Teraz jest 24 lis 2024, 23:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 lis 2012, 08:28 

Jako że z BF3 do Origina najkrótsza droga a póki co nie dopatrzyłem się osobnego działu dot. tego genialnego produktu, swe żale wylewam tutaj.

Mam otóż specyficzny i irytujący problem który sprawia iż nieraz sram po gaciach ze strachu, ale że co się dzieje? Tracę dostęp do konta Origin, ot tak.
Wchodzę sobie kulturalnie rano, włączam Origin i dostaje po twarzy błędem dotyczącego błędnego hasła, od razu puls skacze do 220, widząc w samej czerwieni ostatkami sił najeżdżam na opcje przypominania hasła, loguje się na maila a tu... Nic, żadnej informacji o zmianie maila, hasła, czegokolwiek, grzecznie czekam na wiadomość od Origin, otrzymuję, wklepuje kody, zmieniam hasło, SPOKÓJ NA NASTĘPNE 2-3 GODZINY!
Wystarczy że po tym czasie zgaszę ten piekielny program i spróbuję się zalogować, znowu błędne hasło!
No na miłość boską, nie ustawiam debilnych haseł jak PASSWORD, haseł słownikowych, bez znaków specjalnych, dla fanów teorii spiskowych, nie są to też losowe ciągi znaków.

Co ja mam dokonać? Problem męczy mnie już ponad tydzień, łącznie przeczekałem koło 12h oczekując na połączenie z konsultantem.

16 symboli w haśle, haha, dobra robota...

Jak ktoś się pcha w teoriach o wirusie, Kaspersky Internet Security 2012, MBAM, OTL, HiJackThis czy ComboFIX nic a nic nie wykryły.

PostNapisane: 5 lis 2012, 09:21 

Miałem podobnie parę miesięcy temu. Kolege też przez parę dni miał problem ten sam.
Ot magia origina.

Ostatnio edytowano 5 lis 2012, 11:25 przez Nowy2142, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 5 lis 2012, 10:53 

Nie wiadomo szczerze o co z tym chodzi często się tak ostatnim czasem dzieje a jedyna naprawą jest zmiana hasła :(

PostNapisane: 5 lis 2012, 14:45 
Zbanowany

I mnie to teraz dopadło, chcę wejść do battleloga i wylogowany jestem i daję zaloguj, błędne hasło, wpisuję od nowa - błędne hasło, origin to samo... oni chyba coś na serverach robią...

Kpię z pozerstwa, chciwości, głupoty i próżności.

PostNapisane: 5 lis 2012, 15:29 

Jak nie jestem sam z tym problemem to "problem rozwiązany", już myślałem że ktoś próbuje mi konto zakosić.

PostNapisane: 5 lis 2012, 15:43 
Zbanowany

Z tym że u mnie, jak dałem reset password, to wysłali na maila linka w ciągu sekundy i już ok jest...

Kpię z pozerstwa, chciwości, głupoty i próżności.

PostNapisane: 5 lis 2012, 16:17 

U mnie to samo.

PostNapisane: 3 gru 2012, 16:22 

Jak się kupi na origin grę to skąd wziasc kod produktu wyślą mi na maila czy poczta ?? Chyba ten kod trzeba posiadać żeby ściągnąć grę? Jak się można skontaktować z konsultantami origin ? Dzwonie pod numer 22 397 44 33 i wiecznie jest zajęte ! juæ mnie to wq... dzwoniłem ze 100 jak nie więcej od soboty i dziś również i dalej zajęte. Pomoæe ktoś ?

PostNapisane: 3 gru 2012, 16:35 

witam. kod produktu powinien zostac wyslany wraz z potwierdzeniem zakupu na podany email. mozna tez sprawdzic w historii zakupu w origin. uruchom aplikacje origin, zaloguj sie, kliknij na pomoc(help) i wybierz historie zakupu (order history)..

PostNapisane: 3 gru 2012, 17:00 

W ogóle ten nr 22 397 44 33 jest dobry ? Jak się mogę z nimi skontaktować

PostNapisane: 3 gru 2012, 17:03 

moze tu cos znajdziesz viewtopic.php?f=152&t=39470

PostNapisane: 4 gru 2012, 23:28 

Problem rozwiązany dopiero po dodzwonieniu się do EA Polska, było to ciężkie zadanie lecz udało się ! :mrgreen: za 101 razem postanowiłem za ch**a nie rozłączać tej durnej muzyczki po czekaniu 10min ktoś łaskawie odebrał, ale nie powiem konsultant profesjonalny raz dwa rozwiązaliśmy problem nie pojawienia się gry na moim koncie origin. Dziękuje forumowiczom za okazaną pomoc ! Byliście wspaniali i okazaliście duże zainteresowanie :twisted: Dziękuje wam i pozdrawiam :idea:

Strefa czasowa: UTC + 2