Teraz jest 28 lis 2024, 18:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 maja 2010, 10:17 

Ramka napisał(a):
Te przelatujące naboje przez gości z paru metrów wyglądały tak? :
http://www.youtube.com/watch?v=erZPhcwk ... r_embedded

Dokładnie tak. Jak wróce z pracy ustawie i przetestuje, zobaczymy co to da. Dzięki :)

PostNapisane: 6 maja 2010, 10:19 

Hmmm, popróbowałem trochę i mam mieszane uczucia:
- czasem nie zalicza trafień, choś stoje kilka metrów od celu.
- nie kładzie za jednym strzałem z dalszej odległosci (próbowałem różnych 'pompek')

JAkoś tak nie bardzo... wole normalny gun :)

PostNapisane: 6 maja 2010, 10:26 

Pograłem dluzej z 870 i rzeczywiscie calkiem fajna zabawa. Headshoty wchodza pieknie, kille z bliska tez. Ta bron to potega, ostatnio zdjalem jakiegos meda z polowy mapy az na czacie zaczal pisac ze to nie mozliwe i musze miec czity jakies heh. Z tym ze czasem pewne hity nie wchodza wlasnie jak na tym filmiku powyzej, widze typa 30m dalej dokladnie w niego celuje i caly magazynek pudło.

Teraz moje pytanie czy do 870 ze slugami oplaca sie brac ammo magnum?

PostNapisane: 6 maja 2010, 12:39 

Cytuj:
Teraz moje pytanie czy do 870 ze slugami oplaca sie brac ammo magnum?

Koniecznie. Dzieki niej możesz sciagać na takie odleglosci wlasnie (przynajmniej tak twierdzi jej opis)

PostNapisane: 6 maja 2010, 12:55 

kraicer napisał(a):
Koniecznie. Dzieki niej możesz sciagać na takie odleglosci wlasnie (przynajmniej tak twierdzi jej opis)

Wydaje mi się że pokręciłeś. Slug to jest dodatek z takim nabojem przy shotgunie a magnum ma taki celowniczek. Na duże odległości nie potrzebujemy magnum (ale się oczywiście przydaje) tylko amunicję typu slug czyli innymi słowy amunicję typu BRENEKA.

PostNapisane: 6 maja 2010, 13:28 

Cytuj:
Wydaje mi się że pokręciłeś. Slug to jest dodatek z takim nabojem przy shotgunie a magnum ma taki celowniczek. Na duże odległości nie potrzebujemy magnum (ale się oczywiście przydaje) tylko amunicję typu slug czyli innymi słowy amunicję typu BRENEKA.

Nic nie pokręciłem ;) Po prostu odnoszę się do opisu owych ulepszeń w grze.

Slug - Zwiększa celność na dalsze odległości (czyli po prostu nie rozpryskuje się jak zwykły strzał z shotguna)
Magnum - Wg opisu zwiększa zasięg pocisku (nie mam pewności czy czasem to dotyczy tylko sniperow) oraz obrażenia.

PostNapisane: 6 maja 2010, 15:08 

kraicer napisał(a):
Cytuj:
Magnum - Wg opisu zwiększa zasięg pocisku (nie mam pewności czy czasem to dotyczy tylko sniperow) oraz obrażenia.

Z tego co wiem, to magnum zwiększa obrażenia bazowe x1.25

PostNapisane: 6 maja 2010, 15:42 

Ja się tylko jeszcze pochwale że ostatnio zestrzeliłem pilota helikoptera i zostałem zwyzywany od cziterów. No cóż. Niektórzy nie doceniają mocy "pompki" :P.

PostNapisane: 6 maja 2010, 15:47 

kraicer napisał(a):
Slug - Zwiększa celność na dalsze odległości (czyli po prostu nie rozpryskuje się jak zwykły strzał z shotguna)

Slug zwiększa zasięg i owszem nie rozpryskuje się bo nie ma co się rozpryskiwać. Strzelasz jednym pociskiem (wielkości mniej więcej kciuka) a nie śrutem.
Magnum to amunicja zadająca większe obrażenia a nie zwiększająca zasięg. Działa we wszystkich broniach nie tylko snajperkach.

PostNapisane: 7 maja 2010, 08:36 

Ramka napisał(a):
raptoR_rage napisał(a):
To ja chyba gram w jakąś inną wersje BF'a. Dziś pograłem większość czasu 870 + slug + magnum i masakra. Z 1-3 metrów naboje przelatują przez przeciwnika, nic mu nie robiąc, trzeba mieć farta żeby ustrzelić kogoś z bliska :) Łatwiej już z kilkunastu metrów kogoś tafić wtedy owszem 1 shot = 1 kill.

Te przelatujące naboje przez gości z paru metrów wyglądały tak? :
http://www.youtube.com/watch?v=erZPhcwk ... r_embedded

Poczytajcie sobie to info i wprowadźcie poprawki w plikach .ini
http://badcompanytwo.pl/372/kompensacja-opoznienia/

jedna uwaga !

Te dwie linijki co trzeba dopisać powinny być zmodyfikowane, autor podaje :
Cytuj:
SettingsManager.floatSet GSDefaultLatencyCompensation 0.0450000
SettingsManager.U32Set GSInterpolationTime 45

A my podczas wpisywania powinniśmy je zmodyfikować w/g własnego pingu jaki najczęściej posiadamy na serwerach podczas gry.
Ja u siebie wpisałem tak:
SettingsManager.floatSet GSDefaultLatencyCompensation 0.1450000
SettingsManager.U32Set GSInterpolationTime 145

Grałem wczoraj niezbyt wiele więc nie jestem w stanie sprawdzić na ile to pomogło ale wydaje mi się że było trochę lepiej niz bez tego wpisu.

pozdrawiam

nie pomogło niestety.

Ostatnio edytowano 7 maja 2010, 08:44 przez raptoR_rage, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 13 maja 2010, 09:46 

Pompki to bron potężna i dająca dużo frajdy, ale trzeba zawsze pamiętać jak się z nią zachowywać. Niestety co obrazuje filmik z poślizgiem na serverach co do lotu pocisków nie zawsze da się ustrzelić kogoś biegnąć samemu. Nawet jeśli ktoś ma już odpowiednią wprawę i wyczucie (skilla.. ?) Z krótkiego doświadczenia, które kontynuuje bo NS 200C robi ogromne wrażenie kiedy "działa" wiem, że najlepsza pozycja dla tej przenośnej armaty jest gdzieś na flance zespołu szukać przeciwników którzy już zajęli pozycje lub prowadzą ostrzał, doprowadzić do takiej sytuacji by przynajmniej na parę sekund stali w miejscu, poruszali się prosto na twoja pozycje lub biegli ale nie zygzakiem tylko tak jak się biega żeby gdzieś dobiec :) a jak już się pogra trochę, i się człowiek nie zniechęci (czego byłem bliski po pierwszych rundach) można naprawdę robić śmiałe rundy centralnie i frontalnie do wroga.

Ulepszenia oczywiście 12mm naboje i AMU Magnum. = snajperzy bez jajek. :)

PostNapisane: 13 maja 2010, 12:00 

Ostatnio wybiegam zza rogu i przeciwnik na mnie wbiegl to mu bach z pompki w brzuch, ten sie odgial poleciala krew ale stoi i sie patrzy. To sobie mysle znow pomylily mi sie zespoly i w tym momecie zobaczylem czerwony trojkacik nad jego glowa, ale juz umieralem. A to kropla w morzu zwalonych akcji bo gra jest niedorobiona. Narazie odstawiam bc2, moze to naprawia kiedys.

PostNapisane: 13 maja 2010, 22:03 

Coś coraz więcej wiary biega w tym buildzie, co oczywiście ma odniesienie na czatach serwerowych w postaci: "f*cken cheater" itp. Najbardziej burzą się camperzy (nie snajperzy, ci przynajmniej zmieniają miejscówkę po 1-2, killach a nie siedzą do upadłego). Mi osobiście zaczęli wygarniać gdy zestrzeliłem strzelca w helikopterze, albo gościa, który katapultował się z helikoptera, ale tym łatwiej wytłumaczyć, że to po prostu właściwość amunicji "slug".

PostNapisane: 14 maja 2010, 16:13 

Ja się nauczyłem grać 870 i powiem szczerze REWELACJA. Dobra broń nawet na dość dalekie strzały.

PostNapisane: 14 maja 2010, 17:31 

Najwiekszy problem tego rodzaju broni, a przynamniej dla mnie jesli chodzi o neosteada to sytuacje konaktowe gdzie przeciwnik tez cie widzi i zaczyna strzelac biegajac. Zauwazylem na sobie po parunastu probach ze wtedy najlepiej celowac mu miedzy nogi.. mowie powaznie, nie w korpus a troche nizej. Przy namniej ja zaliczam o wiele czesciej trafienie nizbym celowal w leb albo tors. Oczywiscie na dalekie dystanse klasyk - sylwetka miedzy czteremia kreskami, bum i dobranoc.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2