Teraz jest 27 lis 2024, 16:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 sie 2008, 21:47 

Zachęcam do uczestniczenia w beta-testach gry Command & Conquer: Red Alert 3.

Wystarczy się zarejestrować, otrzymać key, poczekać 20 minut na download i... możemy się cieszyć darmową rozgrywką multiplayer.

Aktualnie ściągam, później zdam relację i podrzucę parę screenów (jeśli NDA na to pozwala).

http://www.fileplanet.com/promotions/redalert3/

PS: Warto ściągnąć też patcha do bety, który waży prawie 900 MB - http://www.ea.com/redalert/beta.jsp

PostNapisane: 22 sie 2008, 22:23 

ja żeby dostać klucz musiałem kupić Gniew Kane`a, no cóż taka polityka EA mam nadzieję że w przypadku "open" bety Warhammera Online zrobią podobnie (póki co tylko dla tych co zamówią pre-paida ze sklepów w USA).

Wracając do RA3, dla mnie - lipa :| W ogóle nie ma tego czegoś co mają poprzednie C&C a zwłaszcza RA2. W RA2 jednostki były już trochę dziwaczne ale za bardzo mi to nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie budowały super klimacik. W RA3 cóż, cukierkowate Apocalypse Tank mnie nie kręcą, a Tania czy Natasha giną dość często. Dla mnie jedyną godną uwagi strategią tego roku jest EndWar, niestety na PC dopiero w 09 :| A EA już myśli nad następnym C&C: Generals (w sumie całkiem niezły był).

PostNapisane: 22 sie 2008, 23:32 

Generals niezły!? A kysz, a kysz! Chłam i szmira jakich mało - beznadziejny balans gry (zwłaszcza w wersji 1.0 - potem z tego co pamiętam było nie lepiej), nie był to ani C&C ani też zwykły RTS, wiele bugów i ogólnie gra odrzucała bardziej niż zachęcała do grania. Pamiętam szok jak zagrałem w niego pierwszy raz, wyłączyłem od razu i musiałem sprawdzać parokrotnie czy C&C w przypadku tego "cuda" oznacza Command and Conquer. Poprzednie gry nie były bezbłędne, ale aż łezka w oku się kręci jak się zasiądzie przy starusieńkim C&C, C&C:RA, C&C:TS czy też C&C:RA 2 (Notabene chyba najmniej udany z 4 powyższych tytułów, mimo to ciągle świetna :]) *ADNOTACJA* - Zaś co do C&C Generals to przenigdy chyba nie wrócę
Howgh!

PostNapisane: 23 sie 2008, 03:14 

$towarzysz$ napisał(a):
ja żeby dostać klucz musiałem kupić Gniew Kane`a, no cóż taka polityka EA mam nadzieję że w przypadku "open" bety Warhammera Online zrobią podobnie (póki co tylko dla tych co zamówią pre-paida ze sklepów w USA).

Cieszy Cię polityka EA? powodzenia, EA to największe pazery na świecie, przez nich WAR będzie wygladał tak, że będą gracze równi i równiejsi, w zależności od tego czy wykupisz, pre order, może jakiś bonusik, może w przyszłości wyższy abonament ;) (nie zdziwiłbym się w ogole). Parodia..

PSN id: Graqzu

PostNapisane: 23 sie 2008, 10:08 

$towarzysz$ napisał(a):
A EA już myśli nad następnym C&C: Generals (w sumie całkiem niezły był).
Przeciez juz sie robi RA2... Czy tylko ja to widze, ze RA2 to po prostu Generals z nowymi jednostkami i mapami?

PostNapisane: 23 sie 2008, 16:21 

RedStar napisał(a):
$towarzysz$ napisał(a):
Przeciez juz sie robi RA2... Czy tylko ja to widze, ze RA2 to po prostu Generals z nowymi jednostkami i mapami?

chyba coś ci się pomieszało, a RA3 jedzie na tym samym silniku co C&C3: Tiberium Wars (dla mnie świetna gra, w ogóle wole bardziej uniwersum Tiberium :wink: )

Cytuj:
Cieszy Cię polityka EA? powodzenia, EA to największe pazery na świecie, przez nich WAR będzie wygladał tak, że będą gracze równi i równiejsi, w zależności od tego czy wykupisz, pre order, może jakiś bonusik, może w przyszłości wyższy abonament ;) (nie zdziwiłbym się w ogole). Parodia..

czy ja coś takiego napisałem ? Chodziło mi o to że po wypuszczeniu tej "open" bety WARa prawdopodobnie będzie można zapisać się na fileplanet tym samym robiąc w balona tych którzy zamówili pre-ordery tylko po to by dostać klucz do tej bety (tak jak w przypadku RA3). I szczerze mam taką nadzieję bo coraz mniej WoW mi się podoba. Jeśli chodzi o te pierdółki w EK to są to po prostu bajery które na dłuższą mete do niczego się nie przydadzą. Więcej "główek" do wyboru, kilka dodatkowych questów za które dostaniemy jakieś tam gówienka itp. Każda EK MMO ma takie gadżety które można sobie wsadzić głęboko w cztery litery. Ja tam EK kupiłbym dla samych figurek i pudełka ;) (ale 210PLN, hmm przesada).
Jednak jednego po EA możemy spodziewać się na pewno - dodatków (niby po co wycieli tyle gry ?)

PostNapisane: 23 sie 2008, 19:42 

To zwracam honor, pomyliłem się. Nienawidzę EA i za rzeczy które oni czynią. Czekałem bardzo długo na force unleashed i wyszedł z tego kmiot. Dlatego nie nastawiam się też na Red Alerta. Co do dodatków, mogliby po prostu umieścić niektóre extrasy w postaci darmowy uaktualnień (jak Blizz, patrz Sunwell), a wiadomo, że przy EA za każdą duperelkę będzie trzeba płacić.

P.S Oby przez to nie spieprzyli potencjalnego hitu..

PostNapisane: 24 sie 2008, 19:09 

Westbam napisał(a):
To zwracam honor, pomyliłem się. Nienawidzę EA i za rzeczy które oni czynią. Czekałem bardzo długo na force unleashed i wyszedł z tego kmiot. Dlatego nie nastawiam się też na Red Alerta. Co do dodatków, mogliby po prostu umieścić niektóre extrasy w postaci darmowy uaktualnień (jak Blizz, patrz Sunwell), a wiadomo, że przy EA za każdą duperelkę będzie trzeba płacić.

P.S Oby przez to nie spieprzyli potencjalnego hitu..

hehe spokojnie żadnego za bardzo mnie tym nie uraziłeś :lol: Chyba wszystkim nie za bardzo podoba się polityka EA, ale jedno przyznać trzeba. Bez EA świat elektronicznej rozrywki nie wyglądał by tak jak teraz (niekoniecznie lepiej :wink: ). Choć EA jest korporacją i stawiaja na zalewanie rynku grami to trzeba przyznać że większość tych gier jest świetna i wywierała ogromny wpływ na to w co dziś gramy. Medal of Honor, Battlefield, NFS i wiele wiele innych. Choć może ostatnio nie najlepiej dzieje się z tymi trzema seriami które wymieniłem to chyba każdy przyzna że grał kiedyś w te gry i naprawdę mu się to podobało.
A jeśli chodzi o Blizza to oni w zasadzie nic nie muszą już robić, kasa sama napływa z WoWa ;) Teraz w robią gry bez żadnego pośpiechu, dla fanów i to im się chwali.

PostNapisane: 25 sie 2008, 13:35 

tak w ogóle, jeszcze offtopne - patrzyłem na file planet, by zagrać w bete WAR-a trzeba zakupić pre-order :P pwned

PostNapisane: 25 sie 2008, 16:53 

Westbam napisał(a):
tak w ogóle, jeszcze offtopne - patrzyłem na file planet, by zagrać w bete WAR-a trzeba zakupić pre-order :P pwned

kwestia czasu, na początku przed premierą dodatku do C&C3: Gniew Kane`a mówiło się że w bete RA3 zagrają tylko ci co kupią ten dodatek ponieważ w środku znajdował się klucz. Jak się okazało pierwsi w bete zagrali subscribers fp (posiadacze płatnych kont), teraz klucze rozdają na darmo -_-. Myślę że podobnie będzie z WARem, teraz EA chce sobie zapewnić mocny start jeśli chodzi o sprzedane egzemplarze (co dla przeciętnego gracza przekłada się na jakość gry) a na 7 września zaczną udostępniać klucze za free :P

Dobra załóżmy oddzielny temat dla WARa bo to już totalny offtop jest :P

PostNapisane: 27 sie 2008, 18:08 

RA3 jedzie na zmodyfikowanym silniku Generalsów(gdzieś wyczytałem) a wygląda jak Tibierium Wars.
Ja sam myślę, że troche za wcześnie betę otworzyli i sporo osób się zrazi do gry.

PostNapisane: 27 sie 2008, 21:36 

$towarzysz$ napisał(a):
RedStar napisał(a):
$towarzysz$ napisał(a):

chyba coś ci się pomieszało, a RA3 jedzie na tym samym silniku co C&C3: Tiberium Wars
Ale kogo w ogole obchodzi na jakim silniku to jest zrobione? Z kazdego filmiku czy screena widac, ze gra jest identyczna jak Generals. Morskie fale, sposób budowania itd. Pozamieniali jednostki, budowle na nowe, 'red alertowe' modele i takiego kotleta ludziom zaserwuja.

PostNapisane: 20 wrz 2008, 02:26 

Jest już po beta testach , jeśli tak to jakie są opinie dotyczące C&C.
Czy jest to klon generals'a ?.. i co najważniejsze kiedy przewidziana jest premiera w Polsce.

Wiem ze wyskoczyłem z tym pytaniem jak "Filip z konopi" ale chciałbym to wiedzieć z pierwszej ręki , no chyba ze nikt nie uczestniczył w beta testach?
[ja przegapiłem :oops:]

Edit:
Dzięki za wypowiedź!
Mój zapał do RA3 zmalał , miało to być coś w stylu C&C Generals ale wyszła gra z "plastikowymi" zabawkami.

Ostatnio edytowano 4 paź 2008, 15:47 przez Danexis, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23 wrz 2008, 10:14 

Pograłem trochę w tą BETĘ. Powiem tylko tyle, że na razie jest to totalna poraża (według mnie). Beznadziejna grafika, beznadziejny wygląd jednostek (co to jest kolorowanka?) i do tego te archaiczne sterowanie (oczywiście można pokombinować w opcjach, ale nie pomaga za dużo). Do tego kod gry jest beznadziejnie zoptymalizowany (gra czasami potrafi się przyciąć - wiem, wiem BETA). Do tego są wykorzystane po macoszemu pomysły z innych gier np. doktryny z Company of Heroes. A ta grywalność - praktycznie zerowa, człowiek się totalnie gubi w gąszczu niepotrzebnych jednostek. Jedyną rzeczą na plus mogę określić dodanie umiejętność dla jednostek, np. dopałka do prędkości dla sterowców ruskich. Niestety w moim przekonaniu dużo lepszym od tego "czegoś" był Red Alert 2. Jednym słowem "kupa" i totalny zawód. Na razie radzę omijać z daleka - oczywiście BETĘ. :D

Strefa czasowa: UTC + 2