Teraz jest 25 lis 2024, 19:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1024 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 69  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 wrz 2011, 23:10 

Prawdopodobnie serwer się wysypał.
Cytuj:
Stefan1990:
server is offline! i will fix it as soon as possible! sry

PostNapisane: 24 wrz 2011, 10:01 

Możliwe, choć byłem ja i jeszcze koleś z Francji niejaki Cpt.Tyler czy jakoś tak i odnawialiśmy wzajemne sojusze, że jakby co, to wiecie...skoro my mogliśmy sie zalogować....to pewnie wszawi naziści podstępnie planowali kolejny blitzkrieg i dlatego po krzakach się pochowali. 8) kanalie. :wink:

Slobodan sorry ale jak widze to granie codziennie o 19 to pomysł co prawda świetny, acz z realizacją to problemy są. Zasadniczo mało nas.Dzis 24 09 nędza Panie. Ale przepełnia mnie nadzieja, że po weekendzie bedzie lepiej.Wiem, niczyja to wina.

I się czepię troszku twórcy skądinąd dobrej mapy Battle of Malay.PoW owszem ale oprócz to nie Hood ale Repulse!Choć z sylwetki nawet trochę podobne ale tylko na pierwszy rzut niewprawnego oka! :oops:

No i po weekendzie jest lepiej 8) Więcy NaS a co :!: "BO TAK!" :roll:

PostNapisane: 29 wrz 2011, 22:13 

Kolejny event, tym razem aż dwu dniowy :!:
Obrazek

Zwróćcie uwagę na ilość map. :lol:

PostNapisane: 29 wrz 2011, 23:46 

Ciekawe ile osób wytrzyma przed kompem te dwa dni ;D?

PostNapisane: 30 wrz 2011, 14:10 

ja postaram się być chociaż na Midway...

PostNapisane: 30 wrz 2011, 16:18 

2 dni? :shock: :stupid:
choć lubie nawet Pacyfik. to znowu troche pomarudzę.Ani Pearl Harbor, ani Hiroshimy ni Nagasaki.... :wink:

PostNapisane: 2 paź 2011, 23:31 

Conajmniej jedna z eventowych map jest oparta o scenariusz Pearl Harbor, niestety nie pamiętam która dokładnie.
Hiroszima i Nagasaki - przez pewien czas sam zachodziłem w głowę dlaczego nic nie ma o tych wydarzeniach w FHSW, do czasu aż ktoś mi uświadomił oczywistą oczywistość, że przecież to były ataki na cele CYWILNE, nijak mające się do idei BFa jak i samego FHSW.

PostNapisane: 3 paź 2011, 13:13 

No to oczywiste, zgadzam się, tylko że ja o tej Hiroszimie i Nagasaki to tak z przymrużeniem oka :wink: Poza tym cele owszem cywilne ale skutek jak najbardziej militarny, żeby nie powiedzieć strategiczny.Wszak kończący wojnę i łamiący moralnie Japonię, skłaniający do kapitulacji, mimo że niektórzy dowódcy wciąż chcieli walczyć.Pozostaje jeszcze kwestia techniczna, czyli jak taką mapke zrealizować.Podczas ataków amerykanie mieli CZYSTE niebo i przez nikogo nie byli niepokojeni.Z jednej strony więc amerykańskie B-san jak je Japończycy nazywali, wypełnione atomem a z drugiej?sanitariusze samobójcy ćwiczący Tai-chi :?:
A z tym Pearl Harbor, że scenariusz podobny to aż spróbuję sprawdzić.

PostNapisane: 3 paź 2011, 15:07 

VaU powiem tobie tak zgodzić się z tobą nie zgodzę co do tego punktu strategicznego i kończącego wojnę bo jakiś czas temu czytałem właśnie o Nagasaki i Hiroszimie i jeden z wyżej postawionych wojskowych przyznał że użycie tych bomb atomowych było zbyteczne i niepotrzebne.Zresztą sami historycy mówili że to było niepotrzebne bo Amerykanie i tak już mieli wygraną wojne a użycie tych bomb atomowych pokazało tylko do czego są zdolni Amerykanie.....

PostNapisane: 4 paź 2011, 10:21 

Ameryce zależało na BEZWARUNKOWEJ kapitulacji Japonii.W 1 polowie 45 trwały dywanowe naloty na wyspy, z rejonu Pacyfiku Japończyków wyparto ale wojna wciąż trwała.Wtedy jednak wyraźnie dostrzegano zasadność użycia nowej broni a tłumaczono to potencjalnie dużymi stratami w przypadku równolegle planowanej inwazji na Japonię.Proszę pamiętać,że Hiroszima i Nagasaki nie były jedynymi wyznaczonymi celami do ataku, może i nie były celami strategicznymi ale tak jak napisałem chodziło o całkowite złamanie morale Japonii (mam na myśli tutaj nie tylko cesarza, dowództwo ale i cały naród, który w razie inwazji stawiłby opór,tak przynajmniej wtedy zakładano).Zgadza się, Amerykanie całkowicie kontrolowali sytuację, jednak, jak sam napisałeś, pokazali na co ich stać i dopiero po tych atakach w Japonii zaczęto na poważnie rozważać przyjęcie amerykańskich warunków.Jeszcze jedno: po hekatombie japońskich miast, amerykanie zdaje się mieli jeszcze jedną bombę albo wcale- już nie pamiętam, jednak, co zrozumiałe, taki wysłali mniej więcej komunikat: albo przyjmiecie nasze warunki, albo za tydzień nasze skrzydło bombowe urządzi wam dywanowe naloty z użyciem nowych bomb! To co miał w takiej sytuacji zrobić Hirohito i jego sztab?

PS.Ja wiem i rozumiem,że dziś wypada negować decyzje sprzed 50 lat bo to modne i ładnie wygląda.Rozumiem też dzisiejszych amerykanów, którym średnio pasuje łatka potomków atomowego Belzebuba, :twisted: japońskich cywilów nuklearnie grillującego.(podobnie rzecz ma się z dzisiejszymi Niemcami).Ale nie należy zapominać,że wtedy panowały inne realia i przynajmniej powinniśmy spróbować spojrzeć na ówczesną sytuację oczyma tych, którzy tę arcytrudną decyzję musieli podjąć.Bo nie wierzę, że powodawała nimi tylko ciekawość zastosowania A-bomby w praktyce.Przypominam- trwała wojna.A to, że dziś niektórzy oficerowie wyrażają swoje zdanie na ten temat? pewnie ich wnuki za czas jakiś też będą- na temat Iraku, Afganistanu itd. :)

ps2 obiecuję zatem już nie pisać z przymrużeniem oka :wink: na temat Nuklearnego Holocaustu :wink:

PostNapisane: 4 paź 2011, 15:52 

Już ktoś proponował Hiroszimę zrobić do BF42, ale ze względu na brak bomby i słomiany zapał nie wypaliło. Obecnie jedyny mod, w którym jest funkcjonująca A-bomba, to Battlefield 1947, w którego tworzeniu uczestniczę. Jednak mapa typu Hiroszima nie ma sensu, bo jak ktoś powiedział, Hiroszimy mają bronić cywile? A może sanitariusze mają strzelać z Mp18 do B29 z bombą? Albo japońscy oficerowie rozwalać kataną?

PostNapisane: 6 paź 2011, 20:56 

Znowu pusto i głucho na serwerze. Ale teraz z innej beczki. Czy prędkość internetu ma wpływ na ping?bo miałem 2Mb+ teraz mam 6Mb+ a ping (to chyba ten zawijas w symbolach na liście graczy, sąsiadujący bohatersko z czachą,gwiazdką,kratką i celowniczkiem) jest niezmiennie pomiędzy 69 a 85 :!: czy to ok? bo czasem acz rzadko postać mi tak skokowo chodzi ale tylko pieszo bo jak wsiądę do czegokolwiek to jest ok.powie ktoś o co chodzi :?: :omg:

I jeszcze jedno. od pewnego czasu słyszę( być może dopiero zwróciłem uwagę) dziwne trzaski w słuchawkach jak chodzę a zwłaszcza jak czymś dużym jadę. To gra, połączenie, serwer czy mój egzemplarz, ewentualnie sprzęt?No takie drobne, jednak zauważalne trzaski...i to wkurza :evil:to normalne jest? też tak macie? czy mam iść do specjalisty :mrgreen: "psychopaty" :?: :stupid: owszem nie, jak słucham czegokolwiek innego to nie trzaska.nie trzeszczy.

PostNapisane: 7 paź 2011, 14:01 

1- prędkość ma wpływ na ping(im większa tym mniejsze lagi), ale to też od kabla i karty sieciowej zależy. A trzaski- wina słuchawek/głośników alibo karty dźwiękowej

PostNapisane: 7 paź 2011, 19:15 

Widzę kolega HansKloss jest kolejnym, który rozprzestrzenia mity :)
Otóż na wielkość i stabilność pingu wpływa przede wszystkim odległość od serwera i jakość samego łącza. O wpływie prędkości internetu na ping w BF42 można by mówić w przypadku połączeń wolniejszych niż 128 kbps.
Vau, 69 - 85 jest bardzo dobrą wartością jak dla ciebie, zważając na fakt, że jesteś położony prawdopodobnie najdalej od serwera FHSW z nas wszystkich tutaj. Jeśli twoja postać w grze nie przesuwa się chaotycznie, nie cofa itp w akompaniamencie komunikatu "Warning! connection problems detected!" to nie ma się czym martwić. Wiem o czym mówisz, taki urok BF42, nieraz właśnie zdarza mi się skokowe poruszanie postaci po gwałtownym wyjściu z pojazdu.
A czy razem z internetem masz realizowaną usługę TV? Jeśli tak, to TV z racji specyficznego kodowania pakietów "nieznacznie" zwiększa ping. W moim przypadku było to ~45 do 70.

Co do zgrzytów dźwiękowych, to serwer i połączenie raczej nie mają z tym nic wspólnego. Stawiałbym na dźwiękówkę albo ustawienia, sterowniki... Dźwiękówka zintegrowana czy samodzielna?

PostNapisane: 7 paź 2011, 19:47 

Tak- prędkość neta w Classicu na normalnych mapach nie ma znaczenia. Ale w takim FHSW możesz mieć ping 10, a i tak będzie cię cofało 10m do tyłu. Dlaczego? bo lagi biorą się nie tylko od pingu. A największe biorą się od... WiFi

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1024 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 69  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2