Teraz jest 28 lis 2024, 10:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 467 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 32  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy patch
PostNapisane: 29 kwi 2010, 10:33 

Dziwne wydaje się to, że na każdym bliskim dystansie, z tego co obliczyłem M16 powinien być lepszy. Jednak w moim odczuciu 2 pociski po 20 damage AKABANA zadają więcej obrażeń niż 3 po 14.3 M16 :shock: .

PostNapisane: 29 kwi 2010, 13:08 

A zauważył ktoś, że trzeba trafić co najmniej dwoma pociskami z An-94 w głowę, by zaliczyć fraga? Za jednym kliknięciem, załóżmy, że w głowę trafi jeden pocisk, a drugi gdzieś obok, i dopiero za drugim (kliknięciem) przeciwnik pada. Świadczy to, że ma za małe obrażenia, by powalać jednym strzałem w głowę? Trochę dziwne.

Ostatnio edytowano 29 kwi 2010, 13:11 przez Konr_EMG, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 kwi 2010, 13:38 

capri napisał(a):
nie chodzi kolego o klase recon i jej bycie lub nie, ale o jej ilosc, szczegolnie przykre w rush'u, gdy w druzynie atakujacej masz ~8 wookie. kapiszi?

Szczególnie przykre to jest w każdy prawie trybie.W np. tdm urocze jest jak siedzi ci takich 2-3 w teamie leśnych ludzi każdy po 2-3 fragi które zdobyli granatem/c4/mortara bo oczywiście wszyscy mają te snajperki dla ozdoby.Jak się samemu nie zrobi ze 30 fragów nie ma szans na wygraną.Aha i później wszyscy 3 napiszą gg bo się ucieszyli ze wygrali : DD

W sumie jak się człowiek przyjrzy to w prawie każdym trybie tak to wygląda.
Ale na szczęście coraz mniej widzę takich sytuacji (pewnie dlatego ze coraz mniej gram/zmieniam team od razu jak coś takiego zobaczę ;p) bo ludzie uczą się grać normalnymi klasami : spamować CG,szarżować z m60,ewentualnie spędzić całą grę na Arice na dachu z glem xD.
Cóż poradzić,styl beznadziejny ale przynajmniej jakieś punkty mają/obronili mcoma etc..

[Yossarian] napisał(a):
lub przelknijcie to, ze istnieje ona w tej grze jako jej czesc,

Ja tam przełknąłem.Pewnie byłbym smutny bez nich bo nie było by kogo gnębić z kosą.

Ehh lipny ten bc2.Jedyne co fajne w nim to te rozpadające ściany.Reszta to żal.pl. Ideałem byłby bf2 bez bugów... .

PostNapisane: 29 kwi 2010, 17:01 
Zbanowany

mnie tez byloby smutno bez 'snajperow' latwych do zadzgania lub szturmowcow-pro patrzacych w jedna strone, gra jest wielopoziomowa, i to jest piekne<-paCZ jaki jest, kazdy widzi... sa plusy i minusy<-poczekajmy na nastepny /r8?/, tak jak czekam kiedy te mapy stana sie pelne a nie takie waskie koryta z zakretami...
Ja w kazdym razie przymierzam sie do opisania wnioskow z gry i przekazania ich ea/dice.
np nozyk<-i faceci ktorych nie da sie zadzgac :roll: , dziwne hitboxy: 3 razy gostek dostal m95 tylko przyklekal->krew bryzgnela /za kazdym razem/a on nic, 4 strzal pudlo, 5 go ubil<-odleglosc 174m... itp itd :stupid:
<-poczuje sie lepiej jesli doloze do formowania lepszej gry swoja cegielke, bo na forum, mozemy praktycznie jedynie ponarzekac, wymienic sie spostrzezeniami lub pobluzgac troche :omg:

PostNapisane: 29 kwi 2010, 17:04 

Konr_EMG napisał(a):
A zauważył ktoś, że trzeba trafić co najmniej dwoma pociskami z An-94 w głowę, by zaliczyć fraga? Za jednym kliknięciem, załóżmy, że w głowę trafi jeden pocisk, a drugi gdzieś obok, i dopiero za drugim (kliknięciem) przeciwnik pada. Świadczy to, że ma za małe obrażenia, by powalać jednym strzałem w głowę? Trochę dziwne.

Jednym strzałem w głowę zabijają tylko snajperki bolt-action i shotguny (może jeszcze ten bydlacki rewolwer, nie grałem nim to nie wiem). Żadna broń automatyczna nie ma w tej grze takiej mocy. AN ze wszystkich ma chyba najwyższe obrażenia na chwilę obecną.

PostNapisane: 29 kwi 2010, 17:09 

Konr_EMG napisał(a):

Mi też się wydaje, że AN pogorszyli trochę po patchu jednak to samo tyczy się też m16. Jednak m16 łatwiej heady wchodzą(tak jakby automatycznie);). AUG jest teraz nawet dobry(imo lepszy od m416;).

PostNapisane: 29 kwi 2010, 18:21 

Tia, AUG też jakiś fajniusi się zrobił. Te zmiany w broniach, to może celowe żebyśmy gwiazdki w najlepszych nieużywanych broniach zdobywali. ; D

PostNapisane: 29 kwi 2010, 19:50 

Witam wszystkich.

Mnie się nowy patch podoba bo:
- poprawiono wyszukiwarkę,
- dodano zapamiętywanie ustawień broni między sesjami,
- urealniono użycie noża (wreszcie jest szansa zastrzelić nożownika zanim ten dobiegnie do ciebie),
- zwiększono szybkość Darta (wreszcie śmigłowce, te dobrze pilotowane, przestały być bezkarne w stosunku do piechoty),
- osłabiono Carl Gustawa (wreszcie nie jest to podstawowa broń przeciw piechocie)
- jakby mniej cheaterów (czyżby cheaty po patchu przestały działać?), bo nagle niespodziewanie moje K/D wzrosło.
- zmiany w balansie broni nie przeszkadzają. Jedne straciły inne zyskały - trzeba się przestawić/na nowo przyzwyczaić,
- wreszcie widzę przez szybę stacjonarnego KMu.
- spadku FPSów nie zauważyłem.

Do zobaczenia na polu bitwy....

PostNapisane: 29 kwi 2010, 19:59 

Ej, ziutki... Wiecie coś na temat tych specact kit'ów?! o.O
Ktoś tu na forum juz o tym napomknął, ale myślałem, że to bujdy, ale teraz patrzę na bfbcs i widzę 4 nowe odznaki i 8 pinów.

PostNapisane: 29 kwi 2010, 21:32 

Dusty [PL] napisał(a):
- urealniono użycie noża (wreszcie jest szansa zastrzelić nożownika zanim ten dobiegnie do ciebie),

Tak urealniono ze nieraz kolesi po kilka razy można dźgać w plecy i nic.

Dusty [PL] napisał(a):
- zwiększono szybkość Darta (wreszcie śmigłowce, te dobrze pilotowane, przestały być bezkarne w stosunku do piechoty),

Wreszcie śmigłowce sobie można w ogóle odpuścić bo i tak po starcia ma się darta na paszczę i koniec latania.

Dusty [PL] napisał(a):
- jakby mniej cheaterów (czyżby cheaty po patchu przestały działać?), bo nagle niespodziewanie moje K/D wzrosło.

Ha haha ha.....

PostNapisane: 29 kwi 2010, 23:27 

kukasek napisał(a):
Konr_EMG napisał(a):

Jednym strzałem w głowę zabijają tylko snajperki bolt-action i shotguny (może jeszcze ten bydlacki rewolwer, nie grałem nim to nie wiem). Żadna broń automatyczna nie ma w tej grze takiej mocy. AN ze wszystkich ma chyba najwyższe obrażenia na chwilę obecną.

W Bf 2 padało się po jednym strzale w głowę z broni, które mają damage większy niż 25, a jest to większość, dlatego zdziwiła mnie ta różnica w Bad Company.

PostNapisane: 30 kwi 2010, 01:10 

Kilka osób wspominało o jakiś zwiechach przy wchodzeniu do gry. Sprawdziłem stery 10.4 i 10.4a dla radków i pojawiły się u mnie takie atrakcje właśnie przy 10.4a Mam 4850 i chciałem sprawdzić to rzekomo lepsze wgrywanie map. Teraz już - chyba - wiadomo dlaczego finalna wersja naprawia tylko błąd z radkami 5xxxx

PostNapisane: 30 kwi 2010, 08:45 

Fulgrim7 napisał(a):
Dusty [PL] napisał(a):

Po patchu ginąłem wielokrotnie po jednym ciosie w plecy. Podobnie jak nie masz pretensji o to, że karabin szturmowy sam nie celuje nie miej pretensji, że nóż tego sam nie robi. Może trzeba lepiej celować? Przed patchem wystarczyło machnąć nożem w okolicach przeciwnika by go odesłać na respawn. Teraz tak prosto po prostu nie ma. Przed patchem w sytuacji 1:1 gdy wpadliśmy na siebie zza rogu rzadko kiedy wygrywałem pojedynek karabin szturmowy, PKM (ja) vs. nożownik na sterydach w ceramiku. W większości przypadków zdążył dobiec i machnąć. Ale doskonale rozumiem frustrację tych co w sporej części zdobywali dogtagi (i punkty) właśnie w ten sposób. Teraz muszą zmienić taktykę. Mnie to cieszy.

BTW. Zauważyliście, że teraz jakby trudniej zestrzelić UAV?

Fulgrim7 napisał(a):
Dusty [PL] napisał(a):

Wreszcie śmigłowce sobie można w ogóle odpuścić bo i tak po starcia ma się darta na paszczę i koniec latania.

Znasz takie przysłowie. "Kiepskiej baletnicy..." Jakoś nie zauważyłem mniejszej popularności śmigłowców na mapach. Zmienili tylko taktykę. Nie wiszą bezczelnie nad polem walki, wymiatają równo jak leci i robią uniki tylko wtedy jak CG leci. Teraz muszą się trochę bardziej postarać. Z drugiej strony nie ma też takiej presji teraz na heli. Poprzednio wielokrotnie byłem świadkiem jak w wyścigu po heli potrafił na HC jeden drugiego odstrzelić z własnego zespołu po to by siąść za sterami albo przy działku i nałapać więcej punktów niż ciągnąc z buta. Z trzeciej wreszcie strony zwiększyła się współpraca między tymi co "dartują" a tymi co mają wyrzutnie. I IMO o to min. właśnie chodziło.

Fulgrim7 napisał(a):
Dusty [PL] napisał(a):

Ha haha ha.....

Rozwinąłbyś myśl?

PostNapisane: 30 kwi 2010, 09:17 

Makiavelli napisał(a):
Ej, ziutki... Wiecie coś na temat tych specact kit'ów?! o.O
Ktoś tu na forum juz o tym napomknął, ale myślałem, że to bujdy, ale teraz patrzę na bfbcs i widzę 4 nowe odznaki i 8 pinów.

Dobrze wiedzieć... :(

PostNapisane: 30 kwi 2010, 09:51 

Dusty [PL] napisał(a):
Fulgrim7 napisał(a):
Dusty [PL] napisał(a):

Po patchu ginąłem wielokrotnie po jednym ciosie w plecy.

Nóż taki jaki jest w BC2 to pomysł z serii COD (4, 5 i MW2). Nóż zawsze zabijał jednym ciosem, z tą różnicą, że w COD był to "instant kill", bo nożownik nie robił zamachu ręką tak jak to jest w BC2.
Cios z zamachem zdaje się być bardziej "miodny", bo wymaga przewidzenia sytuacji wciśnięcia klawisza noża przed dobiegnięciem do ofiary i daje więcej satysfakcji.

Niestety po ostatniej łatce obiecałem sobie (już chyba kilka razy to robiłem), że nie będę ciął nożem, nawet jak cel będzie nieruchomo.
Takich sytuacji jak ta:
http://www.youtube.com/watch?v=SSF9uAts ... re=related
miałem bodaj 3, przez ostatnie granie, 2 skończyły się dla mnie szybkim zgonem, zaraz po pierwszym cięciu :stupid: . Raz udało mi się odpalić z przyłożenia.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 467 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 32  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2