozrozniasz rywalizacji druzynowej od slepego ubiegania sie za statsami(na FFA nie ma taktyki) to nic nie poradze.

A z kasa to znow nadinterpretacja. Mialem na mysli to ze kazdy wszedzie i bez przerwy chce poprawic swoja sytuacje czy to materialna czy to uczuciowa itd itd. Wedlug twojego myslenia cala ludzkosc jest jednym wielkim statsem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2